1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Slim Artefakty

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez wojek_gacek, Październik 19, 2013.

  1. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    661
    Polubienia:
    151
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    Mam pytanko do ludzi którzy siędzą w temacie konsol. Problem jest tego typu mój szwagier kupił Xbox-a Slim rok produkcji 2010 rok od jakiegoś gościa z Allegro konsola niby chodzi dobrze, Tekken Fifa 14 F1 2013 działąją idealnie, problem zaczął się przy instalacji GTA V. Podczas instalowania zawieszało konsolę więc przerzuciłem luzem z mojego dysku na pendrive instalkę z DVD 1 niby wszystko oki ale podczas ładowania gry logo Rockstar jest okrążone artefaktami i pózniej ekran z ładowaniem gry zwiecha i tylko wyłączenie xboxa pomaga.


    Dodam również, że taka sama sytuacja jest z SR IV gra leci z płyty dogrywa się pierwszy ekran i na całym tle pojawiają się kwadraty różnokolorowe i zwiecha konsoli. Włączamy znów Tekkena i wszystko pieknie hula miał ktoś kiedyś taką akcję ?? :O
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Podmiana kabla HDMi była..? ewentualnie poruszcie wtyczkami.
    Podłączcie tez po kablu AV-Chinch lub AV-Component i zobaczcie na wyjściu AV.

    Daj znać co wyszło
     
  4. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    jedna z niewielu slimek w których prawdopodobnie pada gpu
     
  5. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Boby Naprawialem tez wielokrotnie tego typu problem. Reballing zawsze rozwiązywał problem na długo. Co innego grubasy tam zawsze wymieniałem chipsety, w slimce reballing wystarczał.

    Naklepane na i9001
     
  6. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    661
    Polubienia:
    151
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    Panowie dzięki za odpowiedzi tak właśnie myślałem że GPU padło ale chciałem się upewnić, kolo z Allegro dał niby gwarancję 14 dni a konsola przyszła wczoraj więc mam nadzieje, że się wywiąże z obiecanego ;)
     
  7. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Sprawdz jeszcze ten kabel hdmi lub rusz wtyki. Mam u siebie w pracy taki kabel ze krzarzy obraz jak sie wtyka ruszy, czerwone kropki i kwadraty robia.

    Naklepane na i9001
     
  8. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    661
    Polubienia:
    151
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    @up tu nie o same krzaczenie chodzi... dochodzi jeszcze do tego nie możność instalacji gry na dysku lub zawiechy całego dasha po 2 minutach gry :) kabelki sprawdzone i wszystko bez zmian ;/
     
  9. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    No to faktycznie. Jak pisal boby. Trafila sie jedna z niewielu co gpu pada. Fachowo wykonany reballing zalatwi sprawe no ale to juz problem sprzedawcy

    Naklepane na i9001
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Raczej wymiana proca z Reballem

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum