1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox sam sie wlacza po montazu JTAG

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez -=DEXTER=-, Kwiecień 28, 2010.

  1. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Wiec krotko i na temat:
    2 konsolki, obie po podlaczeniu zasilacza lub po jakis 5 minutach wlaczaja sie same i wylaczaja bez przerwy. Cos musialo strzelic albo przy southbridge albo przy RF. Obstawiam wine diod bo kupilem w innym sklepie ale po wylutowaniu ich dalej to samo. Obawiam sie ze spowodowaly spiecie gdzies. Ale zastanawia mnie czemu nieraz po jakims czasie sie dopiero wlacza. Zasilacze sprawdzilem i sa ok. Jak sie uruchomi ja normalnie to nie wylacza sie ani nic.

    Jakies pomysly?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Patrzyłeś bez modułu RF? Lub inny. Do tego czy dobrze jtaga robiłeś ?
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jtaga robie nie wpierwszy raz i na bank dobrze. bez rf to samo.
     
  5. CHAST

    CHAST Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin
    Zdemontuj JTAG i zobacz wtedy.
    Jakie kupujesz diody?
    Niektóre nie mają czarnego paska i można wlutować odwrotnie.
    Co prawda jak jest źle polutowany JTAG to w większości przypadków występuję błąd E79
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    bledu e79 nie ma, wiec diody niby ok. diony 1n4148, takie jak zawsze i tez dobrze wlutowane. Jednej konsoli wczoraj przeszlo. Wywalilem jtag i dalej to samo. Wyczyscilem punkty lutownicze, poprawilem luty przy rf i narazie dziala.
     
  7. Zwierzakdc

    Zwierzakdc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2008
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Pytam tutaj.
    Czy jest jakiś konkretny tutorial PO POLSKU jak założyć JTAG w Jasper 16MB.
    Konsola z kwietnia 2009, dash 736x.
     
  8. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Jest.

    PS. Nie ten temat.
     
  9. ziombel700

    ziombel700 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    za jaka cene mozna zjtagowac konsole na czarnym rynku?:)
     
  10. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Kolega Dexter ma w sygnaturce jak widać że 129zl ekhm to nie jest czarny rynek my nie jesteśmy bandytami :p a w ogóle po co opis po Polsku skoro większość opisu to tylko schematy jak polutować ?
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    i w zasadzie 3 komendy na krzyz w wierszu polecen :p
     
  12. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Ale w razie spieprz... zawsze spada odpowiedzialność na kogoś kto to robił :D
     
  13. ziombel700

    ziombel700 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a co to znaczy "Odzyskiwanie DVDKeya: "? sciąganie bana czy coś?
    konsola z grudnia 09 takze nie ma szans.

    czy ten jtag to coś jak ixtrim, odpala wszystkie gry? czy to cos niezaleznego od siebie? czy jak ktos ma np konsole ze stycznia 09 z wgranym ixtrime to moze sobie wgrac dodatkowo jtag?
     
  14. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    Jtag to inny wymiar xbox'a wtedy można robić na nim wszystko począwszy od podłączania dysków 1tb itd. Do instalowania na nich gier i nie wkładania płyty. Można odpalać emulatory
    ,grać w gry arcade z neta itd.
     
  15. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Nie ten temat, facet. Wpisz w google albo chociaż allegro "xbr" albo "jtag".
     
  16. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    Miałem podobnie z tym że konsola sama się włączała i jeżeli sama się włączyła to można było ją wyłączyć tylko wyciągając wtyczke zasilania. Bez modułu RF było tak samo. Reballing southbridge pomógł.
     
  17. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Wątpię, żeby winą w przypadku Dextera w obu konsolach były zimne luty pod southbridge. Wgranie XBR wywala zimne luty? Niezbyt logiczne. Nie twierdzę, że w Twoim przypadku nie pomógł reballing, ale to chyba osobny przypadek.

    Dexter, dalej się z tymi konsolami męczysz?
     
Wczytywanie...

Poleć forum