1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox, slim, neostrada, podlaczenie, problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez nokins, Lipiec 31, 2012.

  1. nokins

    nokins Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kupilem dzisiaj konsole Xbox 360 slim 250gb + kinect posiadam neostrade livebox z wi-fi.
    Mam podlaczone 2 lapki do tej neostrady, bezprzewodowo.
    Chialem podlaczyc konsole pod neta bezprzewodowo. Znajduje mi siec neostrady ale z polaczeniem juz problem. Wpisywalem te cale MAC ale dalej lipa.
    Niewiem czy ma znaczenie ale na live boxie MAC jest napisany 56:87:x6:itd a na konsoli jak wpisuje nie ma znaku ":" ale wklepuje sie bez tego...
    Jeśli jest ktos kto ma troszke czasu i checi pomoc takiemu laikowi jak ja to bylbym wdzieczny. Najlepiej zgadac sie na gadu zeby bylo szybciej podaje gadu 5203541
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tomeg1987

    tomeg1987 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    3Miasto
    Jak masz problem z wifi to spróbuj podłączyć konsole przez kabel i wtedy próbuj konfigurować.
     
  4. nokins

    nokins Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wlasnie nie chce nawet po kablu probowac bo zbyt daleko jest konsola od modemu a nawet jak uda sie polaczyc to nie bede mial na kompach neta! i draznia mnie kable nie przecietnie!
     
  5. Apocalipto

    Apocalipto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    na liveboxie jest guzik REG po tym jak przypisałeś sieć na xboxie musisz go nacisnąć aby przypisało urządzenie do liveboxa.
     
  6. nokins

    nokins Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dalej nic nie laczy sie z liveboxem! Nie trzeba czasem pobawic sie we wpisywanie IP? albo innych jakis cyferek?
     
  7. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Jakiego masz Liveboxa? Tego starego z podswietlonym logo TP, czy ten maly?
    Hah, nie wpisuj adresu MAC Liveboxa do Xboxa, bo... to jest bez sensu :D
    Musisz wpisac adres MAC Xboxa do panelu Liveboxa (w przegladarce 192.168.1.1) i wtedy polaczysz sie bez problemu, albo wcisnij przycisk REG (stary Livebox) i gdy dioda Wifi miga podlacz sie pod siec, albo w przypadku nowego Liveshita wcisnij przycisk Wifi az diody zaczna migac i sie polacz.
     
    1 osoba to lubi.
  8. baton19851

    baton19851 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam od tygodni probuje polaczyc X z liveboxem przez wifi. Xbox widzi siec ale juz nie polaczy sie z internetem nawet przez kabel, spedzilem wiele godzin na skonfigurowaniu tych urzadzen to przez xbox.com to przez milion stron www nawet dzwonilem do Tp oni tez gowno wiedza rece opadaja nikt nie moze pomoc. Gdyby ktos znal przyczyne to bede dozgonnie wdzieczny bo jakas przyczyna tej usterki musi gdzies byc.pozdro[/COLOR][/COLOR]
     
Wczytywanie...

Poleć forum