1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox z napędem samsung, jak odpalać gry z ap2.5?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez grinderxxx, Listopad 25, 2010.

  1. grinderxxx

    grinderxxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2008
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam!

    po dogłębnym przeczytaniu forum i tematów związanych z ap 2.5 i LT+ nie mogę znaleźć satysfakcjonującej odpowiedzi wiec założyłem ten temat.
    od razu zaznaczam, że oczekuję konkretnej odpowiedzi od kompetentnych użytkowników forum (na pewno tacy się znajdą:)).

    Dobra to tak:

    Mam xboxa z 2008 roku. Kupiony był na allegro w czasie gdy wszedł nowy napęd liteOn i nie była jeszcze możliwa przeróbka tego napędu wiec koleś od którego kupilem konsolę wsadził tam napęd samsunga i przerobił go na iextreme 1.51.
    Przez cały czas przed nagraniem gry przerabiałem obrazy iso na niższy wawe za pomocą programu ppf-o-matic patchem 1.4-1.5.ppf. Wszystko działało sprawnie. Do czasu pojawienia się "nieszczęsnego" Assassins Creed Brotherhood. Po nagraniu gry poprosiło o aktualizacje wiec pobrałem ze strony microsoftu dash 12611 i zainstalowałem do konsoli z pendriva. Gra oczywiście nie odpala.
    Mam zamiar dzisiaj przerobić konsolę i zeby nie wydawać kasy na darmo moje pytania są takie:
    1. jaką przeróbkę powinienem wykonać żeby uruchomić gry z ap 2.5?
    2. czy po przerobieniu bedzie trzeba patchować gry na nizszy wawe?
    3. czy trzeba bedzie patchować gry z ap2.5 tak jak w przypadku tych którzy posiadaja LT+?

    LT+ na samsunga nie ma więc jaka przeróbka rozwiąże moje problemy?

    Zaznaczam ze nigdy nie korzystałem i nie będę korzystał z xbox live i nie robi mi różnicy czy konsola bedzie oflagowana czy dostane bana itp.
    Poprostu chciałbym pograć w ACB, Need for speeda, Fable itp. I nie wiem jak to zrobić
    Może jest jakiś użytkownik z taką specyfikacją konsoli jak moja i jest w stanie napisać jak sobie z tym poradził
    Proszę o odpowiedź i z góry za nią dziękuję.
    Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wo1ny

    wo1ny Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam ja tez mam podobny problem co kolega (dasha tez z pendrive instalowalem ze strony microsoftu) tyle ze mam orginalny naped samsunga w konsoli i jak wkladam gry z ap2 (nie przerabiajac na mniejeszcze czy wieksze wawe) gra wogole nie chodzi nie dochodzi nawet do tego zeby wlaczyc instalacje wyskauje ze w napedzie jest plyta dvd z gory dzieki za odpowiedz !!
     
  4. bobossj

    bobossj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radomsko
    Musisz przerobić na wawe odpowiadający twojej przeróbce i na samsungu powinno hulać
     
  5. cubone666

    cubone666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    Podam wam sposób zeby odpalic ap25 na ms28 bo mam taka sama sytuacje jak WY
    Mianowice zainstralujcie dash beta numer 2.0.1416.0 i zróbcie flash LT+ i giery smigają bo odpalilem tak hot pursuit i mialem nagrane bez zadnego pacha wiec mysle ze assasin tez bedzie smigał przy czym fabrycznie mialem liteon ;) ale nie instalujcie dasha innego jak ten beta bo ja zainstalowałem najnowszyt dash i juz on blokuje spoofa i duu*** a ten beta widocznie jescze nie blokował
     
  6. bobossj

    bobossj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radomsko
    ale jak kolega ma samsunga to nie potrzeba LT+ tylko niech przerobi gre na odpowiednie wawe oczywiście musi być też nowy dash żeby nie było
     
  7. grinderxxx

    grinderxxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2008
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no juz mam tego nowszego dasha wiec nie da rady zainstalowac tego beta, a jest LT+ na samsunga?
     
  8. bobossj

    bobossj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radomsko
    na jakie wawe przerabiałeś gry ?
     
  9. cubone666

    cubone666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
  10. grinderxxx

    grinderxxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2008
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    na wawe 2 albo 3 nie wiem dokładnie
     
  11. bobossj

    bobossj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radomsko
    skoro masz samsunga i nowego dasha spróbuj przerobić na wawe takie jakie przerabiałeś zawsze i powinno działać bo ap 2.5 nie działa na samsungu bynajmniej u mnie tak ac:b i nfs hulają :)
     
  12. grinderxxx

    grinderxxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2008
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    juz tak robilem nie działa bo mam spoofa z liteona
     
  13. cubone666

    cubone666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    to widze że mamy pograne ap25 ci co maja spoofa liteona ;/
     
  14. bobossj

    bobossj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radomsko
    spokojnie na pewno w nie długim czasie coś się pojawi na kolejne bóle :)
     
  15. grinderxxx

    grinderxxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2008
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dzisiaj około 18 bede juz mial prawdopodobnie przerobiona konsole dam znac czy wszystko chodzi
     
  16. Tian

    Tian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jawor
    mam identyczny problem... chcialbym sobie przerobic konsole na ten lt+ ale nie moge znalezc jak dokladnie... trzeba lutowac konsole tak jak w przypadku odblokowywania dysku kiedys?
     
  17. nikewojtek

    nikewojtek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam a ja mam taki problem iż mieszkam w krakowie i mamy tam giełde z piratami i przerobiłem sobie na lt + wróciłem do domu cały szczęśliwy odpalam nfs i nie działa na 2 dzień znowu ide na giełde złożyć reklamacje i chłop włożył swoją płytkę z nfsem i działało znaczy udało sie zaaktualizować wziąłem konsolę podłączyłem znowu w domu włożyłem płytke z nfsem włączyło sie ale jest cały czas czarny ekran i nic nie widać a jak próbuje wyłączy konsolę to sie nie da trzeba dopiero wyjąć kabel.pomuszcie prosze nie wiem jak to spachować na jaki wave i tak ja zrobić prosze o pomoc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum