1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX SLIM nie widzi dysku :(

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Tonder, Wrzesień 11, 2013.

  1. Tonder

    Tonder Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 31, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Zakupiłem xboxa slim 4gb posiadającego flasha lt 3.0. Do zestawu był dołożony oryginalny dysk 250gb, jednak xbox go nie widzi, już przy założeniu profilu na konsoli prosi o pamięć masową. Komputer dysk wykrywa normalnie. Co zrobić ? Aha i czy jest możliwość by wykorzystać na profil, savy z gier itp te 4gb ? Z góry dzięki za odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Na savy i profil 4gb starczy.Wsadź ten dysk bez obudowy
     
  4. Tonder

    Tonder Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 31, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak to bez obudowy ? Bez obudowy dysku ? :D
    Ale jak zrobić by profil stworzyć na tych chociażby 4gb ? Bo jak chce stworzyć profil to wyskakuje żeby podłączyć pamięć masową.. :(
     
  5. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czyli nie masz kompletnie żadnej pamięci w xboxie, zrób format tego dysku co miałeś na kompie fat32formatter, wrzuć do konsoli zobacz czy zobaczy jeśli wykryje zrób format już w konsoli.

    Wysłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 4
     
  6. Tonder

    Tonder Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 31, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Więc tak, zrobiłem format, pełny format nie szybki czy coś, zalecanym programem czyli fat32formatter, jednak mimo że komp go widzi normalnie na konsoli jest on nadal nie wykrywalny.. W czym problem ? Czy wejście na dysk w konsoli padło ?
     
  7. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    czyli bez kieszeni
    A jak go podłączyłeś, w ustawienia/pamieci nie ma dysku nie sformatowanego ?
     
  8. Tonder

    Tonder Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 31, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nic nie ma niestety, zakładka pamięci flash i pusto jakby nie było dysku. Podłączony na bank dobrze, zapadka zatrzaśnięta, dalej nie idzie po prostu.
     
  9. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Zobacz jeszcze czy tasma po stronie plyty glownej xbox'a jest wpieta.

    Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
     
  10. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Oraz jak włącza się konsola dotknij dysku będziesz czuł pod palcem czy zaczyna się kręcić.

    Wysłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 4
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Brawo, kazaliscie mu sformatować na PC oryginalny dysk xboxa. Teraz juz wogole działać nie będzie.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  12. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    teraz z oryginalnego MSowskiego dysku zrobiłeś sobie taniutki dysk do peceta.
    musisz podogrywać teraz odpowiednie pliki z poziomu komputera żeby dysk był z powrotem widoczny przez konsolę.
    panowie, gdyby gościu miał RGH to wałek z fat32 by poszedł bez problemu a teraz dysk jeśli już w ogóle zostanie wykryty przez konsolę będzie mieć maksymalnie 32gb pojemności
     
  13. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    No tak ale jak widzisz i tak konsola nie wykrywała tego dysku.

    Wysłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 4
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    A nie pomysleliscie ze to może być wina złącza? Wymiana by kosztowała z 10zl. Teraz i tak już po ptakach.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  15. Tonder

    Tonder Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 31, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie na złącze stawiałem, ale teraz to już faktycznie za późno.
    Kolego wyżej, jakie pliki dograć ewentualnie żeby Xbox zobaczył dysk, nawet jeśli ma być to tylko 32gb ? Zawsze na coś się przyda.
     
  16. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12094
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Pod USB podłączyć i zrobić format

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  18. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    To działa tylko na dyskach WD, a takie nie były montowane fabrycznie.


    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  19. Tonder

    Tonder Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 31, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli próbować dograć pliki czy to zupełnie już nie pomoże ? Faktycznie tutorial jest do dysków WD. Jest jakaś szansa że te dogrywanie plików się powiedzie ? Bo widzę że zdania są podzielone..
     
  20. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Nie, nie powiedzie się. Nie masz nawet co próbować.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  21. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Jesteś pewny,,że dysk jest ( był ) oryginalny skoro od początku nie był widziany przez konsolę ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum