1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox slim nie widzi płyt

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Lebek, Kwiecień 8, 2015.

  1. Lebek

    Lebek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2008
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, drodzy koledzy mam pytanie otoż kupiłem z rok temu xboxa uzywanego i w sumie od poczatku mi cos w nim nie grało, gosc go przerobił lt3.0 i było juz tak od poczatku raz czytał te płyty raz nie czytał, w koncu zdecydowałem sie że wymienie laser, ale problem dalej jakoś zbytnio sie nie zmienił, prawie to samo co wczesniej. Myslalem ze moze to problem w płytach ze bardzo porysowane czy coś ale dzisiaj przyszedł mi nowy BF4 a tu do instalacji i chwile instalowal i zaraz bład, Wtf? Płyta nowa wczoraj jeszcze grałem w snajpera a dzisiaj płyty nie widzi
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Wiec dalej laser nie działa tak jak powinien. Ewentualnie elektronika napedu do sprawdzenia.
     
  4. Lebek

    Lebek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2008
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wczoraj w nocy jeszcze działał, u mnie ojciec sie zna dobrze na elektornice ale w czym moze byc tu problem dokladnie?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Laser
     
  6. Lebek

    Lebek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2008
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    laser ? jak nie dawno był wymieniany, teraz dało rade zainstalowac jedna płyte bf4 a druga znowu juz nie chciała sie właczyc
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Lasery są kiepskie ciężko teraz o dobry laser szczególnie z allegro
     
  8. Lebek

    Lebek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2008
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    kolego a masz może jakies wskazowki jak kupic ten lepszy laser ?
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Najpewniejszy dla osoby szukającej to oddanie do serwisu. Płacisz wymagasz, aż dostaniesz laser który przypomina odczyt oryginalnego. Cofajac się w 5-6 lat wstecz serwisy mogły śmiało wymieniać laser za 60zl (90% dobrych laserów). Teraz jeśli serwis wymienia poniżej 120zl, to w bardzo wielu przypadkach wymiana kończy się kolejna wymianą w szybkim czasie. Jakość laserów odwróciła się tylko odsetek laserów jest dobra lub zdatna do zamontowania. Jeśli chcesz sam wymieniać kup z 3 sztuki może trafi się któryś który zadowoli twoje potrzeby
     
  10. Lebek

    Lebek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2008
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    odkopuje temat, koledzy skoro mowicie, ze ciezko trafic na dobry laser to czy nie lepiej wymienic odrazu cały napęd ? Od wczoraj załaduje mi sie gra I po chwili wychodzi bład z płyta, nie kiedy pól dnia było tak ze włożyłem płyte(oryginalna) i napęd wydał dwa brzędki i nawet nie próbował ładować płyty. Na ekranie widać:Otworz napęd, nierozpoznany dysk itp. Wydaje mi się, że to bardziej jest problem praca całego napędu a nie wyłącznie samego lasera, nie kiedy zachowuje się tak że w ogole płyty nie widzi
     
    Ostatnia edycja: Maj 11, 2015
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Caly napęd się zepsuć nie może. Problem twój jest z laserem. Gdy przelozysz caly napęd konsola nie będzie czytać płyt
     
  12. Lebek

    Lebek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2008
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ale nawet jakbym dał skopiował klucz do drugiego napedu to tez by nie poszło ?
     
  13. dawid07051994

    dawid07051994 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2015
    Posty:
    259
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Częstochowa
    Jeżeli istnieje możliwość skopiowania klucza to zapewne ruszy na nowym napędzie, jeśli nie to tak jak wyżej piszą koledzy wymiana lasera bądź sprawdzenie elektroniki w napędzie ja również jestem za tym co napisał dexter że trzeba sprawdzić elektronikę, laser już wymieniałeś więc teraz wypadałoby sprawdzić drugą opcję :)
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jesli to elektronika wiercona to może być w niej problem. Lecz to podstawowy problem kiepskiego lasera
     
  15. Lebek

    Lebek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2008
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tzn jak wiercona ? ojciec u mnie bardzo dobrze zna sie na takich rzeczach, chyba że macie jakies inne rozwiazanie tego problemu ? jeśli problem jest w laserze to co z nim zrobic? Ponownie go wymienic ?
     
    Ostatnia edycja: Maj 11, 2015
  16. dawid07051994

    dawid07051994 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2015
    Posty:
    259
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Częstochowa
    Jeżeli problem tkwi w laserze to pozostaje ponowna wymiana.
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Data produkcji tej konaoli haka. Dzień miesiąc rok
     
  18. dawid07051994

    dawid07051994 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2015
    Posty:
    259
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Częstochowa
    Ale najpierw może sprawdź tą elektrykę :)
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To musisz kypic inna oraz wgrać swój firmware
     
  20. Lebek

    Lebek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2008
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    2010-09-11, duzo roboty z tym firmware ? a jakby tak podkrecic laser na potencjometrach ? ale tak z głowa a ewentualnie pozniej kupic nowy naped co ?
     
    Ostatnia edycja: Maj 12, 2015
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Chińskich laserów się nie kręci. Tam nie ma z czego, one działają juz na maxa. Jak przerobić napęd masz tutorial na forum. Twoj napęd to 16d4s najprawdopodobniej winbond. W nowym musisz wiercic w chipie lub kupujesz płytkę ltu 2.0
     
Wczytywanie...

Poleć forum