1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox slim artefakty bardzo prosze o pomoc

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Druper, Styczeń 12, 2012.

  1. Druper

    Druper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Cybinka
    Witam,

    Witam kupilem polrocznego slima nie byl przerobiony mialem do niego 2 gry i nic konkretnego sie nie dzialo bo malo na nim gralem. Po przerobieniu (drill napedu) po nagraniu GTA IV zobaczylem straszne efekty graficzne nagralem filmik co dokladnie sie dzieje jestem zalamany plomby sa zerwane a konsola jest widocznie na zlom. Mam w niej najnowsze oprogramowanie i LT 2.0 poniewaz na tego lite-ona jeszcze nie ma 3.0 dopiero jest w testach. Nie wiem co robic... Niby mial byc bez awaryjny... Zmienilem juz paste pod procesorem probowalem bardziej go chlodzic... W menu xboxa nie mam bledow tylko w grach. W GTA IV jest strasznie ale np. gram w assasina I i bledow nie ma, w oryginalnym PURE widac tylko na filmiku w czasie ladowania gry jak chodza dwa taki odbicia a tak nic nie ma, fifa 11 oryginal nic nie wyswietla wszystko gra. Jest to conajmniej dziwne ze w jenych grach jest mocniej w drugich wcale albo znikome efekty rece mi opadly. Dzwonilem do serwisu to uslyszalem ze trzeba bedzie wymienic plyte glowna koszt w slimie 500zl to nie ma wiekszego sensu.

    Prosze o pomoc a ponizej zalaczam filmik z bledami....

     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. weplausss

    weplausss Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Moze zla kopia zle nagrana skoro orginalna fifa dziala bez problemu
     
  4. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Obudź się, on mówi o płycie głównej- kto przewiercił ją za głęboko??


    :facepalm:

    Mobo do wymiany
     
  5. paniczmax

    paniczmax Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jako stary pecetowiec stwierdzam ze układ graficzny jest uwalony a to w slimie wiaze sie chyba z wymiana calego procka bo cpu jest zintegrowane z gpu, i to na sto procen grafika bo jak sa pamieciu uwalone to artefakty wystepuja w postaci kreseczek kropek czy róznokolorowych bloków na ekranie
     
  6. Befa

    Befa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 19, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie/Panie nie znam się więc pytam.Nie wystarczy reballingu CPU + GPU (w zależności od wersji + HANA) ? zamiast od razu całą płytę wymieniać.Koszt serwis kraków to 80 zł.

    Osobiście mam podobny problem od 2 tyg ze starym falconem tylko artfakty w postaci białych kropek i pasków pionowo przez ekran w niektórych grach np. Batman AC.Dzieje się tak po kilku/kilkunastu minutach gry.Natomiast w raymana origins grałem naście godzin i zero błędów, nastepnie odpalam Batmana i kropki/kreski są od razu, podobnie przykładowo shadow complex. W stałych scenach i menu xboxa zero błędów tak jakby chodziło o grafikę 3D - sam nie wiem. Czy też czeka mnie wymiana mobo ? Czy wystarczy ten cały reballing?
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No co tu dużo pisać w slimie jest to ciężka sprawa. Reball takiego układu droga sprawa, mało kto robił to w slimkach. Befa za 80zł nikt nie zrobi mu reballa w slim:) wygrzeją płytę i to tyle. Chyba że któryś forumowicz się popisze zabierze na serwis, z miłą chęcią zobaczę efekty:)


    "Ostatnio edytowane przez darmon ; Dzisiaj o 23:09" co tam edytowałeś:p może punkty odwiertu:p
     
  8. lukciu24

    lukciu24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jesli problem pojawił się dokladnie w momencie odpalenia gier po drillu to obstawialbym napęd. Błąd ewidentnie przypomina uwalone gpu, ale warto sprawdzic z innym napędem.
     
  9. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    zawsze sobie może demo z pena sprawdzić
     
  10. Befa

    Befa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 19, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1


    Dzięki za odpowiedzi.80 zł reball za starego xboxa, nie wiem jak nowy. Natomiast u mnie problem wygląda dokładnie jak na zdjęciu od Darmon - no może w odrobine mniejszym nasyceniu, ale to własnie takie cholerstwo. Panowie czyli tylko i wyłącznie wymiana płyty i nie bawić się w ten reball ? Czy mozna wymienić płytę falcon na jasper i ile taka przyjemność może wynieść? Xbox od nowości mój, nie miał wczesniej rzadnych problemów.Proszę o poradę, nie bardze chcę brac nowego xboxa bo tez nie gram aż tak dużo.Pozdrawiam.
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    bez haczyka nikt nie da plyty glwnej. wic sprzedaz tej konsoli i kupno nowej jest najbardziej oplacalne .

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  12. Befa

    Befa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 19, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Skoro pisze to osoba która oferuje serwis xbox to pewnie coś musi być na rzeczy ... nie za dobrze więc dla mnie bo sprzedaż jest kłopotliwa a wcześniej i tak pewnie trzeba to jakoś naprawic :/
     
  13. Druper

    Druper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Cybinka
    Hmmmm dzisiaj podjalem ryzykowna probe przegrzania konsoli niestety przy duzej temperaturze wyskakuje komunikato o przegrzaniu jak odblokowuje wiatraczek to natychmiast po wlaczeniu daje jak odkurzacz i wyciaga cieplo schladza go i wlacza ponownie konsole. Co do napedu czy bedzie pasowal inny naped takze ze slima? Czy musi to byc dokladnie ten sam model napedu czyli Lite-on 0401? Naprawde drill mogl wplynac na gre? Bo jak uruchamiam na zimnym artefaktow jest mniej ale sa i po paru sekundach artefakty nasilaja sie byc moze to od nagrzania tego ukladu w napedzie skoro jest odsloniety byc moze cos w napedzie sie grzeje? Ale w Assasinie mam zadko artefaktry raz na pol godziny jeden moze gdzies zauwaze w "boksie" mam przy ladowaniu takie koleczko sie kreci i tam mam artefakty ale nieznaczne po za tym zero artefaktow w fifie nie mam ani jednego a w PURE mam tylko przy filmikach przed ladowaniem gry.
     
  14. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Nie!

    Co ty robisz...

    Z tym filmikiem to mogłeś sie bardziej postarać... czy przy włączonym Xbox Guide występują na nim (XBG) jakieś artefakty?)

    zresztą ja ci pisalem co to jest.


    PROBLEM Z GPU (video tearing)
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie grzej tak konsoli to jej nie pomoże, z tanich napraw zrobić reflow lecz na 70% nic on nie da. Tylko rebailling i na wszelki wypadek z wymianą procka(i tu będzie właśnie problem).
     
  16. Druper

    Druper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Cybinka
    ok. Wiec juz nie bede kombinowal. Bardzo prosze dajcie jakies namiary na dobry serwis nie koniecznie tani ale dobry zebym nie musial za mieisiac znowu wysylac i kombinowac. Jezeli ktos potrafi mi podac kogos kto moglby sie tym zajac w sposob profesjonalny to prosze dajcie znac.
     
Wczytywanie...

Poleć forum