1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox slim 4gb

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez baranek1993, Grudzień 29, 2010.

  1. baranek1993

    baranek1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Brzeg Dolny
    Witam, zamówiłem xbox'a 4gb slim i mam pytanie czy można go będzie przerobić na żeby chodziły ściągnięte gry, ostatnio spotkałem się ze zdaniem, że to są świeże konsole i nie da rady ich przerobić. Drugie pytanie, czy jeśli dokupię dysk zewnętrzny 80gb to będę mógł wrzucać na niego gry i będzie czytało bez żadnych zarzutów?


    ten xbox > http://allegro.pl/show_item.php?item=1388763453
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mati12340

    mati12340 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pisz
    Da sie przerobić ale podobno drogo no i koniec gwarancji oczywiście na inne pytania nie opowiem ponieważ nie wiem
     
  4. bastek16

    bastek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    194
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bochnia
    jezeli jest z data produkcji do lipca to mozesz go przerobic i dysk musisz kupic z seri wd scorpio np a nie obojetnie jaki jak do komputera
     
  5. baranek1993

    baranek1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Brzeg Dolny
    Może mi ktoś dobrać dysk do 80gb ?
     
  6. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Niedługo bedzie mozna zapewne ten naped przerobic, narazie musisz niestety leciec na oryginalach i byc madry (grac Online).
    Sposobem na tansze gry sa MS Points na kontach PL/USA - w zaleznosci co chcialbys sciagnac.



    Sa takie gry jak AC2, SC Conviction, Bad Company 2, Red Dead Redemption i masa innych - tu masz wszystko opisane co i jak:

    6000 MICROSOFT POINTS XBOX LIVE POLSKA 24H SPRAWDZ (1374130403) - Aukcje internetowe Allegro

    Dysk:
    http://allegro.pl/nowy-dysk-twardy-250gb-do-xboxa-360-xbox-250-slim-i1376638154.html < w aukcji jest opisane jak wlozyc dysk do konsoli bez obuduwy, a na dole masz filmik jak go umocowac.

     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  7. baranek1993

    baranek1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Brzeg Dolny
    @up

    na dysku 4gb raczej gry nie będę trzymał ;p
     
  8. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    Tak, da się przerobić, wymieniając napęd, ale na LT+ będzie musiał poczekać. Slimy ssią.
     
  9. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Prawda do przerobki to Elite albo Arcade.
     
  10. baranek1993

    baranek1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Brzeg Dolny
    A nie mogę tego połączyć poprzez usb? i żeby leżał sobie na półce?
    I czy jak zmienię dysk to dostanę bana na konsolę?
     
  11. smykk

    smykk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dysku usb podłączyć możesz tylko że na xboxie i tak pokarze 16GB choćby miał 250 GB
     
  12. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Za dysk nie dostaniesz bana.
    Możesz ale te 80gb będziesz miał na muze , filmy itp co i tak każdy trzyma na kompie bo wygodniej
    Jak będziesz chciał tam dawać savy i instalować gry to musisz go skonfigurować i będzie widział w tedy max 16gb na gry i savy więc mało lepiej już kupić dysk 60gb i go włożyć (może się trafi bez obudowy bo do slima nie potrzebna )

    Up: wyprzedziłeś mnie tu masz link najlepsze rozwiązanie jakie jest http://allegro.pl/hdd-do-xbox-360-250gb-228gb-gw-3-lata-nowe-fv-i1377629481.html możesz zainstalować ok 40gier przez co się szybciej ładują( podobno były na ten temat dyskusję że w niektórych nie było różnicy ale nie wracam do tego) ciszej chodzi konsola bo napęd obróci sie tylko kilka razy na początku i koniec i co najważniejsze napęd się mniej zużywa
     
  13. baranek1993

    baranek1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Brzeg Dolny
    To jest czarny temat dla mnie.. Ale z tematu wnioskuję, że...


    1. Nie można przerobić mojej konsoli jeszcze żeby chodziły gry ściągane z neta...
    2. Nie będzie czytało całego dysku zewnętrznego gdy podłącze poprzez usb... ( 16gb tylko )
    3. Nie dostanę bana za zmianę dysku....


    No cóż przykro trochę z tym przerobieniem konsoli, bo jestem zmuszony kupywać oryginały jak narazie, a to dużo pieniędzy kosztuje...

    Jeszcze jedno pytanie:

    Czy jeżeli przerobię tą konsolę i włączę nieoryginalną grę (FIFE) to dostanę automatycznie bana?
    i co się wiąże z tym banem, oprócz tego że nie będę mógł nigdy więcej grać przez neta. Wifi też bedzie zablokowane?
     
  14. Hosee

    Hosee Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Bana dostaniesz tylko wtedy kiedy jesteś do neta podłączony! Wifi się raczej nie zablokuje [ nie wiem, nigdy o tym nie słyszałem]

    Radze ci oryginałki - wieksza frajda
     
  15. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Nie stać cie na gry to nie kupuj slima bez sensu kup Elita albo Arcade Fat przerabiasz od ręki na LT+ co do bana, bana dostajesz za flash napędu możesz nawet grać na oryginałach i dostać bana na przerobionej konsoli możesz dostać po 20minutach w sieci a możesz po 2 miesiącach nie ma na to reguły ale jedno jest pewne prędzej czy później dostaniesz bana. Jak chcesz grać w piraty to kupuj Elita poco ci to Wi-Fi w silmie i inne bajery do mnie to jest zbędne Japser jest tak samo bez awaryjny jak nowy Slim z płytą Valhalla tylko lepiej wygląda (zależy od gustu ) ja do przeróbek polecam Elita albo Arcade+ Dysk na Jasperze ( Ale to tylko moje zdanie ). Slima się będzie dało przebić może już w styczniu ale nie jestem pewny ale na pewno się będzie dało
     
  16. baranek1993

    baranek1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Brzeg Dolny
    Problem w tym, że już zamówiłem i czekam na kuriera.. Dziś powinien być.
     
  17. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    No to zawaliłeś mogłeś wcześniej napisać. Teraz możesz jedynie sprzedać albo zamienić na Elita ( zamówiłeś 250gb czy 4gb ??) albo zostawić i czekać na możliwość przeróbki . Chyba że masz cholerne szczęście i trafi ci się konsola z datą produkcji do Lipca 2010 to lecisz i przerabiasz ale musiał byś mieć cholerne szczęście żeby ci się taka trafiła
     
  18. krzywo

    krzywo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chełm
    ja mam dysk w swoim slim ;) i działa KOZACKO !
     
  19. baranek1993

    baranek1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Brzeg Dolny
    4 gb zamówiłem, a sprzedawać nie mam zamiaru.. ;p

    Może i z przed lipca będzie zobaczymy.. Gdzie będę mógł zobaczyć rok produkcji? :)

    Najwyżej będę oryginały kupywał... Od jednych słyszę, że można normalnie go przerobić od drugich, że nie... nie wiem...
     
  20. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Na dzień dzisiejszy nie da się przerobić później wyprodukowanych czyli max do lipca 2010 potem jak na razie kaplica z tyłu konsoli masz datę przy wejściach
     
  21. baranek1993

    baranek1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Brzeg Dolny
    Aha okej, zobaczymy jak dotrze. ;d

    A wiadomo za ile czasu będzie możliwość przerabiania? ;p
     
Wczytywanie...

Poleć forum