1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox slim corona v2 nie włącza się

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez vaya, Lipiec 11, 2016.

  1. vaya

    vaya Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2012
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam
    Zakupiłem xboxa slim z płytą głowną corona v2 z 2012r który sie nie włącza.
    Po nacisnieciu włącznika słychać tyko pikniecie.
    Rozkreciłem konsole i okazało sie ze była prawdopodobnie przerabiana ponieważ siedział w niej taki chip jak na ponizszym zdjeciu oraz ktoś grzeba przy gniazdach r1d3 oraz są zwarte punkty: r2c7 oraz r2c27 (czy je rozlutować?)
    Posiadam programator j-runner ale niestety nie posiadam do tej konsoli oryginalnego nandu czy da rade jakoś wgrać do tej płyty gównej czysty nand?
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    W oryginale jej nie odpalisz juz jesli w pamieci nie ma kv. Pamieci,zapewne tez nie bedzie sie dalo odczytać z niej ;). Jrunner ci sie nie orzyda prsy konsoli z nandem 4gb

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  4. vaya

    vaya Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2012
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok ale nawet przy rgh konsola powinna dawać jakieś oznaki życia a tu poza piszczeniem nic się nie dzieje.
    Sprawdziłem napięcia na:
    L6A1 = 5.1V
    L5A1 = 3.3V
    L5B2 = 1.8V
    i wszystko jest w porządku.
    Zrobiłem reflow SB na stacji ir6000 i też nic.
    Posiada ktoś schemat corony v2 bo tak w ciemno to już nie wiem gdzie szukać usterki?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Procek zmień

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  6. vaya

    vaya Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2012
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie wydaje mi sie aby to było wina gpu gdyż po podpieciu płyty głownej pod zasilacz serwisowy automatycznie pobiera proąd 0,15A (bez naciskania włącznika) czyli jest gdzieś zwarcie.
    Podniosłem GPU oraz SB i dalej zwarcie jest wiec musi być gdzieś w mniejszych podzespołach na płycie. "Na oko" nic uszkodzonego nie widze więc ponawiam pytanie czy ma ktoś schemat do corony v2 aby sprawdzić całą linie zasilającą?
     
Wczytywanie...

Poleć forum