1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox sie wylaczyl

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez danio94ns, Wrzesień 26, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. danio94ns

    danio94ns Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kupiłem nowy xbox 360 slim ntsc podlaczyczylem ladnie wszystko przez przejsciowke na nasz prad pochodzilem troche i wlaczyl assasina po filmiku xbox sie wylaczyl i nie chce wlaczyc boze co sie stalo??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. AssasinsGames

    AssasinsGames Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2011
    Posty:
    106
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jakim cudem mógł ci się wyłączyć ,gdzie go kupowałeś na Allegro czy w sklepie może coś nie tak podłączyłeś może jakieś zwarcie miałeś w kontakcie ,albo wina konsoli chociasz wątpie w to jeżeli jest nowa:(.
     
  4. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    zobacz jaka jest dioda na zasilaczu.
     
  5. AssasinsGames

    AssasinsGames Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2011
    Posty:
    106
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Może to wina zasilacza może zasilacz się zjarał :D.
     
  6. danio94ns

    danio94ns Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dobra wtedy pisalem troche na swierzo. alv wiecie po kilku latach czekania i roku zbierania pieniedzy to bylem zalamany.
    nie ma diod zadnych. poprostu nie dziala jak by nie mial pradu w sobie czyli pewnie zasilacz. wydaje mi sie ze zla przejsciowka byla kumpel mi porzyczyl taka co do wii ntsc wykorzystywal. czyli co mam zrobic teraz? normalny zwykly zasilacz europejski do eksa mam kupic? czy do niego tez jakies przejsciowki? czy sam bedzie dzialac??
     
  7. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    kup zasilacz na 220V do slima lub do fata+przejściówka fat->slim
     
  8. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    A po co od razu cały zasilacz? Najpierw sprawdź. Weź zwykły kabel zasilający od komputera i wymień go z tym z zasilacza
     
  9. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    czyli co, w konfiguracji zasilacz 110V+przejściówka 220->110 myślisz że przewód od zasilacza jest uszkodzony ?
     
  10. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    ach, no tak zapomniałem że angielskie mają 110 V. Więc faktycznie może być coś z przejściówką
     
  11. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Up. Nie angielskie tylko amerykańske. Koleś ma konsolkę usa a nie pal. Napisz do ms. Za darmo Ci przyślą zasilacz europejski. Chyba że gwarancji nie masz jakimś cudem
     
  12. danio94ns

    danio94ns Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Juz mniej wiecej wiem ale jeszcze sie upewnie bo niezlego stracha mialem wczoraj.
    Mam nowa konsole SLIM 4GB z USA a wiec NTSC. Podlaczylem kabel do telewizora i ten drugi przez przejsciowke (na ktorej pisze Input - 230V Output - AC 110 V 45W) do pradu. Konsola lezala a nie stala ale podczas pracy nie ruszalem jej. Odpalilem wszystko normalnie. Ustawilem podstawy i wrzucilem plytke (nowa i oryginalna) z assassinem. Filmik przelecial i podkoniec jak juz mialem grac konsola sie wylaczyla sama. Nigdzie zadnej swiecacej sie diody ani na konsoli ani na zasilaczu. No i juz sile nie wlaczyla. Czyli co? Mam kupowac napewno poprostu zwykly zasilacz nasz (europejski) do SLIMA? I gdzie cos takiego znalezc? Jakis link?
     
  13. danio94ns

    danio94ns Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    PS bo na allegro widze tylko 203V i chyba do fatow tylko
     
  14. danio94ns

    danio94ns Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wiem ze najprowdopodobniej nie powinienem pisac post pod postem ale sytuacja wyjatkowa bo do 22 sklep a jade z rodzina do miasta. Co kupic w koncu? Napewno to zasilacz? 203V czy jak bo nie widzialem 220 na allegro.
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zasilacz do slim, lub zasilacz do phat i przejściówka do gniazda slim
     
  16. Gilban1

    Gilban1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 17, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mnie to wygląda na to, że na pewno przejściówka się zjarała - skoro piszesz, że ma ona na wyjściu max 45W, to zasilacz od Xboxa czerpie prądu zdecydowanie więcej i cały Xbox, tak ze 3 razy minimum. Po tym jak padła przejściówka, mógł też paść przy okazji też zasilacz.

    Na dodatek Microsoft na pewno do konsoli NTSC nie przyśle zasilacza, ponieważ ona nie jest przeznaczona na rynek europejski.

    Czyli proponuję poszukać cały zasilacz z 220 V i się modlić czy razem z tym wszystkim nie padła też konsola.

    Moim zdaniem to był ogólnie zły pomysł kupować konsolę NTSC do Polski, ale to był Twój wybór.

    I jeszcze jedno ta konsola potrzebuje z sieci 60Hz a u nas jest tylko 50, jak to w praktyce działać będzie to nie mam pojęcia.

    Jak kiedyś z Ameryki A 500 dostałem od rodzinki, to mi gość z serwisu kilka układów w niej wymienił aby Amiga dobrze działała.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum