1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox SLim 250 RGH- problemy na start- SZUKAŁEM

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Koner0, Lipiec 23, 2012.

  1. Koner0

    Koner0 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    w końcu stałem się posiadaczem tytułowego X-a - jednak już pojawiła się masa problemów (totalny śwież) . Będe naprawdę wdzięczny za odp. choć na część z nich !! Oto one :
    1.Nie wiem jak sprawdzić, czy jestem w NXE czy FrEEstyle Dashu ? Jak włączam w Homebrew FreeStyleDASH 2.0 to nic się defacto nie zmienia...( ustawienia też są te same- min. jest prędkość wirnika- czyli chyba freestyle dash- ale jak z tego wyjść??)

    2. Mam problem z połączeniem się FTTP z komputerem- próbowałem przez routera tplinka 8960N- jakoś mi się programem 360 Content Manager nie udaje- w tym programie w Settins-> Folders nie pokazuje się Xbox zdalny, mimo, że w zakładce FTP jest "udało się połączyć z Freestyle Dash" nie wiem, czy to nie wina nie potrtafienia przeze mnie ustawienia ip statycznego dla xksa w ustawieniach routera...

    3. I ostatni- przy włączaniu Fify12 czy jakiejkolwiek innej gry wyskakuje błąd, że dla zapisywania danych trzeba się zalogować- wyskakuje okno do połączenia z siecią( chyba do LIVE)- nie wiem, czy mogę się logować przez Neta- mogą mnie zbanować. Czy jest jakiś sposób, żeby to obejść ???

    4. A i jeszcze jedno- nie wiem jak sprawdzić jaką mam wersję Dasha? - dobra, to tylko pobieżnie szukałem :)

    Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź choć na jedno z tych pytań,
    Pozdrawiam,
    Szymon :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. HASEE

    HASEE Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    1.Jeśli jest prędkość wiernika, zakładka homebrew to znaczy że jesteś w FSD ,żeby wejść w NXE wciśnij przycisk na środku pada i wybierz ustawienia systemu
    2.najlepiej będzie jak podłączysz bezpośrednio xboxa kablem sieciowym do pc ściągniesz programik FlashFXP w nim wybierzersz miejsca sieciowe>menadżer miejsc sieciowych>w polu nazwa wpisujesz xbox,typ połączenie ftp,adres przepisujesz z xboxa (pojawi się gdy w fsd wciśniesz prawą gałkę),użytkownik xbox, hasło też xbox i klikasz połącz
    3.wchodzisz do nxe i Klikasz zaloguj> Utwórz profil jak stworzysz profil logujesz się na niego i wszystkie gry śmigają
    4.NXE>System>ustawienia>Dane systemowe>interfejs główny to wersja dasha ,a jeśli chcesz sprawdzić wersję fsd to klikasz w zakładkę CREDITS (oczywiście w fsd)
     
    1 osoba to lubi.
  4. Koner0

    Koner0 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wielkie za pomoc!
    Wszystko śmiga, tylko jeszze jeden problem- gdy próbuje się zalogować, łączy się do routera, ale przy próbie połączenia do internetu wyskakuje taki błąd : Błąd MTU- zapewne nie potrafię ustawić routera, tylko nie wiem co ustawiać - port triggering, DMZ czy jeszcze cos innego ?
    Dzięki za info !
    Pozdrawiam,
    Szymon
     
  5. HASEE

    HASEE Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    jak masz taką możliwość to najlepiej podłącz xboxa bezpośrednio do modemu kablem sieciowym i ustaw na xboxie adres MAC taki sam jak ma twoja karta sieciowa w pc, ja tak się łącze i wszystko jest ok
     
    1 osoba to lubi.
  6. Koner0

    Koner0 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety- router jest na innym piętrze domu :(
    No nic, będę grzebał w ustawieniach.
    A czy wystarczy się tam raz zalogować- i później przy kolejnych włączeniach konsoli już nie będzie podłączona i będzie chulało?

    I jeszcze jedno pytanie- konwertuje gry do GOD i mam je w NXE Dashu, ale czy jest moliwość, żeby były też w Freestyle Dashu w zakładce Games?
    Dzięki za pomoc, :)
    Szymon
     
  7. HASEE

    HASEE Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    tak wchodzisz w content i podajesz ścieszke folderu z grami
     
    1 osoba to lubi.
  8. Koner0

    Koner0 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Super, dzięki za pomoc, wszystko działa!! :)

    Jakby ktoś znał sposób na pominięciem logowania do Live, żeby stan gry zapisywać to proszę o poradę,
    Dzięki za pomoc! ;)
     
  9. HASEE

    HASEE Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    żeby się zalogować nie trzeba łączyć się z live jeśli wyświetla ci się coś takiego "Nie można podłączyć konsoli do usługi xbox LIVE" to daj nie i będzie działać
     
    1 osoba to lubi.
  10. Koner0

    Koner0 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzienx za pomoc :)

    Wszystko już działa!
    Pozdrawiam!
     
  11. Koner0

    Koner0 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeszcze mam jeden problem :)
    Nawet po zalogowaniu do profilu w NXEdashu, po przejściu do FSD i próbie odpalenia gry mówi , ze nie jestem zalogowany( nie chce dalej przejść)- a w NXE ta sama gra działa...

    I jeszcze po przeniesieniu skonwertowanej do GOD 1 płyty Forza 4, z drugiej płyty wydobyłem folder content i wsadziłem do HDD1/Content/00000000 - ale nie znalazła gra drugiego dysku. Nie wiem, czy tu należało skopiował folder content?( chyba nie, bo tu są tylko pliki innych gier typu 4D47374747 czy podobne)

    Dzięki za wskazówki :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum