1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox umał - pomocy

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez drew, Sierpień 3, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. drew

    drew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mam przerobionego xbox 360, jtag, xbr śmigał bez problemu, ftp... wgrałem rozpakowaną grę grałem godzinę i nic później na pamięć wgrałem trials hd i zaczęło tą grę ścinać więc wyłączyłem xboxa póżniej znowu odpaliłem tak 2 razy i ścinało, 3ci raz już się nie odpalił i teraz nic nie wyświetla przy włączeniu albo raz na jakiś czas 3 lub 4 dniody przy włączniku... czy można go jakoś zrehabilitować czy to już koniec?
    jest jakaś procedura resetu, w ogóle co to może być, wczoraj i przed wczoraj testowałem go po kilka godzin na grach arcade i nic się złego nie działo... :( proszę o pomoc jeśli to możliwe
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. UKEN

    UKEN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czesto jest tak ze jesli 3 diody pojawiaja sie dopiero po dlugim czasie, lub jesli wogole diody sie nie pala to padl uklad GPU.
     
  4. drew

    drew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    o kurcze, ale czemu to moglo pasc? gra arcade... czym to moglo byc spowodowane?
    nie da sie tego naprawic przez reflash jtag? da sie to w ogole naprawic?
     
  5. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    dlaczego zawsze chcecie naprawić sprzęt przez reinstal jeśli padł ci GPU to konsola do serwisu ale sprawdź może kabel zasilający może wypada mi tak się kiedyś zdarzyło że wpadł kawałek plastiku i wtyczka nie dochodziła do końca.
     
  6. drew

    drew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    kabel siedzi idealnie, rzeczywiscie raz na jakis czas mialem 3 diody, raz 4, raz nawet 2 czerwone 2 zielone... ale generalnie w wiekszosci nic tylko wentylatory...
    gdzie mozna cos takiego naprawic? i ile to moze kosztowac.... szkoda, ze go przerobilem bo poszedlby na gwarancje

    a mowia, ze jaspery sa bezawaryjne... :( ale mam pecha, chyba, ze jtag dopomogl miałem go dosłownie 4 dni :(


    nikt nie ma pomysłu co z tym mozna zrobic? :(

    ok, przeflashowałem go i wstał na chwilę, z błędem 71... więc to nie GPU raczej... dziś go przeflas***e jeszcze raz i zobaczę czy się*obudzi... może też błędem jest to że mam padnięty dvd rom... tak czy siak gdyby ktoś przy jtagu miał taki problem polecam reflash a o poincie mojej usterki napiszę jak ruszy

    ludzie tak piszą bo to najczęściej pomaga, nie zawsze ale najczęściej!

    //HoFi:9.Nie pisz postów pod sobą (do tego służy przycisk "edytuj").następny taki post i warn
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Mi w moim jasperze padł south bridge, wgraj samego xella zobacz czy odpali jeśli tak wykasuj całą pamięć. Następnie wgraj raz jeszcze plik do nand i nie formatuj pamięci wbudowanej(nie używaj jej!)

    PS ty na pewno miałeś ją sformatowaną i jeszcze coś zapisywałeś:)
     
  8. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Masz coś spieprzonego z JTAG. Sam robiłeś czy profesjonalnie ktoś robił?
     
  9. drew

    drew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jtaga miałem robionego przez profesjonalistę w serwisie konsol, ale nie podjął się programowania...
    xell mi rusza wgrywam free600 i mam intro linuxa, czeka tylko na pena i krzyczy, że nie ma dvd rom ale mam spalony wiec to normalka...
    moje pytanie to jak mam wymazać pamięć?

    rozumiem,*że to trzeba zrobić(bo jak teraz włożę usb z udpate to mam błąd 71 po akutualizacji)
    a pozniej jeszcze raz wrzucam free600 i update przez usb z xella...

    więc zrobiłem błąd, że wgrałem tą grę na MU, tam zostało 16 MB, więc nic tam nie wgrywać tylko hdd rozmiem, ale najdziwniejsze jest to że ją cięło na hdd - moze była jakaś wadliwa(tirials hd, a alan wake śmigał 6 godzin)...

    jak próbowałem po tym zczytać*flash to nie mógł sektora 0, ale po zapisie poszło...


    mam nadzieję,*że mi nie padł south bridge, czym to się objawia i czy da sie*jakoś tego ustrzec?
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak padnie saouth bridge zupełnie to nie włączysz jej nawet.
    Jak masz lpt
    nandpro lpt: -e256 lub 512
    następnie nandpro lpt: -w256 lub w512 nazwapliku.bin 0

    jeśli nie masz masz lpt odpal xell nagraj plik updflash.bin (xbr czy tam freeboot) na płytę lub musisz wgrać xellous i nagrać update na pendrive( z tego co pamiętam nie zrobi xell update z pena)
     
  11. drew

    drew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dzieki, juz wsztstko wiem... na prawdę bardzo mi pomogłeś...
    bede z tym walczył po pracy a teraz w domu wgrywa się free600 i jak jeszcze raz ruszy to zrobie nandpro lpt: -e256 i jeszcze raz wgram free600...

    zostaje mi niestety tylko pen ponieważ mam padniety dvd, juz zamówiłem inny na alledrogo ale muszę poczekać pewnie do piątku/poniedziałku w zależności od poczty...
     
  12. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    dodam tylko że E71 to błąd NAND, najczęściej bad block przy wgrywaniu. Dobrze jest odczytać wgrany NAND przed uruchomieniem konsoli i porównać z oryginałem.
     
  13. drew

    drew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ja spróbuję jeszcze wgrać to raz na usb i zrobić update przed erase ponieważ miałem dużo rzeczy na tym usb i może to przeszkodziło w wegraniu flasha na xella... jeśli to nie pomoże to zgodnie z sugestiami erase i później jeszcze raz xell i update...

    do freeboot z tego co wyczytałem trzeba mieć jakiś chip, więc odpada... sam jtag mi wystarczył... czytałem że wiele gier arcade na xbr robi takie rzeczy jak u mnie a nawet rrod...
     
  14. drew

    drew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    temat zamknięty, wszystko działa po resecie i wgraniu od nowa softu... trzeba uważać na niektóre gry arcade oraz nie wgrywać*nic na MU, pozdrawiam i dzieki wszystkim którzy mi pomogli...
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum