1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox wifi

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez weapon0077, Październik 21, 2007.

  1. weapon0077

    weapon0077 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 21, 2007
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Interesuje mnie podlaczenie xboxa 360 bezprzewodowo do sieci.Czy bedzie to dzialac jak podlacze to do rutera ktory bedzie dzialac jako client ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. str76

    str76 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2007
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Xbox wifi

    ??? ze jako co ??
    Mi dziala wszystko bez problemow
     
  4. Igopogo

    Igopogo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 10, 2007
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: Xbox wifi

    Router dziala jak rourer a jako client dziala AP. To jak masz router to bedzie działało.
     
  5. jumper456

    jumper456 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2007
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: Xbox wifi

    można mieć router, modem WAN (np.ADSL) i AccessPoint zintegrowane i do tego jeszcze kilkuportowy switch (takim użądzeniem jest popularny livebox do neostrady). Ale występują też inne możliwości/ kombinacje tych użądzeń.

    Nie używa się w wypadku infrastruktury sieci nazwy "klient", choć w pewnym sensie użądzenie używające sieci (XBOX) jest jej klientem. AccessPoin w tym wypadku jest rodzajem 'serwera'. Ale to naciągana terminologia.

    XBOX łączy się z AP, AP przekazuje dane do routera, ten do modemu ADSL i dalej już przez dostawcę ADSL do Internetu i z powrotem odwrotnie. Poza tym AP pozwala wymienieć informacje pomiędzy użądzeniami WiFi (XBoxami jeśli jest ich więcej lub XBOX a PC-tem itp).
     
  6. remi

    remi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Żurawica
  7. mistrzoo191

    mistrzoo191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    K-ce
    Czy ty se koleś tymi kropkami chcesz posty nabić ?!
    Jaki sens ma pisanie beznadziejnego nic nieznaczącego postu pod wyczerpująca odpowiedzią na pytanie ?
     
  8. Richatek

    Richatek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Ja mam mojego iksa podłączonego poprzez AP, który działa w trybie client. Wbijam się tym zestawem w router ADSL i wszystko działa pięknie.
     
  9. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ewentualnie kupujesz adapter WiFi ;)
     
  10. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
    Pabloo nie dodał ceny adaptera wifi;) cena na dzień dzisiejszy to jedyne 249 PLN'ów;)
    Też ma racje bo to najestetyczniej wygląda lecz teraz te adaptery maja takie ceny że lepiej zainwestować w router;)
     
  11. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ja tylko podałem alternatywę :)

    Wiadomo, że najtaniej to 2xrouter... Ale jak coś ;) jeszcze 8msc temu cenowo było identycznie (WiFi adapter był to koszt 80zł)
     
  12. robfm

    robfm Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam.A czy nie można podłączyć wifi na usb ???? Tylko chodzi mi o karte wifi nie tą od xboxa.
     
  13. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    nie można. są dwie możliwości o których już była mowa. Jakby to było takie łatwe to by każdy miał taki adapter za 50zł
     
  14. chilman

    chilman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 10, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    U mnie konfiguracja to starszy router Linksysa i AP TP link tl-wa501g przełączony na tryb client (na allegro za około 90 zł). Działa jak należy.
     
  15. glizda360

    glizda360 Banned

    Dołączył:
    Luty 26, 2009
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    New York
    Wiem że wifi to fajna sprawa ale, przecież można kupic router za 120 zł i x metrów kabla za 90gr(od metra) przez wifi może zgubić połączenie lub coś a tak jest ciągle
    To tylko moja sugestia
     
  16. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ale nie każdy chce metry kabli plączące się po podłodze itp...
     
  17. lumezz

    lumezz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    UK
    Czy ktoś moze wytłumaczyć w normalnych słowach jak wy chcecie podłaczyć liva bezprzewodowo bez tego adaptera od MS.??
     
  18. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Musisz mieć 2 routery

    1. główny do źródła netu
    2. w trybie clienta wczepiony do konsoli

    Trzeba połączyć te dwa routery żeby 2 odbierała sygnał od 1 i tyle
     
  19. lumezz

    lumezz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    UK
    A ten 2gi router bedzie działać z xboxem? bo słyszalem ze trza mieć jakis atest MS czy cuś
     
  20. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Będzie. Wystarczy, że będzie to router z clientem
     
  21. kolanko96

    kolanko96 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Norwich/Łódź
    Adapter wi-fi jest dosyć drogi chociaż będę go kupował w anglii (obecnie mieszkam) kosztuje 50 funtów .
    Jeśli masz laptopa i router xboxa podłączasz kablem enthernet do laptopa YouTube - How to connect Xbox 360 to live using a laptop or computer with wireless internet
    Tutaj masz wszystko.
     
Wczytywanie...

Poleć forum