1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox z rgh nie odpala gier

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lolq1660, Październik 2, 2013.

  1. lolq1660

    lolq1660 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam taki problem z konsolą, otóż od jakiegoś czasu xbox przestał "widzieć" gry w bibliotece, próbowałem wielu porad ale nic nie pomagało, wysłałem na serwis a oni na to że wszystko ok i może to być wina gier że coś się pousuwało, no ok więc pousuwałem gry i wgrałem kilka nowych i teraz konsola je widzi ale za nic nie można ich uruchomić, co może być tego przyczyną? Pomocy!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jaki masz komunikat przy odpaleniu gry?

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. lolq1660

    lolq1660 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie mam żadnego komunikatu, wciskam play i nic się nie dzieje.
     
  5. PidzamaSGaming

    PidzamaSGaming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    573
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Worszoł
    Odpal gre przez menager plikow
    Chyba wiem o co chodzi, tez tak mialem

    Wysłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
     
  6. lolq1660

    lolq1660 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przez menagera też nie mogę nic uruchomić.
     
  7. lolq1660

    lolq1660 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Macie jeszcze jakieś pomysły?
     
  8. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Podaj jaki masz sprzęt tj. czy masz napęd, dysk wewnętrzny czy zewnętrzny, wersja dasha i napisz po kolei co robisz przy próbie uruchomienia jakiejś ( napisz jakiej ) gry.
     
  9. lolq1660

    lolq1660 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Za dużo to nie napisze ale to co wiem to:
    Dysk wewnętrzny 250gb, wersja dasha 2.0.16537.0, napęd posiadam ale jaki to nie wiem, gry konwertuje za pomocą programu iso2god i przesyłam przez ftp, gdy gra się prześle wchodzę do biblioteki z grami i na danej grze wybieram start lub A i przycisk się odznacza i nic się nie dzieje na każdej z gier tj. God of war, pes2014, i fifa street i ta ostatnia działała mi jeszcze przed tymi cyrkami więc napewno jest dobra, w serwisie wgrali mi grę fable 3 i ona chodziła normalnie ale przez przypadek usunąłem ją ze starymi grami i od powrotu z serwisu konsola woła o aktualizację i czy muszę ją przeprowadzać i jak? Dodam że przed serwisem żadnych monitów o aktualizację nie było.
     
  10. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Rozumiem, że gry próbujesz odpalać w programie Freestyle Dash ?
     
  11. lolq1660

    lolq1660 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak dokładnie, w originalnym wogóle nie widzi gier.
     
  12. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    FSD masz w wersji polskiej czy angielskiej ?
     
  13. lolq1660

    lolq1660 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Angielskiej ,podobno najnowszy.
    EDIT:
    A czy można jakoś zresetować konsolę żeby wszystko pousuwać i wgrać od nowa? Chodzi mi o gry i save'y.

    Edytuj posty a nie pisz jeden pod drugim - Jabar
     
  14. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dysk możesz sformatować w ustawieniach , ale usuniesz też swoje profile.
    Ja bym usunął z dysku FSD i wrzucił świeżą wersję na jego miejsce.
    Po tym zabiegu ponownie musisz ustawić ścieżki do gier i zapisać.
    Jaki masz DASHLAUNCH ?? - wrzuć najnowszy- v3.09.

    Sprawdź czy coś się poprawi :)

    W sumie to możesz jeszcze wcześniej odpalić XEXMENU i z niego spróbować uruchomić jakąś grę, z pliku : DEFAULT.XEX
     
  15. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Nic na razie nie usuwaj. Uruchom FSD, wejdź w zakładkę " Settings", następnie w sekcje " Graphic Elements ", następnie "Manage Track ", przechodzimy na ikonę koperty po prawej stronie i wciskamy przycisk Y-add, następnie " Depth " - ustaw suwak na 2, potem " Change Path " i na tej opcji wciskamy przycisk A-edit. Odnajdujemy nasz dysk. Może on występować pod nazwą HDD0: lub HDD1: . Wchodzimy w niego przyciskiem A-select button, następnie wciskamy przycisk Y-select folder. Zauważymy,że pod opcją "Change Path " ukaże nam się nasz dysk czyli HDD0: lub HDD1: . Pod opcją "Change Path" mamy opcje "Original (not patched)" i "Devkit (Patched, Homebrew)", zaznaczamy ptaszka na "Automatic" w obu opcjach. Następnie wciskamy przycisk X-Save. Wybieramy opcje " Search " i przechodzimy na " Scan manually " i wciskamy A. Konsola przeskanuje nam nasz dysk. Wychodzimy do ekranu początkowego wciskając cały czas przycisk B. Wchodzimy w okładki gier " Games " klawiszem A. Po tym ukażą się wszystkie gry jakie mamy na naszym dysku. Wyszukujemy grę i uruchamiamy ją przyciskiem A.
     
  16. massiv86

    massiv86 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Miałem taką akcje, widział mi dwie okladki tej samej gry z czego jedna nie chodzila :) pomoglo ustawienie path i w scan odznaczylem tam, sam sobie sprawdza przy uruchomieniu i wszystko dziala :) nie widzi gier podwujnie :)
     
  17. lolq1660

    lolq1660 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeśli możesz to poleć jakąś dobrą wersję FSD, i za bardzo nie wiem co to DASHLAUNCH i jak go wgrać więc jak byś mógł udzielić kilku porad jak to zrobić byłbym wdzięczny.
    Jak się nie mylę to chodzi o dadanie nowej ścieżki do skanowania? Ustawiłem tak jak podałeś ale to niestety nic nie pomogło
     
  18. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    FSD najnowszy-rev775, dashlaunch :v3.09, lub v3.10 - wpisz w google, pobierz,rozpakuj i uruchom na konsoli z pliku default.xex, potwierdź aktualizację.
    Polecam poczytać poradniki :
    http://xboxforum.pl/artykuly-196/
    Pisane na SGS+ w tapatalk 4.
     
  19. lolq1660

    lolq1660 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam jeszcze takie pytanie, mianowicie czy każda gra powinna posiadać plik default.xex?
     
  20. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Nie ma innej możliwości. Lecz widoczny jest tylko jeśli przerobisz ISO do XEX , w GOD go nie widzisz , lecz gdzieś i tak tam siedzi.
     
  21. lolq1660

    lolq1660 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W xex menu też nie mogę uruchomić gier ponieważ nie ma deflaut.xex czy to normalne?
     
Wczytywanie...

Poleć forum