1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox zawiesza się na oblivionie.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez terron696, Kwiecień 29, 2009.

  1. terron696

    terron696 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2008
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    warszawa
    Jak w temacie .Miałem xboxa z płytą falcon .Grałem na nim ponad tydzień bez przerwy to znaczy nie tylko ja .Stał w pracy chłodzony w szafie na serwery .Oczywiście mimo to wystąpiły 3 diody .Poprzedzone sporadycznymi zwiechami konsoli czasem po prau godzinach czasem po paru minutach .Konsola została naprawiona .Została wymieniona pasta pod układami o zamontowane xclampy .Po tygodniu wystąpił błąd 0102 bez ostrzeżenia po prostu za którymś razem 3 diody i tyle.Rozebrałem sam konsolę okazało się że płyta główna jest znacznie powyginana .Dociśnięcie lub przelutowanie układów jest chyba już nieopłacalne .Bo jak mi znów coś wyskoczy to kolejna kasa do tyłu .No więc postanowiłem wystawić xboxa jako podejrzaną sztukę po uprzedniej naprawie oraz zakupić nową z płytą jasper.Nowy jasper zwiesił siępo pięciu godzinach grania .Zamarłem ze zgrozy nadchodzącego czekania na powrót konsoli z serwisu .Wyłączyłem konsolę i dokładnie w tym samym miejscu przy wczytywaniu kolejnej lokacji zwiecha .Poszedłęm gdzie indziej dzień spokój ale jak próbowałem wejść do jednego z obszarów głównego miasta zwiecha.Tylko przy jednej bramie .Mam nadzieję ze to coś nie tak z płytka ale ona jest nieskazitelna .Myślicie że można im wysłać grę żeby dali nową bo z tą jest coś nie tak czy to jednak wina po stronie konsoli.Acha gra była na dysku .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. CoOokie

    CoOokie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    الجانب الثاني لل
    Z grą raczej wszystko ok, przecież każda jest tłoczona z tego samego mastera. Niestety masz chyba pecha do konsol i znowu coś się z Klocem dzieje... Wysyłaj do serwisu, albo jak nie minął miesiąc od kupna to idź do sklepu i poproś, nie, zarządaj nowej!
     
  4. terron696

    terron696 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2008
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    warszawa
    Na razie jest ok nie ma co się spieszyć ja bardzo często save robię więc nic nie stracę jak się jeszcze raz tak stanie .Teraz gram z płytki i jakoś nie ma zwiechy nieważne jakbym nie wchodził przez bramę .A teraz coś ciekawego z dysku zawsze w tym samym miejscu się zawiesza dokładnie tyle samo paska loadingu jak w jedną ze stron włażę dlatego nie sądzę aby była to konsola .Chyba zrobię backup i format dysku pewnie to pomoże .Na nim non stop coś się nagrywa potem kasuje a to wiadomo bad sectory się robią może to przez to bo kurde kolejnego oczekiwania na konsolę nie zniosę zwłaszcza że teraz mam czas na granie a oblivion wciąga strasznie .
     
  5. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    bad sectory nie robia sie od uzywania dysku tylko od KATOWANIA go...


    ja bym proponowal najpierw-zanim format-usunac cache z dysku,byc moze to ejst problemem
     
  6. CoOokie

    CoOokie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    الجانب الثاني لل
    Dokładnie jak miedzianek powiedział - bad sektory robią się przy mechanicznym katowaniu dysku, a nie używaniem go zgodnie z przeznaczeniem, czyli zapisywaniem i odczytywaniem danych. Ale to co opisujesz, czyli zwiecha zawsze w tym samem momencie i to tylko z HDDka wskazywałaby na bad sektor. Może transportowałeś ten dysk o jeden raz za dużo, a dziurawe drogi nie są dla niego dobre ;)
     
  7. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    Watpie czy bad sectory by zwieszaly gre,raczej by sie zaladowalo z ominieciem tego sektora
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Mylisz się, tak ominie Ci gra plik który potrzebuje puk puk jest tam ktoś.
    Bady robią się także z normalnego użytkowania.
    Zawiesi grę
    W moim Dev kicie to jeszcze konsola robiła raport
     
  9. CoOokie

    CoOokie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    الجانب الثاني لل
    Miałeś kiedyś miedzianek bad sektora na kompie? Bo ja nie raz i wiem, że zawsze zwiesza się cały komp na czas odczytu danego pliku. Jak był to dysk pod USB, to tylko mechaniczne odłączenie dysku odwieszało całego kompa. Jeśli to bad na dysku podłączonym do Kloca, a on czyta z niego grę, to cała konsola ma prawo się zawiesić. Jak dla mnie temat do zamknięcia.
     
  10. kuhar

    kuhar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wiecie co, oblivion ma naprawdę problemy z zawieszaniem się całej konsoli jak i cięciem animacji... więcej w 360 stopni już niebawem...

    Nie chce mi się obecnie rozwijać wypowiedzi, ale oblivion potrafi zawiesić całą konsolę... testowane na grze odpalonej płyty i z dysku na trzech konsolach...

    Tak jak już mówiłem - więcej przeczytacie w 360 stopni...
     
  11. terron696

    terron696 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2008
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    warszawa
    Ha format dysku pomógł .A jak nawet konsola się popsuje to trudno tylko trzeba będzie czekać a nie płacić za naprawę która i tak nie jest w 100% pewna.
     
  12. terron696

    terron696 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2008
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    warszawa
    No nie no kupiłem nową konsolę aby nie było problemów a teraz ona coraz częściej się zawiesza .W sumie to codziennie po kilka razy .Jest to fatalnie wnerwiające .Nieraz jak wyjmę płytkę z napędu konsola się odwiesza .Inne gry są spoko nie ma zwiech .Grałem w grida po 12 godzin i nic .
     
  13. Kris194

    Kris194 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    bo to oblivion zacina konsolę i już,tak trudno to zrozumieć?więc skoro na gridzie jest ok to przyczyną jest oblivion
     
  14. stomil-olsztyn

    stomil-olsztyn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczytno/Olsztyn
    Właśnie, Oblivion jest przyczyna zwiechy konsoli, a nie bad sectry czy inne d**y nie c**je.
    Przestań w to grać, chociaż ja miałem te grę to mi się nigdy nie zawiesił ^^
     
Wczytywanie...

Poleć forum