1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox slim + hdd ze starej konsoli

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez wojtek31, Grudzień 22, 2011.

  1. wojtek31

    wojtek31 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chełm Śląski
    Witajcie.
    Jak w temacie, zakupiłem już slima bez dysku z pamięcią 4Gb, wyjąłem ze starego arcade twardziela (20gb), rozebrałem z obudowy i wsadziłem do slima.
    Wszystko ok, formatuje się normalnie, gra kopiuje się normalnie (raz wyskoczył błąd odczytu z płyty), ale po krótkim czasie hdd powoduje zwiechę slima i po ponownym uruchomieniu mam e68 albo e69 w zależności co się wyświetli. Po wyjęciu twardziela jak ręką odjął.
    Reasumując sądzę że nie moge używać ze slimką tego hdd? Czy wiecie może jakiego producenta dyski są wrzucane do slimów i czy to ma znaczenie?
    Druga sprawa, mam w domu również hdd 120 gb tylko na pewno nie jest to bevs tylko jakaś inna firma. Czy dam radę z tym dyskiem?
    Jest jakiś prosty sposób na sformatowanie go do systemu plików xboxa?
    Czy jest szansa że ten dysk zadziała ze slimem? Czy pozostaje zakup nowego hdd dedykowanego do slima?
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    to dysk ma bat sektory albo uszkodzony jest
     
  4. kikoo83

    kikoo83 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piekary Sl
    dysk

    kup na allegro ja kupilem i mi smiga a konsola go widzi jako oryginalny 250 kosztowal chyba ze 140 zl
     
  5. kamile1

    kamile1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2011
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeszcze 1,5 miesiąca temu za 160zł 250GB by kupił, teraz za taką cenę 120 jest trudno dostać (na allegro najtańsze na chwilę obecną 170+przesyłka). Sam żałuję, że nie kupiłem wcześniej, teraz trzeba czekać do marca jakoś, bo podobno ceny dysków mają spaść. Jak się mylę to poprawcie, ale bez bicia ;P.
     
  6. danyd2

    danyd2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeśli nie musisz pilnie zafundować sobie nowego twardziela, wstrzymaj się z inwestycją. Chyba, że chcesz zostać oskubany...
    Być może obiło wam się o uszy, iż Tajlandia zmaga się z potężną powodzią. Dla branży PC ten azjatycki kraj, to prawdziwa kopalnia podzespołów - drugi na świecie producent dysków twardych. Największe zakłady stoją, są spore braki i w efekcie mamy już w tej chwili absurdalnie wysokie ceny.
     
  7. kamile1

    kamile1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2011
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    danyd2 dobrze prawi, jak możesz to wstrzymaj się z inwestycją do ~marca.
     
  8. kikoo83

    kikoo83 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piekary Sl
    macie racje sprawdzalem ceny wszystkich dyskow poszly w gore do pc nawet o 150 %
     
  9. DeadWarrior

    DeadWarrior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2011
    Posty:
    412
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie ma sensu kupować oryginalnych dysków,szukaj 120gb wd1200bevs lub inne z serii,patrzyłem na allegro przez może tydzień/dwa i znalazłem za 58zł z przesyłką,sflashowałem hddhackr(poradnik na forum) i służył mi bardzo długo.
     
  10. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    dyski tanie na allegro to naprawde trzeba mięć fart:)
     
  11. mietek52

    mietek52 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2011
    Posty:
    187
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Koledzy mają racje,ostatnio rodzicom padł dysk w laptopie,chcieli kupić jakiś nowy z 250gb. Ale gdy zobaczyli ceny odrazu im się odechciało.Naszczęście mama znalazła gwarancje. Mówie wam jaka radość była na ich twarzach,gdy dysk przyszedł po prawie miesiącu wymieniony na nowy i nic nie zapłacili :)
     
  12. borekgt

    borekgt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    76
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Legnica
    ja mam pytanie z troche innej beczki,
    mam na kompie zapisany backup
    dysku w. bin ze zbanowanej konsoli
    zrobiony ktoryms z programow . i
    mam pytanie, jak przeniesc cala ta
    tresc na dysk nowej konsoli, aby
    ona nie zostala zbanowana,
    najbardziej chodzi mi o profile, o savy
    mniej ale tez bylo by dobrze
     
Wczytywanie...

Poleć forum