1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox + wzmacniacz stereo przez kabel Composite AV

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez immortal69, Grudzień 13, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. immortal69

    immortal69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    Witam wszystkich na początku
    Jako świeżak mam problem/pytanie... chciałbym puścić dzwięk z xboxa przez wzmacniacz stereo (Yamaha AX-570) za pomocą standardowego kabla Composite AV z zestawu. Problem w tym że jest on za krótki. I tu pytanie do wtajemniczonych...
    Jak to najlepiej i najtaniej zrealizować?
    Z góry dzięki za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lukaszwolfjanusz

    lukaszwolfjanusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Proste. Przesuń konsole tak żeby można było podpiąć kabel.
     
  4. Skolud

    Skolud Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    1017
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Mysłowice
    hehe ;D
    załatw sobie jakiś kabelek przedłużający i tyle...
     
  5. uploadertix

    uploadertix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tam jest bodajże przelotka na światło (toslink) i 2x RCA (czincz), o ile dobrze pamiętam? W Twoim wypadku najsensowniej będzie zakupić odpowiedniej długości (np. 3,5 lub 10 metrów) kabla 2xRCA na 2xRCA i po prostu w ten sposób podłączyć pod aux w amplitunerze. W gruncie rzeczy straty na sygnale nie będzie, jedynie co nie uzyskasz dd 5.1 ale to raczej oczywiste
     
  6. immortal69

    immortal69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    heh mądrego po szkołach to zawsze dobrze posłuchać

    czyli kupuję taką przejściówkę

    ZŁĄCZE CHINCH PO OBU STRONACH GNIAZDO 2x RCA (848543986) - Aukcje internetowe Allegro

    + kabel długości według potrzeby 2x na wzmacniacz a 1 kablem zółtym podpinam standardowo TV?
     
  7. immortal69

    immortal69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    Spoko tylko jeszcze trzeba mieć lutownicę :)
    Ale rozumiem że z taką przejściówką też będzie grać...
    ewentualnie może w sklepie elektronicznym mi spreparują taki kabelek na miejscu.
     
  8. uploadertix

    uploadertix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    z tą przejściówką wszystko Ci będzie działać. Jest to zdecydowanie najtańsze rozwiązanie :)
     
  9. immortal69

    immortal69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    Ok dzięki wszystkim za pomoc
    Można zamykać.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum