1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Xenon ew. Zephir 3 rrod

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Glivter, Grudzień 21, 2011.

  1. Glivter

    Glivter Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dostałem od Brata konsole w ramach a napraw se. Z tego co zobaczyłem jest to stary xenon ewentualnie Zephir (teraz nie pamiętam pisowni). Miał 3 pierścienie. I następujące kody: 0102, po chwili włączenia ew. po wyłączeniu i włączeniu 0020. Oczywiście jestem uparty i nie mam kasy na naprawę w tej chwili bo święta są. Więc poczytałem o reflow i innych bajerach dzieciaków. Jedyne co zrobiłem to lekkie przegrzanie, przejście do dwóch ringów i kodów 0011 z tego co znalazłem CPU. Po ochłodzeniu o dziwo wstał lecz nie był stabilny w dashbordzie. Po wgraniu nowego dasha działa stabilnie w dashu. Natomiast jest kompletnie nie stabilny w grach 3d. Gry 2d chodzą po wiele godzin. Po demontażu wiatraka i ustawieniu nad prockiem i gpu, xbox nie wywalił się ani razu w 3d. I teraz pytanie macie jakieś pomysły jak można zrobić w xboxie chłodzenie wiatrakami ? bo za chiny się nie zmieszczą :\. Ew czy może przestać się bawić i zrobić to porządnie. Ew dajcie jakieś namiary na serwis z okolic Praga Południe - Warszawa kto by zrobił profesjonalny reballing.

    Ps. co ciekawe wiatrak źle ułożyłem i dmuchał na radiatory :D przy wyciąganiu był niestabilny.. co bardzo mnie zdziwiło..
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    uuuu zostaje ci serwis około 150zl-200zl.problem z gpu lukami masz sam tego nie zrobisz. i rrod= worek bez dna.
     
  4. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Zmien paste, podloz gumki pod pamieci, niech pochodzi z godzine wlaczony (z rrodem), pozniej niech sie z godzine chlodzi i bedzie przez jakis czas bedzie smigac :)
     
  5. Glivter

    Glivter Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie no, on chodzi stabilnie, ale tylko jak dmucha mi na gpu i procka. Więc nie chce się bawić w żadne gumki na pamięciach. Z resztą prawda ram się nieźle grzeje ale nie jest źle.
     
  6. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    to radiatorki takie na ram dokup bo ci rroda na pamiec wywali nie jest to drogie
     
  7. Glivter

    Glivter Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    O radkach wiem, ale mam problem bo mam małe dziecko i nie chce by dotknęło x'a na drutach. Ma ktoś jakiś pomysł jak można by zmodować go tak by miał wiatraki na procku i GPU i by to się zmieściło w obudowie ? :D
     
  8. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    konsole dać wysoko żeby nie dorwało:)
     
  9. Glivter

    Glivter Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie mam jak, hehe zastanawiam się nad przerobiemiem jej tak by pasowała do obudowy od kompa, medium tower będzie pasować ? :D
     
  10. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    szkoda jakiegokolwiek grosza, czasu i energii na tego trupa
     
  11. Glivter

    Glivter Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Oj kasy wydawać pewnie nie będę, z chłodzeniem działa naprawdę stabilnie więc jest ok, najwyżej będę przerabiać radiatory pod GPU i CPU nawet w celach naukowych :]
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    chwilowo

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum