1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX - Rozpoznanie wersji

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Quake96, Luty 14, 2014.

  1. Quake96

    Quake96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2014
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Witam ;)

    Posiadam konsolę XBOX (classic). Na jednym forum powiedziano mi, że w przypadku konsol 1.5 i starszych jest możliwość jakiejś przeróbki z wgraniem innego biosa czy coś. No i tutaj pytanie. Jak sprawdzić tą wersję konsoli? Dodam, że konsola jest z 2005 roku.


    Btw. W jakich latach produkowano XBOXy?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    918
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    jest to Xenon - nic nie zrobisz w tę stronę
    A zapewne chodziło ci o RGH - google i studiuj co to jest:)
     
  4. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    na xenona rgh odpada, no chyba ze nie byl nigdy aktualizowany soft to moze jtag hehe :)

    Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna

    Wait a minute .... być może jestem w błędzie, ale jak dla mnie to mowa tutaj o takiej konsoli

    [​IMG]

    Kolego, mówisz o XBOX'sie pierwszej generacji ??

    Wydaje mi się ,że mowa tutaj o przeróbce SOFTMOD'owej.
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Pewnie ze o takiego juz rano widzialem bledy w odpowiedziach. Kupujesz chip do konsoli, robisz modyfikacje

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk 4
     
  7. Quake96

    Quake96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2014
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Tak, dokładnie chodzi o tego XBOXa ze zdjęcia wyżej ;)

    Chipów nie chcę. Zwyczajnie nie mam ani chęci ani umiejętności do tego typu zabaw. Poza tym nie potrzeba mi wiele, wystarczy mi jakiś odświeżony DashBoard i ewentualnie XBMC. Póki laser w konsoli żyje, to nawet gier z HDD mi nie trzeba :p
     
  8. Quake96

    Quake96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2014
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]


    Te fotki powinny ułatwić rozpoznanie wersji konsoli ;) Mógłby mi ktoś też powiedzieć, czy ten dysk to ostatecznie 8 czy 10Gb?
     
  9. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Prawdopodobnie jest to wersja konsoli 1.5 a dysk ma pojemność 10 gb.
     
  10. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Jest to 1.6a.. :) Z opcji które masz to albo chip albo softmod (xboxhdm opcja najtańsza do zrobienia w domu). nie możesz zrobić tzw tsop flash czyli zmiany biosu z powodu tego że kość w tej wersji jest programwalna jednorazowo na lini produkcyjnej.
     
    1 osoba to lubi.
  11. Quake96

    Quake96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2014
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Czyli jednak nie da się tego zrobić... No cóż, w takim razie w przyszłości zajmę się softmodem, skoro jest on do wykonania w domu. Muszę tylko dorwać komputer z interfejsem ATA :) Wielkie dzięki za pomoc!
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Chyba lepij dorwac chip. Tani i lepszy

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk 4
     
  13. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Dokładnie :)
     
  14. Quake96

    Quake96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2014
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Tylko tu chodzi o to, że nie zależy mi na nie wiadomo czym, a na dodatek nie mam zbytnio chęci pakować dodatkowej kasy w chip i jeszcze zlecenie lutowania. Softmod mi wystarczy, bo ja nawet na kopiach grać nie zamierzam, a jedynie chcę trochę odświeżyć dash i ew. powalczyć z XBMC, o ile dorwę większy dysk. Poza tym w kolejce do kupna są porty padów, bo pierwsze dwa mam totalnie zdemolowane.
     
  15. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Mam porty jak byś potrzebował :)
     
  16. Quake96

    Quake96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2014
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Cena? :] I rozumiem rozchodzi tu się tylko o dwa porty? Bo czterech mi nie trzeba.
     
Wczytywanie...

Poleć forum