1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Slim Corona RGH bez napędu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dadas1122, Lipiec 26, 2013.

  1. dadas1122

    dadas1122 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2012
    Posty:
    84
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    witam serdecznie
    posiadam kosnole Slim z płytą główną Corona i RGH

    chciałbym wymontować napęd, i tu rodzi się moje pytanie czy też trzeba łączyć jakieś mostki tak jak to było w przypadku wersji FAT, żeby konsola ruszyła?
    chodzi mi o takie rozwiązanie http://i3.photobucket.com/albums/y64/faranheit/No_DVDROM_bridge.jpg

    i ostatnie pytanie czy w przydapku RGH będzie mi kiedykolwiek potrzebny napęd? czy mogę go ze spokojnym sumieniem sprzedać?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Nic nie trzeba łączyć,ten mostek jest po to żeby dioda power nie migała.
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    W coronie i tak nie miga

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  5. dadas1122

    dadas1122 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2012
    Posty:
    84
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ok dzięki, czyli bez łączenia mostku w FAT konsola będzie normalnie działała?
    a jeśli bym się bardzo uparł i w CORONIE chciał połaczyć to dyskonuje ktos zdjęciem co z czym?
     
  6. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Jeśli masz Corone to zastanawiam się po co chcesz sprzedać napęd. Zarobisz na nim raptem 40-50zł... chyba że jakiś Jel.. kupi w niewiedzy, a zarobisz na nim tyle co laser warty (40-50zl bo Oryginał) gdyż elektronika będzie bez użyteczna bez płyty głównej dlatego że oryginalne PCB napędu 16D5S czy Hitachi 10L nie ma opcji odczytania i zapisania/modyfikowania.. mało tego ty w obudowie będziesz miał dziurę i średnio wyglądać będzie slimka z "JAPĄ"

    Co do konsoli bez napędu to działać będzie,zreszta zawsze działało jaka by to nie była konsola Xbox 360, z tym że mrugać dioda zielona będzie (ta od POWER), jednak to i mozna wyłączyć tworząc nand np w programie Jruuner zakładka advanced i opcja SMCNOBLINK.

    Nie kombinuj z ta zworką. Bo źle zewrzesz i będzie tylko niepotrzebny ambaras w dodatku kosztowny... Zrób jak pisałem wyżej.. Dokładnie: Stwórz nand glitch w Jrunner ale wpierw wejdz w Advanced Xebuil Options / JTAG and GLITCH Common Options i na samym dole zaznacz SMCNOBLINK pamietaj tez aby ponizej tez Advanced Xebuil Options byl zaznaczony ptaszek Use edited Setting... Po skompilowaniu nanda, wgraj i bedzie nie mrugać bez kombinowania ze zworką.


    Napęd generalnie z RGH się nie przydaje jedynie jeśli byś miał Dual nand do grania po Xbox LIve lub ewentualnie przy zgraniu oryginalnej gry na Dysk, gdybyś nie miał iso/god.
     
Wczytywanie...

Poleć forum