1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Slim 250GB vs. 4GB

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Xinqev, Listopad 23, 2010.

  1. Xinqev

    Xinqev Guest

    1. Mam zamiar kupić Xboxa i tylko kilka gier typu FIFA. Lepiej kupić slima 250 czy tego 4?
    2. Jaka jest zasadnicza różnica między dyskiem twardym, a kartą pamięci w Xboxach?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fajkel

    fajkel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Wrocław
    Jak nie trudno się domyślić różnicą jest przede wszystkim pojemność.
    Jeżeli będziesz rzeczywiście nie często używał konsoli to 4GB powinno ci wystarczyć na rzeczy takie jak profil gracza, save'y itp...
    Ale przy 4GB praktycznie nie ma możliwości instalowania gier (co jest sporą wygodą - szybsze wczytywanie, znacznie cichsza praca konsoli), czy ściągania DLC, bo większe DLC (np. Ballad of Gay Tony dla GTA IV) zajmują ponad 1,5-2 GB.
    Także jeżeli konsola nie będzie dla ciebie głównym źródłem gier (tak jak mówisz żeby zagrać np. w FIFE z kumplami), to czterogigowa wersja spokojnie ci wystarczy.

    No i jeszcze to, że 250 GB to dysk (wyjmowalny), a 4 GB to pamięć wbudowana więc przenoszenie np. dysku z grami do innej konsoli jest nie możliwe o ile zewnętrznego dysku nie dokupisz, co możesz w obu wersjach.
     
  4. Xinqev

    Xinqev Guest

    Czyli żeby wyszło dobrze i tanio kupić 4GB + dysk?
     
  5. fajkel

    fajkel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Wrocław
    Raczej 4GB + Dysk nie kupisz taniej niż 250 GB. Ty musisz sobie zadać pytanie czy jesteś w stanie i chcesz wydać ok 200 zł więcej na wersje z dyskiem (bo oprócz wykończenia matowego dla 4GB i "połyskowego" dla 250GB z tego co wiem to niczym się nie różnią). Z doświadczenia wiem, że przy instalacji gry na dysku odczuwa się różnicę w czasie ładowania. Polecam jeszcze popytać tych którzy mają czterogigówkę, bo ja instaluje gry od wprowadzenia NXE i jak dysk mi się zepsuł w Elicie to mnie to czasy ładowań mnie strasznie denerwowały.
     
  6. krzywo

    krzywo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chełm
    ale do 4gb można dysk podłączyć ;) ja sam biorę 4gb i czuje ze starczy a jak nie to dysk
     
  7. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Zależy od funduszy a zawsze jak będziesz grał np. W jedną gre fifa 11 to możesz ją zainstalować na penie a dysk 250gb do slimki ( WD orginalne są droższe ) ok 190 zł ze wszystkimi emulatorami na allegro jest tego pełno sam taki posiadam tylko w obudowie i jestem zadowolony fakt gry z dysku szybciej się odczytują i napęd się tak nie zużywa ale ja używałem 1,5 roku Fata bez dysku i nie było najgorzej da się wytrzymać a Arcade Slim kosztuje teraz ok 750zł więc naprawdę się opłaca.Pozdrawiam
     
  8. Madrid.energy2000

    Madrid.energy2000 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    do **** jest to,że jęsli sie zainstaluje gre na dysku to trzeba wkładac płyte;/
     
  9. damilio

    damilio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    tak musisz
     
  10. Madrid.energy2000

    Madrid.energy2000 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  11. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Jeśli by nie by nie była wymagana każdy by się pozbywał gier i kupował nowe bo miał by je na dysku a tak różowo nie jest ale ten temat był już poruszany więc nie ma się co rozpisywać ( Gry bezpośrednio z dysku można odpalać na konsolach z XBR-em i JTG-iem ale to inna historia )
     
  12. creator

    creator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk/Lębork
    ja polecam brac dysk 250 ... sam przy arcade nie mialem dysku na poczatku ale sie tym nie przejmowalem ale po zakupie 60 gb dysku moje zycie stalo sie bardziej leniwe niz dotychczas :D nie trzeba zmieniać płyt tylko z dysku włączasz. .
     
  13. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Stary powiedz jak na zwykłej przeróbce Lite-Ona odpalasz gry bez płyty z dysku tak jak napisałem w wcześniejszym poście jest to z mojego doświadczenia możliwe na XBR-rze i JTG-u jeszcze nie widziałam na zwykłej przeróbce żeby nie była wymagana płyta sam posiadam dysk 250gb ale płyty muszę wkładać masz jakąś wersje konsoli z NASA czy co
     
  14. clinic121

    clinic121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Anglia
    Weź tą 250gb poco się dodatkowo trudzić z dyskami a orginalny to mimo wszystko orginalny.
     
  15. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
  16. NuMeR

    NuMeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
  17. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Dokładnie popieram NuMeR.Pozdrawiam
     
  18. Madrid.energy2000

    Madrid.energy2000 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ostatnio na allegro była slima z 250 GB za 850 zł :) to ciekawa oferta była
     
  19. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Z tego co wiem i tak stoją to Slim 250gb ok 1050zł a Arcade Slim 750zł ( kumpel kupił w saturnie za 750zł Arcade Slim) Ten 250gb za 850zł raczej był jakiś lewy albo używany możliwe też że był Arcade Slim z dołożonym dyskiem tak by to wychodziło jak ktoś by brał dyski i konsole hurtowo dokładał i sprzedawał z zyskiem na allegro
     
  20. Madrid.energy2000

    Madrid.energy2000 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    za 960 zł na allegro jest nowiuski slim 250 gb :)
     
  21. freeq_

    freeq_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    Masz kasę, bierzesz z dyskiem, proste.
    Nie masz, kupujesz 4GB, zbierasz prędko na twardziela i kupujesz.
     
Wczytywanie...

Poleć forum