1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox slim nie uruchamia się płyta trinity

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez piotr 1310, Grudzień 1, 2013.

  1. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Znajomy ma problem ze swoja slimką.Konsola nie uruchamia się, słychać dźwięk przy próbie włączenia, ale nic się nie dzieje.Wiecie w czym może być problem?

    Na co ta pogrubiona czcionka ? - #Jabar
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Czy konsola jest przerobiona?
     
  4. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Nie nie jest przerobiona
    Czyżby GPU odmówiło posłuszeństwa?
     
  5. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeżeli konsola działa ale nie ma obrazu czyli normalnie pad działa, można otworzyć nim tackę to może być problem z GPU. Natomiast jeżeli świeci się tylko dioda i dalej nic się nie dzieje to niech spróbuje kolega odłączyć wszystko i podłączyć jeszcze raz. Jeżeli nie zadziała to niech reklamuje (jak ma gwarancję).
     
  6. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Konsola nie uruchamia sie gwarancji nie ma

    Wyslano z mojej Noki Lumia za pomoca Tapatalk
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Na 99% uszkodzony southbridge

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  8. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Albo ktoś robił rgh
     
  9. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie



    to znaczy i jaki moze byc koszt naprawy





    Wyslano z mojej Noki Lumia za pomoca Tapatalka 4
     
  10. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    ok 150 zł
     
  11. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Dziś podrzucił ją do mnie i okazało się że próbował robić RGH,przy czym uszkodził rezystor przy HANA wymieniłem na nowy i konsola zaczeła chodzić to znaczy wiatrak się kręci.Dla bezpieczeństwa zrzuciłem nand.Wlutowałem chip i odpaliła do xella i wypluła cpu key a dvd keya już nie.Jest na to rada dodam że oryginalnego nandu nie ma,ale klucz napędu surce ma
    [​IMG]
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Bo korzystasz z gotowych ecc, wtedy dvd keya nie pokazuje

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  13. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    To co mam zrobić żeby ruszyło? jak zabieram się GG Build i wpisuję cpu key to wyskakuje wrong cpu key.
     
  14. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Skoro oryginalny nand nie idzie to bierzesz nand z donora i robisz rgh ......nie wiem z czym masz problem....
     
  15. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    możesz mi wytłumaczyć jak to zrobić bo nigdy tego nie robiłem.
     
  16. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Bierzesz nand z innej trinity, szyfrujesz swoim kluczem i tworzysz freeboota...

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  17. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    A zapodał byś mi jakąś instrukcję chociaż jakiś link i jaki program do tego użyć.

    Edit:

    Sorry że jeden pod drugim,nand odbudowany konsola odpaliła do dasha.Ale mam teraz inny problem,konsola uruchamia się na ułamek sekundy,po czym pojawia się czerwona dioda.Jak sprawdzam zasilanie na gniezdzie zasilanie to pokazuję tylko na 10 pinie 5 v,a tam gdzie powinno być 12 v jest 0.Co mogło się stać?Odczytałem kod błędu 0003.
     
Wczytywanie...

Poleć forum