1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Sim Brak obrazu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kielec, Listopad 27, 2013.

  1. kielec

    kielec Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam :). Kupiłem używanego xboxa z RGH na allegro miesiąc temu i już pojawiają się problemy, mianowicie przy włączeniu xbox przestaje wyświetlać obraz, świeci się tylko środkowa dioda, pad się nie chce do niego przypisać i zauważyłem, że wiatrak zaczął się kręcić strasznie powoli. Zawsze było z tym losowo, że raz działał, a raz nie, lecz teraz kompletnie nie chce działać. Dodam, że podłączałem już różne kable hdmi, nie posiadam innych kabli. Moglibyście powiedzieć czego to wina? Z góry dziękuje Wam za pomoc :).
    P.S. Dodam, że xbox był bez dysku wewnętrznego i korzystam tylko z zewnętrznego.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Glitch ma to do siebie, że czasem konsola nie odpala odrazu i musisz chwile poczekać. Czasami ta chwila się dłuży..

    Zakładam, że nie jesteś w temacie sprzętu i nie masz odpowiedniego sprzętu, więc sam wiele nie nabroisz..
    Jeżeli jednak masz podejrzenia, że konsola jest uszkodzona, należy wgrać oryginalny obraz NAND (poprzez zewnętrzny programator, tj musisz rozebrać konsole i trochę polutować) i poczekać na wyświetlenie błędu. Jeżeli się normalnie uruchomi to znaczy, że z samym układem glit****ącym bądź jego montażem jest coś nie tak.
     
  4. kielec

    kielec Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zauważyłem również, że w środku konsoli zawsze paliło się czerwone światełko, a teraz co jakieś 3 sekundy miga zielone, czy to coś oznacza ?
     
  5. dragus1208

    dragus1208 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    144
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chojnice
    Czerwona powinna palić się cały czas, zielona tak jak mówisz co 3-5 sekund powinna się zapalać na moment. Jak się przysłuchasz powinno być słychać takie specyficzne resetowanie się wentylatora. Jeśli tak się zachowuje to musi odpalić. Spróbuj uruchomić konsolę przyciskiem wysuwania napędu, powinien wyświetlić się fioletowy ekran z białymi napisami.
     
  6. kielec

    kielec Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dosyć często odpalam to menu, o ile się nie mylę nazywa się XELL i o dziwo to zawsze działa i zatrzymuje się na napisie o otrzymywaniu ftp czy coś... Ale niestety potem konsola i tak nie odpala. Mogę sterować jakoś padem w tym XELLu ?
     
  7. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie, nie da się sterować padem w XELLu. Jeżeli XELL działa to konsola powinna zbootować, czasami to trwa krótko, czasami długo. Moja raz się odpala w ciągu 20-30 sekund a czasami powyżej minuty.
     
Wczytywanie...

Poleć forum