1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox slim czy rrod?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez SworSky1995, Wrzesień 19, 2010.

  1. SworSky1995

    SworSky1995 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Heh. Tak to znowu ja.
    Jeszcze parę dni temu śmiałem się z osób, które zakładały na tym forum tematy typu: "Wczoraj włączyłem rano xbox'a, grałem do wieczora, dziś tak samo i na gta iv się zwiesiło. Czy to nie rrod?"
    A teraz sam się o to pytam ;)

    W piątek po południu odebrałem xbox'a. Chodził non-stop do 1 w nocy. W sobotę chodził od 8 rano do 23:00 (zasługa mojego młodszego brata, który nie rozumie, że w czasie wolnym można robić coś innego prócz grania na konsoli). Nie było żadnych problemów (prócz buczenia zasilacza po kilku godzinach gry, ale o tym już pisałem kilka tematów niżej). Dziś włączyłem xbox'a i odpaliłem battlefielda 1934 czy jaki tam jest ten rok i sobie pograłem przez neta kilka minut, a tu nagle zniknęło wszystko i pojawiły się pionowe biało-czarne pasy do tego konsola zaczęła wydawać taki cichy pisk. Docisnąłem kable, ale to nie była ich wina. Dźwięku również nie było. Pomogło dopiero wyłączenie konsoli i ponowne włączenie, ale nie odłączenie zasilacza, konsola zareagowała na naciśnięcie przycisku on/off. Pasy zniknęły, pisk również. Zostawiłem ją włączoną, ale z pobieraniem w tle i poszedłem do Kościoła. Wróciłem niedawno i jak na razie nie ma żadnych problemów. Dodam tylko, że na razie nie mam żadnych gier i ten bf był odpalany z dysku, bo jest to DEMO.
    Czy coś złego dzieje się z konsolą, czy to wina długiego grania? Od poniedziałku szkoła, więc konsola będzie dużo mniej chodzić.

    Aha. Dodam tylko, że te pasy i cała zwiecha konsoli zdarzyły się podczas przeglądania gier, a nie samej gry w bf. Pograłem, wyłączyłem bf i wszedłem w game marketplace. Wtedy to się stało.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. eloelo320

    eloelo320 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    RROD to to nie jest na pewno, bo xbox już by ci się nie odpalił :p Ja stawiam po prostu na jakąś zwiechę, nie robiłbym z tego żadnej tragedii na razie. W razie co i tak masz gwarancję także luz.
     
  4. SworSky1995

    SworSky1995 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Oki dzięki.
    A co do tego rroda, to źle to sformułowałem ;D Wiem, że przy rrodzie nie włączyłbym konsoli ;p Miałem na myśli to, czy nie jest to zbliżający się rrod.

    EDIT:
    No i kolejna zwiecha. Tym razem podczas gry w Fife 10 Demo, ale bez czarno-białych pasków.
    Jak pisałem teraz 5 dni szkoły to zobaczę co się będzie dziać. Jeśli przy 4-5 godzinach gry dziennie dalej będzie się wieszać dzwonię do MS.
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    jak xbox jest świeży to idź do sklepu gdzie kupiłeś i powinni ci wymienić od reki
    a jak nie to dopiero dzwoń do M$
     
  6. SworSky1995

    SworSky1995 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hehe. Przed chwilą skończyłem grać, a że nie było co robić włączyłem sobie film na tym TV i co się stało? Obraz się zawiesił ;D
    Podejrzewam, że to nie konsola, lecz TV się wieszał. Przełączyłem konsolę do innego telewizora i pogram kilka dni. Jeśli nic się nie będzie działo to w porządku.
    Jeszcze tylko takie pytanko. Jeśli konsola się zawiesi to zareaguje na wciśnięcie przycisku zasilania? Czy przy zawieszeniu xboxa można go wyłączyć tylko odłączając od zasilacza? Bo moja konsola wyłączyła się po naciśnięciu On/Off.
     
  7. eloelo320

    eloelo320 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Powinien wyłączyć się po naciśnięciu przycisku. Przynajmniej tak było w starych modelach. Ale skoro obraz się wiesza też przy oglądaniu telewizji, to to na pewno wina tv a nie konsoli :p Btw zawiesza ci się tylko obraz, czy dźwięk również? Jeżeli dźwięk działa normalnie to jak ci się przy grze znowu obraz zawiesi to popykaj trochę padem i jak dźwięk działa normalnie to znaczy, że na 100% to tv. Ewentualnie możesz pod jakąś wierze podłączyć dźwięk xboxa i ten myk z dźwiękiem ogarnąć :p
     
  8. SworSky1995

    SworSky1995 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No właśnie za pierwszym razem, gdy się zwiesiła konsola (albo nie konsola) to nie było dźwięku, a obraz zamienił się w czarno-białe, pionowe pasy. Następne zawieszenia już nie zmieniały obrazu tylko po prostu go 'mroziły', dźwięku nie było. Zobaczę jak to będzie. Pogram teraz kilka dni pod tym drugim TV i jeśli się zetnie to spróbuję wyłączyć konsolę przez pada. Jutro wieczorem napiszę jak to wyglądało.
     
  9. key

    key Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Cześć,
    Konsola to tylko komputer, maszyna i sporadycznie może się zdarzyć jej zawiesić. Niektóre TV wyłączają sprzęt HDMI po wybraniu innego kanału lub wyłączeniu odbiornika, może ta funkcja u Ciebie szwankuje?
     
  10. bartusieq007

    bartusieq007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Toruń
    No ja bym stawiał raczej na telewizor , spróbuj pograć właśnie na tym drugim tv i zobacz jaki będzie efekt. A piski mogą być spowodowane od długiej pracy konsoli
    ;) BTW. Katujesz tą konsolkę :D
     
  11. SworSky1995

    SworSky1995 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dobra. Katowałem ją wczoraj i dzisiaj i nie było problemu na nowym TV. Do tego teraz nie będzie już tak 'katowana' ;D to odpocznie.
    Temat do zamknięcia.

    EDIT:
    Jeszcze tylko takie małe pytanko żeby nie zaśmiecać forum. Jak wygląda sprawa z banem na konsoli? Jest tylko za przerobienie/modyfikacje? Czy mogę sobie przykładowo ściągnąć demo Fify 11, nagrać na pendrive'a i wrzucić na konsolę? Bo mam silver'a to muszę jeszcze poczekać kilka dni na demo ;D
    I ostatnie pytanie. Czy mogę odpalać na konsoli 'kopie zapasowe' filmów, chodzi mi o ściągnięte filmy z neta? Jest za to ban?
     
  12. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Możesz odpalać filmy DivX/Xvid bez problemu, musisz wpiąć pendriv'a z filmem do konsoli i konsola sama pobierze kodeki z neta.
    Co do dema możesz je wgrać, ale musisz skorzystać z programu "UsbXtafGui" poszukaj na forum jak się to robi. Bo mi nie chce się tyle pisać :p
     
  13. SworSky1995

    SworSky1995 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Oki dzięki.
    Pytam o tego bana za oglądania ściągniętych filmów, bo nie chcę gwarancji stracić za taką głupotę, skoro mogę sobie filmy na kompie oglądać. Głupio by było stracić gwarancję za coś co można zrobić na czymś innym ;D
     
Wczytywanie...

Poleć forum