1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox z internetem - sterowniki do filmów

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Puciaa12, Styczeń 22, 2011.

  1. Puciaa12

    Puciaa12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Chciałbym się dowiedzieć jak podłączyć xboxa do internetu tylko po to, aby pobrać te sterowniki do oglądania filmów, bo teraz wyświetlają mi się napisy i czytałem, że trzeba podłączyć do internetu.

    I teraz mam pytanie, otóż mam internet osiedlowy, do komputera jest taki kabel [​IMG] a druga część jest gdzieś podłączona w bloku. Wczoraj próbowałem podłączyć tę końcówkę do Xboxa i nic sie nie działo, nie chce włączać xbox live, tylko po prostu ściągnąć te sterowniki do filmów.

    Z góry dziękuję za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    a nie masz czasem filtrowania po MAC? sprawdz MAC na PC i przepisz w xbox. Moga tez byc poblokowane porty.
     
  4. Puciaa12

    Puciaa12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak sprawdzić ten MAC? I gdzie wpisać w Xboxie?
     
  5. lszk

    lszk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    We właściwościach połączenia sieciowego powinno pisąć. Najprościej z poziomu command line wpisać ipconfig /all.
    A wpisujesz tego maca w ustawieniach bodaj zaawansowanych (nie pamiętam jak to się teraz dokładnie nazywa ta zakłądka). W każdym razie tam za dużo możliwych opcji na konsoli nie ma. Pamiętaj tylko by ustawić ip, maske, brame oraz dnsy na takie same, jak na kompie. A i żeby pobrać te sterowniki, to musisz siępodlączyć do xbox live ;]
     
  6. neo937

    neo937 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    713
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    W podpisie mam link do tutoriala jak podłączyć internet do xboxa przez komputer. Możesz pominąć pierwsze kroki i wpisać w Xboxie adres IP który używasz na PC.
     
  7. Puciaa12

    Puciaa12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem w tym, że ja nie mam tego [​IMG] tylko w tym miejscu mam zaporę systemu windows. Mam Windows XP.
     
  8. ooxBARTUSxoo

    ooxBARTUSxoo XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gniezno
    A tak apropo musisz podlaczyc pod live zeby sciagnac te sterowniki
     
  9. Puciaa12

    Puciaa12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    NO ok podłączę jak pomożecie i wytłumaczycie dla zielonego, nie mam tych 2 do zaznaczenia tylko mam we właściwościach zapora systemu windows.
     
Wczytywanie...

Poleć forum