1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX SLIM bez kondensatorów

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Romari0, Listopad 11, 2013.

  1. Romari0

    Romari0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2013
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    SBK
    Witam!
    Czy konsola XBOX 360 SLIM z urwanymi dwoma kondensatorami od procesora ma sznse się uruchomić? Konkretnie chodzi mi o te kondensatory.

    http://zapodaj.net/d516336950322.jpg.html

    Czy konsola się wogóle uruchomi bez nich?
    Oczekuje krótkiej odpowiedzi tak lub nie bez zbędnych pytań, ponieważ zależy mi na czasie.

    Dzięki wielkie i POZDRAWIAM!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Sprawdź

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
    1 osoba to lubi.
  4. Romari0

    Romari0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2013
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    SBK
    Właśnie chodzi mi o to że nie mogę sprawdzić tylko muszę wiedizeć czy odpali, ponieważ nie mam do niego dostępu.]

    PS: Ta informacja uratuje mi życie

    Jak by co to jest to płyta TRINITY
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Bez sprawdzenia się nie dowiesz

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  6. Romari0

    Romari0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2013
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    SBK
    A nie ma żadnego schematu w sieci za co konkretny kondensator odpowiada? Nie mogę znaleźć ale może wy coś podobnego widzieliście? Wiem że najlepiej jest sprawdzić ale jestem w takiej sytuacji że nie mogę sprawdzić tylko muszę wiedzieć. Sytuacja jest taka: Miałem konsolę ROK (kupiłem na allegro używana) z RGh. Działała u mnie bez problemów i postanowiłem ją sprzedać. Gdy kupujący ją dostal to stwierdził, że nie dziala, rozebrał ją złożył, podziałała mu kilka godzin po czym znów to samo co wcześniej i pojechał z konsolą do serwisu. Tam serwisant zrobił zdjęcia tych urwanych kondensatorów i kupujący mi je wysłał. I teraz właśnie wydaje mi się, że jak konsola jechała pocztą do niego to była rzucana itd. coś się zluzowało w środku potem on ją rozebrał, poprawił ja i mu odpaliła i grał na niej kilka godzin. Potem mógł ja znowu rozebrać, nieumiejętnie zdejmował x-clampa i zerwał te kondensatory. Co o tym myślicie?
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Pff... Jak sam otwierał konsole to nie masz obowiązku przyjąć zwrotu. Sam jest sobie winien.

    Poza tym co się dokładnie dzieje? Wogole się nie włącza? Nie wchodzi do dasha? Czerwona dioda jest?

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
    1 osoba to lubi.
  8. Romari0

    Romari0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2013
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    SBK
    Nie ma czerwonej diody ani nic w tym stulu. Z tego co mi opisywął to wygląda to tak jakby konsola nie bootowała się na RGh. Jak uruchamia konsolę to świeci się jedna zielona dioda dokładnie tak jakby sie normalnie uruchamiała ale nie bootuje się. Wtedy raz mu się jdało odpalić ale pisał że działała kilka godzin i znow padła. Czyli nie mam się czym martwić? Dzięki wielkie KAMIEŃ Z SERCA :D
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Olać zupełnie i nie przejmować się nim.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  10. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Bez kondzików konsola powinna się uruchomić, jednak na dłuższą metę one powinny być ponieważ są one w układzie procesora, czy mają one wpływ na Boot szczerze powiem że nie wiem. Jednak wiadomo że RROD (czerwone Diody) na RGH się nie pojawią, więc musiał by być wgrany Retail w NAND, aby się dowiedzieć jaki jest błąd.

    Fakt podczas transportu mogło się coś (kabel CPU_RST) zluzować/przesunąć co skutkowało kiepskim bootem.. hmm ale brakiem
     
    1 osoba to lubi.
  11. Romari0

    Romari0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2013
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    SBK
    Zrobię jak mówi akir. Oleje typa. Jeszcze w dodatku sie dowiedziałem że wysłał konsolę do serwisu po czym tam się dowiedział o tych kondensatorach i chce zwrotu pieniędzy :D
    Chłopak trochę nie poważny ale cóż... Jeszcze raz dzięki wielkie!
     
  12. eliasz96

    eliasz96 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    z gory przepraszam, ze wprosze sie do tematu, ale nie moge zalozyc wlasnego.
    Mam tylko jedna pytanie. Przymierzam sie do kupna xboxa, a moje pytanie jest takie: czy ten z tej aukcji jest warty kupna? Moim zdaniem tak, ale potrzebuje rady ludzi , ktorzy sie na tym znaja lepiej niz ja. Niestety zrazilem sie do kupna uzywanych sprzetow stad ten problem , a na nowy na ten czas niestety sobie nie moge pozwolic.
    Oto link:
    XBOX 360 BLACK ELITE HDMI + NAJNOWSZY LT`3.0 (3705044850) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
     
  13. f1older

    f1older Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    696
    Polubienia:
    183
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Evergreen Terrace 742
  14. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Też to mialem pisać jak wyżej, że czytałem w jakimś temacie na forum o tym sprzedającym i opinii dobrych nie miał
     
  15. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
  16. Romari0

    Romari0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2013
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    SBK
  17. eliasz96

    eliasz96 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki Panowie. Zdecyduje sie na zakup od popino. Widze, ze wiele osob go chwali :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum