1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox zawiesza się zaraz po włączeniu

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez haras, Styczeń 3, 2010.

  1. haras

    haras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    Witam, mam xboxa, wcześniej dostałem bana, więc pewnie dash jest ten najnowszy, po włączeniu gry AC2 przerobionej na wave 3 która u kumpla działała bez problemów, u mnie konsola się zawiesiła, po ponownym włączeniu konsola ciągle się zawiesza, na logu xboxa lub czasami nawet na dashu, żadna dioda nie miga na czerwono, wiecie co to może być?

    btw. to jest falcon i nie mam gwarancji, mam stację lutowniczą i pre-heater więc mniej skomplikowane naprawy mogę dokonać sam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. jameshomer

    jameshomer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kambodża
    Może źle sflahowałeś napęd i wyskakują jakieś błędy. Spróbuj jeszcze raz wgrać IXtrema do napędu. Jeśli to nie pomoże sprawdź wewnątrz, może na płycie głównej coś się poluzowało.

    Tak w ogóle to coś grzebałeś w x-sie?
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Czeka Cie kupno nowej konsoli, ma problem z pamięciami lub nand. Więc musisz kupić nowa
     
  5. Jonasz1994

    Jonasz1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Poznań
    sprawdz konsolke bez zadnej gry w srodku czy sie włonczy jak bedzie dzialac to cos bedzie z napendem alnbo plytka
     
  6. Abram_2006

    Abram_2006 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2008
    Posty:
    99
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    POLSKA
    mój kumpel też tak ma zawiesza sie na początku gdy pojawia sie logo X
     
  7. Milu

    Milu XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ja wiem skąd ;P
    Ściągnij Assassin's Creed 2 PAL.XBOX360-DNL, wgraj patcha na wave3 za pomocą abx'a (poradnik jest na forum), wypal ją na Verbatimie programem ImgBurn prędkością 2x i zobacz czy działa. Z innymi grami nie ma problemu?
     
  8. haras

    haras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    No to nie jest żaden problem z napędem bo nic w nim nie grzebałem, tylko kilka miesięcy temu wgrałem 1.51 i do tej pory działało, konsola nie uruchamia się z płytą lub bez, nic w niej nie "grzebałem", po prostu wcześniejszego dnia grałem w inną grę a następnego włożyłem płytę z AC2 odtwarzały się filmiki początkowe i freeze
     
  9. thekoniq

    thekoniq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    279
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    Lol bo najlepiej zamawiać piraty a nie wypalać samemu.....
     
  10. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Ten kto placi piratowi za piracenie jest idiotą, jesli chcesz piracic rob to sam i nie dawaj zarabiac innym ktorzy biora za to pieniadze.


    Odlacz dysk, jesli bez dysku sie odpali normalnie to wina dysku.
    Jesli w jakikolwiek sposob gdy ci sie odpali konsola zobaczysz jakies rozwalajace sie tekstury w jakiejkolwiek grze jest to problem z pamieciami, wystarczy zrobic podkladki pod pamieci lub reflow.
     
  11. haras

    haras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    No ale chodzi o to że żadnej gry nie włączę, zamarza po max 10 sekundach od włączenia, czasami nawet się dash nie załaduje, odpalam konsole bez dysku i bez pamięci
     
  12. Milu

    Milu XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ja wiem skąd ;P
    Skoro problem występuje przy innych grach to znak, że konsola zaczyna się sypać...
     
  13. haras

    haras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    OMG dokładnie napisałem że nie zdążę włączyć żadnej gry, od chwili gdy wcisnę przycisk POWER może minie 10 sekund a często mniej i konsola zamarza albo na logu xboxa albo moment po jego zniknięciu, nie wkładam żadnej płyty z grą, ale chcę się dokładnie do wiedzieć jaka jest tego przyczyna (jaka część na płycie głównej szwankuje)
     
  14. jameshomer

    jameshomer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kambodża
    Śmierdzi mi tutaj coś z pamięcią NAND, może jakaś aktualizacja źle się dograła. Czy jak odpalałeś grę wyskoczył ci komunikat z aktualizacją, jeśli tak, wgrała się poprawnie?
     
  15. herdins

    herdins Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  16. Zero

    Zero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Bez urazy ale mam wrażenie że część osób co pisała w tym wątku ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem bo kolega haras już na samym początku napisał w czym problem że mu sama konsola nie startuje a kilka osób uparcie dalej pisze aby sprawdził na innej płycie LOL.
     
Wczytywanie...

Poleć forum