1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Slim nie widzi mojego WiFi

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez marrti, Listopad 11, 2012.

  1. marrti

    marrti Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Mam pewien problem. Posiadam Router Cerberus Pentagram P6351 z nadajnikiem WiFi. Problem polega na tym że xbox nie widzi sygnału z tego routera, nawet postawiony metr od niego nie wyłapuje sygnału. Poszukałem trochę po necie i znalazłem informację że zmiana zabezpieczeń może pomóc. Faktycznie pomogła, miałem zabezpieczenia WPA2 które zmieniłem na starsze WEP xbox widział łączę przez około 3 dni, pobrałem kilka dem grę kupioną w wersji elektronicznej wyłączyłem konsole i cisza... Nic się nie dzieje konsola raptem przestała widzieć sygnał mimo że nic nie zmieniałem przy routerze.Tu wspomnę że nie jest to kwestia że wyłączyłem konsole i dlatego, bo była kilka razy włączana i wyłączana ale sygnał łapała i się łączyła bez problemu. Żeby sprawdzić czy nic się nie stało z konsolą włączyłem opcje udostępniania internetu przez telefon jako router. Net działał normalnie i bez problemu konsola go widziała. Tu pojawia się pytanie, czy xbox ma jakieś szczególne wymagania co do zabezpieczeń, kodowania czy innych głupot, obecnie mam szyfrowanie WEP 64 bity z hasłem HEX, konsola utraciła z nim sygnał i nie może go odnaleźć. Czy może to wina routera samego w sobie, czyli że np. jest niekompatybilny z konsolą? Prosił bym o szybką poradę bo abo na xbox live ucieka :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Xbox Slim nie widzi mojego WiFi

    Zrob reset do ustawien,fabrycznych(router)

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. marrti

    marrti Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niestety problem z tym że gdzieś mi wcięło płytę do programowania routera a nie chce czegoś zepsuć, niby wiem że można zrobić to przez stronę bezpośrednio ale nie che się w to bawić żeby jak mówiłem czegoś nie popsuć, zwłaszcza że do końca nie wiem jak to zrobić a nie chce kombinować. Czy jeszcze jakoś da się to zrobić czy jednak muszę szukać płyty?
     
  5. patrick94

    patrick94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Górny Śląsk
  6. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Co masz zespsuać? Jak dasz ustawienia domyślne, to będziesz musiał tylko na nowo wpisać hasło i nazwę użytkowanika do połączenia, reszta będzie hulać. Będziesz miał dynamiczne ustawianie adresów dla każdego usera. Tylko xbox ma taki problem, czy jeszcze jakiś sprzęt ? Na pewno to wina samego ustawienia routera, a nie konsoli.
     
  7. marrti

    marrti Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kwestia tego że jestem laikiem jeśli chodzi o coś takiego. Zawsze to robiłem przez easy setup z płyty i wiem nawet szczerze co to ten adres dynamiczny o którym mówił paxmack. Więc po prostu nie chce pozbawić się neta, zwłaszcza że nie tylko ja z niego korzystam.
     
  8. patrick94

    patrick94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Górny Śląsk
    To inaczej nie sprawdzisz co jest przyczyną.. kurde nie pamiętam jak to było z tym WEP-em wiem, że są dwie opcje 64 bit albo 128bit ale czy ta opcja z hexem to była w standardzie czy ją osobno zaznaczyłeś ? ale slimka tka czy owak ogarnia i wepa i wpa i wpa 2 nawet więc nie powinno być takich problemów.. możesz także sprawdzić na chwilę i dać bez zabezpieczeń
     
  9. marrti

    marrti Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    MIałem do wyboru 2 opcje przy 64 bitach, jedna jakas na A na 5 znaków hasło i 2 wlasnie hex na 10 i wziąłem na to hasło
     
  10. patrick94

    patrick94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Górny Śląsk
    spróbuj jeszcze tą 1 opcje... a jak nie to wyłącz całkowicie czyli bez hasła a jak nie to trzeba default setup...

    EW jeszcze wejdź w konfigurator sieci na xklocku i tam wpisz ssid sieci czyli nazwę twojej sieci bezpośrednio.
     
  11. marrti

    marrti Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wyłączyłem zabezpieczenia i zrobiłem sieć otwarta, niestety xbox nawet tej sieci nie widział mimo że jak pisałem wczesniej router wifi jako moj telefon nawet widzi... wpisywanie ssid recznie też nie pomaga, pisze że niestety nie można się połączyć...
     
  12. marrti

    marrti Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    apropo inny sprzęt w domu łączy się bezproblemu z netem.
     
  13. patrick94

    patrick94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Górny Śląsk
    To niestety pozostaje default ustawienia.. mi nic już nie przychodzi do głowy..
     
  14. marrti

    marrti Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no to się może jutro zrobi, a jak nie pomoże to zostaje kabel zawsze albo wymiana routera, dzięki za wsparcie.
     
  15. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Odp: Xbox Slim nie widzi mojego WiFi

    Napisz mi na PW, Sprawdzimy ten router.

    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
  16. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    zmień kanał. Większość działa na 11, zmien np na 9. Po co grzebiesz w szyfrowaniu jak nawet go nie widzi. WPA2 normalnie chodzi w xboxie
     
  17. marrti

    marrti Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak to zmienić kanał? Nie do końca łapie?
     
  18. patrick94

    patrick94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Górny Śląsk
    W routerze powinny być opcje do zmiany kanału gdzieś w zakładce od wirless..
     
  19. marrti

    marrti Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK zmieniłem kanał z Auto na 11 i znalazło bez problemu na WPA2 Mixed więc jak na razie wszystko gra :) pewnie to dlatego że wcześniej sie zły kanał włączył i dlatego nie widziało wifi, dzięki za pomoc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum