1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Slim + wifi?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Ino, Czerwiec 21, 2011.

  1. Ino

    Ino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Witam! Mam do Was pytanie. Mam Xboxa Slim, w którym wbudowane jest wifi. Mam też wifi (to czarne, z dwoma antenkami, takie jak to: [​IMG]. Zastanawiam się, czy jak podepnę to dwuantenkowe wifi do slima, który wifi ma już wbudowane, to czy zwiększę/wzmocnię jego zasięg. :) A i jeszcze jedno pytanie. Nie wiecie czy wifi w slimie jest gorsze od tego dwuantenkowego (bo na starej konsoli z podłączonym tym 2-antenkowym nigdy nie traciło mi zasięgu, a obecny slimek często to robi...)

    Baaaaardzo proszę o udzielenie odpowiedzi! :3 Dam dziękuję ^^
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mlekodaj

    mlekodaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nic nie zrobisz podpinajac to wifi
     
  4. SoTeR

    SoTeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2009
    Posty:
    842
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bytom
    Może tak być że to wbudowane jest gorsze
     
  5. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Zawsze mozesz wykrecic to wifi co jest i podlaczyc to co masz.
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Moze nawet nie trzeba wykrecac, tylko wpiac to

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  7. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Ale jak wykreci to bedzie mial pewnosc, ze net idzie na to wifi. wtedy sobie porowna jak lepiej
     
  8. RaaDeeK

    RaaDeeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Pewnie ma zaplombowaną konsole i nie umie, albo nie chce rozkręcać konsoli. Myślenie nie boli. A może niech sobie shackuje xboxa i pokombinuje z softem, żeby xbox nie wykorzystywał wifi wbudowanego, tylko to podłączne co? Podłącz to 2 antenowe, poczekaj tydzien... jak bedzie smigało to masz odpowiedź, jak nadal bedzie lipa, też masz odpowiedź.
     
  9. Jarek8821

    Jarek8821 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Zhackuj sobie mózg:)
     
  10. Ino

    Ino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Chłopaki, spokojnie! :D Z konsolą nie będę nic kombinował, no niedawno ją kupiłem i nie chcę tracić gwarancji. Wcześniej podpiąłem 2-antenkowe wifi na jakieś 2 dni i też traciło zasięg, ale CHYBA z deka rzadziej. Poobserwuję jeszcze przez prarę dni to zjawisko. :D Zapytałem się tu, bo oczekuję jasnej odpowiedzi, bo zastanawiam się, czy by nie sprzedać antenki. :D Jeśli okaże się, że podpinając ją wzmacniam zasięg, to sobie ją zostawię. Jeśli to nie zmienia efektu to ją opylę. :D Czekam na Wasze opinie dalej^^
     
  11. SoTeR

    SoTeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2009
    Posty:
    842
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bytom
    Jaki cudem masz niby wzmacniać zasięg ? to są dwa osobne moduły Wi-Fi, konsola albo wykorzystuje ten albo ten
     
  12. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2859
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław
    Na twoim miejscu sprzedałbym, i to dobrze, antenkę wifi tą podpinaną, i zakupił na allegro antenę do routera lepszą czy tam większą, tak by lepiej i dalej zasięg słał.

    Wysłano z Xperii X8
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Kolego Ino Jaki masz router ?
    Jaka jest odległość w lini prostej od routera do xboxa ?
     
  14. Ino

    Ino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Edimax AR-7084gA.
    Hm, z parę metrów. Wygląda na to, że slim ma wbudowany słabszy, bo stary xkloc nie tracił zasięgu z podpiętym czarnym wifi...
     
  15. SoTeR

    SoTeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2009
    Posty:
    842
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bytom
    No pewnie w tym slim ten moduł to jakieś tanie gów..
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No router nie jest jakis rewelacyjny ale jesli to pare metrow (2m-3m) to nawet bez anteny ma sieciowka odebrac taki sygnal, pierwsze co to zainstaluj sobie program inssider 2 i zeskanuj sieci wokol siebie i zrob screena i wstaw tutaj
    Moze i według ciebie to g... ale ile lapkow ma dobre anteny wifi, przecie to zwykle kabelki, podobnie jest w xboxie slim
     
  17. SoTeR

    SoTeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2009
    Posty:
    842
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bytom
    Niewiem ja się za bardzo nie znam na tych pierdółkach, ale jak z tamtym modułem mu dobrze łączyło a z tym wbudowanym rozłącza to jednak różnica musi być
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wifi nie ma nawet przewodow. Zeby wykrecic je trzeba sciagnac gore. Nie traci sie gwarancji

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  19. Ino

    Ino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Coś chyba jest nie tak T.T Zainstalowałem pogram, ale jak go odpalam to wywala mi [​IMG]. WTF? :D
     
  20. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
  21. Ino

    Ino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Windows Vista here, not 7. Ale może coś z tego będzie :D zaraz coś pokombinuję :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum