1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox - Router

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez LandsbeRg, Lipiec 12, 2010.

  1. LandsbeRg

    LandsbeRg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Posiadam xboxa360 ale bez aktualizacji, która pozwoliła by mi oglądać filmy w foramcie .avi itp. Chcę podłączyć xboxa do internetu. Posiadam Router Bezprzewodowy, Wireless USB Adapter i oryginalny kabel ethernetowy od microsoftu. Co muszę zrobića by połączyć się z netem ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. codmistrz

    codmistrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2010
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ble ble ble, ble ble ble... setki takich samych tematów... SZUKAJ!!!
    KOSZ
     
  4. pilka4213

    pilka4213 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przemyśl
    dział dla świeżaków chyba? Konsole może podłączyć na da sposoby kablem albo za pomocą wifi :D
     
  5. magiks33pl

    magiks33pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    podłącz x'a kablem ethernet tylko musisz utworzyć konto na xbl bo inaczej nie ściągniesz kodeków
     
  6. codmistrz

    codmistrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2010
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ale żes mu pomógł :D Może byś rozwinął temat Wi-Fi?
     
  7. LandsbeRg

    LandsbeRg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A da rade jak się podłączy kabel ethernetowy do routera ?
     
  8. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    do routera da się

    jaki masz router?
     
  9. LandsbeRg

    LandsbeRg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  10. JuNy

    JuNy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olsztyn
    podlaczasz kabel enthernet do routera ( tak jakbys 2 kompa podlaczal :p ) i do x'a i smiga :)
     
  11. codmistrz

    codmistrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2010
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    to da się podłączyc ten kabel enthernet bezpośrednio do routera, potem tylko do X'a i wszystko śmiga? A to ciekawe.
     
  12. LandsbeRg

    LandsbeRg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To moze ktos mi w koncu wytlumaczy ?
     
  13. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To ja ci wytłumaczę.
    Tak będzie ok. Podłączasz kabel do routera i do xboxa. W xboxie jeśli nie grzebałeś wszystko ustawi się samoczynni i będzie ok.
    Co więcej piszesz, że posiadasz wirelles adaptor, jeśli ten dedykowany do xboxa to możesz spokojne połączyć xboxa z routerem bezprzewodowo (bez kabla)
    W xboxie wchodzisz w ustawienia systemu potem w sieć i tam konfigurujesz takie parametry jak SSID, typ szyfrowania (WEP,WPA, WPA2) i hasło.
     
  14. LandsbeRg

    LandsbeRg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A bez karty live (tj. doładowania na 30 dni itp. ) będę mógł to ściągnąć ?
     
  15. Franke777

    Franke777 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdynia
    tak da się ja tam miałem ;]
     
  16. kubisoft

    kubisoft Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jawor
    No więc możesz podłączyć kablem Ethernet albo przez Wi-Fi (kosztuje 100-150 PLN, chyba że masz slima). A jeśli chodzi o adapter Wi - Fi to trzeba się bawić w routerze w wpisywanie adresu mac itp... PRZEDNIA ZABAWA ! Mówię wam!

    Spróbuj i ty!
     
  17. janek00

    janek00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    akurat to czy trzeba wpisywać adres mac karty xboxa zależny tylko i wyłącznie od tego jakie zabezpieczenia ma poustawiane na routerze. jeśli konsola stoi niedaleko routera polecam kablem, po prostu wpinasz do gniazdek z obu stron kabelek i smiga
     
Wczytywanie...

Poleć forum