1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox wyłącza się, pomocy.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Gywnblaidd93, Grudzień 14, 2013.

  1. Gywnblaidd93

    Gywnblaidd93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gniezno
    Witam. Posiadam od kilku tygodni konsolę Xbox360 E, przerobiona na Rgh/rgx. Od wczoraj zaczęła się wyłączać. Po jakimś czasie użytkowania ekran na TV się rozmazuje, a konsola zawiesza. Gdy ją zrestartuje wszystko jest ok, do czasu oczywiście. Czasami wyłącza się nawet co 5 minut. Konsola jest nowa. Temperatura na podzespołach jest w porządku, proszę o porady. Myślicie, że wystarczy format?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Krzysztof PL

    Krzysztof PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2013
    Posty:
    168
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    a gdzie go trzymasz ? ja jak potrzymam swojego x-a w szafce gdzie jest bardzo zimno i podłączę do prądu to gaśnie po minucie grania . i jak chce go znowu włączyć to nie reaguje na nic .
     
  4. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Wygląda jak by przyczyna temperaturowa. Nie podobno aby monter rgh nie wymienił pasty jak zdejmował radiator. Dobrze by bylo wymienić na dobrą pastę, a nie tanią silikonową. Właśnie pyt. W jakich warunkach trzymasz konsole. Na pulce, miedzy pulkami, ile cm przestezeni. Kiedy usterka sie dzieje. Prosimy o szczegółów wiecej

    Naklepane na i9001
     
  5. Krzysztof PL

    Krzysztof PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2013
    Posty:
    168
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    czy masz podpięty do konsoli dysk ?
     
  6. Gywnblaidd93

    Gywnblaidd93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gniezno
    Dziękuję za odpowiedzi. Mam oryginalny dysk wewnętrzny 250Gb. Trzymam go na szafce obok TV. Ma sporo przestrzeni, a gorące powietrze które oddaje wylatuje go góry gdzie już nic nad nim nie ma. Opanowałem jednak problem włączając wiatraczek na większe obroty, był ustawiony na automatyczną pracę (póki co Xbox nie wyłączył się). Czy to normalne, żeby nie przełączał się nigdy na szybsze obroty? Zauważyłem wcześniej, gdy jeszcze nie miałem tego problemu, że temperatura potrafiła podskoczyć na procesorze i pamięci do 60C. Oraz odnośnie odpowiedzi Pocinasa, czy monter powinien wymienić pastę pod radiatorem, skoro konsola jest nowa?
     
  7. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia

    Ustawienie wentylatora na AUTO działa tak że konsola sama zarządza obrotami wentylatora względem temperatury procesora i grafiki, więc obroty wentylatora powinny być dynamiczne.. W momencie kiedy przestawisz przesuwak na 65 i więcej przestawiasz obroty wentylatora na stałe i niezmienne.

    Mimo że konsola jest nowa pasta powinna być wymieniona.

    60 stopni to i tak SUPER, zwykłe Slimy mają temp w stresie nawet 75-80 stopni i to norma.
     
  8. Krzysztof PL

    Krzysztof PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2013
    Posty:
    168
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    jak by problem się znowu pojawił spróbuj wypiąć dysk i grac bez dysku :)
     
  9. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Dokładnie jak wyżej + ewentualnie przeskanowanie dysku na PC i obecność Bad sectorów, albo przeinstaluj FSD
     
  10. Gywnblaidd93

    Gywnblaidd93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gniezno
    Miałem ustawiony wiatraczek na automatyczny, lecz nie zauważyłem żeby kiedykolwiek pracował szybciej, w trybie AUTO w ogóle go nie słychać. Niestety nie mogę sprawdzić czy problem pojawia się po odpięciu dysku, ponieważ mam przeróbkę RGH i wszystkie gry znajdują się właśnie na nim.
     
  11. Krzysztof PL

    Krzysztof PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2013
    Posty:
    168
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    a nie możesz zgrać jakiejś na płytę ?
     
  12. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Jeśli miałeś na auto i nawet w stresie, sporym stresie po czasie nie słyszałeś zmian wentylatora na większe to coś jest nie tak, jednak 360tka Slimka E jest ponoć jeszcze cichsza niż zwykła Slimka, do tego jak naparzałeś na konsoli głośno to mogłeś nie słyszeć zmian wentyla ;-p więc dla potwierdzenia zmień na AUTO i przysłuchaj się pracy wentyla.

    Jeśli jednak faktycznie nie działa zmiana obrotów wentyla w trybie Auto to na pierwszy rzut FSD (freestyle) do przeinstalowania

    Dysk zawsze można wyjąć, FSD i jakąś grę wrzucić na PENA lub inny dysk jednak może z tym być troszkę zabawy dla ciebie, ewentualnie szybsze testowe rozwiązanie zagrać w jakąś grę z płyty, bez dysku rzecz jasna
     
    1 osoba to lubi.
  13. Gywnblaidd93

    Gywnblaidd93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gniezno
    Niestety nie, nie posiadam przeróbki LT dla napędu. Tylko samo RGH/RGX. Co najwyżej mógłbym sprawdzić używając tylko pendrive'a z grą, a dysk bym odłączył, lecz nie wiem czy nie wyszło by na to samo.
     
  14. Gywnblaidd93

    Gywnblaidd93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gniezno
    Dziękuję jeszcze raz za pomoc, jutro przetestuję na spokojnie bez dysku, z samym Penem, oraz posłucham wentylatora w trybie auto sprawdzając temperaturę. Po wszystkim zdam relację.
     
  15. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    477
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie wiem dlaczego ale myślę że wina jest po stronie konsoli
     
  16. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Nikt nie mówi że to ma być gra na LT.. jaki kolwiek oryginał może być bo przecież nadal napęd masz, pytanie czy jakąkolwiek grę.

    PEN i gra no tak to samo ale wykluczy Dysk, który nie wiadomo jakiej kondycji jest

    Też tak myślę, jednak zanim zacznie się grzebać w bebechach lub odda konsolę na reklamację serwisu co robił RGH, jest kilka możliwości które mogą wykluczyć usterkę w konsoli.
     
  17. Gywnblaidd93

    Gywnblaidd93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gniezno
    Wczoraj konsola nie wyłączyła się ani razu, a miałem trochę czasu wolnego więc czekałem sprawdzając temperaturę co trochę. Dzisiaj włączyłem ją i po max 10 minutach problem zaczął się powtarzać. Zamieszczam link, może ktoś miał podobny problem.
    Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - abac07fc9738b.jpg
    Wiatraczek zmienia jednak swoje obroty, lecz są tak ciche, że przy wyłączonym dźwięku nieźle musiałem się namęczyć. Jednak nigdy nie podskoczyło mi do takich obrotów żeby porównać to chociaż z 60% mocy. Temperatura podnosiła się powoli, aż oscylowała przy 70C. Natomiast dziś znowu szwankuje.
     
  18. Semimav

    Semimav Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    148
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Wejdz do Dashluncha i w ustawieniach ustaw gorne granice temp...ja u siebie w falku ustawilem CPU 65 GPU 60 RAM 65. Dzieki takiej operacji mozesz spokojnie zostawic w FSD auto a konsola bedzie robila wszystko zeby nie przekroczyc ustawionych temp:).
     
  19. Gywnblaidd93

    Gywnblaidd93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gniezno
    Wysyłam dziś konsolę do serwisu. Jak wróci do mnie to może uzyskam informację i napiszę co było nie tak, jakby ktoś w przyszłości spotkał się z takim problemem.
     
Wczytywanie...

Poleć forum