1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox Zephyr

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez rafalbork, Czerwiec 21, 2010.

  1. rafalbork

    rafalbork Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wiocha, nie znasz ;)
    Mam pytanie co do awaryjności Zephyrów, czy jest to tak jak w Jasperze czy nie, z tego co wyczytałem to Zephyry nie mają HDMI.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Mają o wiele większą awaryjność. Ma CPU jak i GPU wykonane w 90nm (jasper 65nm) i zasilacz 203w a jasper 150w. Oczywiscie moze sie zdazyc, ze pozyje dlugo, ale on jest pewnie uzywany, wiec mogl byc naprawiany.
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Xenon - 2x 90nm i brak hdmi
    Zephyr - 2x 90nm i HDMI
     
  5. rafalbork

    rafalbork Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wiocha, nie znasz ;)
    Koleś na aukcji miał Zephyra z 2009 niby, gadałem z nim na allegro, ale pieprzył od rzeczy.

    To w takim razie ten koleś sam nie wie co pisze.

    Dzięki chłopaki, na was ZAWSZE można liczyć, jesteście nawet lepsi niż rodzina ;)

    A tak poza tym jak myślicie czy ceny nowych Arcadów mogą spaść w czasie premiery nowego X'a w Polsce do 500zł????
     
  6. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    w 2009 były tylko jaspery.
     
  7. rafalbork

    rafalbork Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wiocha, nie znasz ;)
  8. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Ale zephyry miały chyba HDMI. Opus nie miał.
     
  9. Sniko

    Sniko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Siedlce
    zephyry miały hdmi, jeśli ta nie ma to jest to xenon, a ściemnia właściwie w czym? jak dla mnie aukcja dość konkretnie opisana, konsola była w serwisie 16.07.2009 i ok, nie pisze że była kupiona w 2009, nie jestem tylko co do tej gwarancji pewny bo jakiś dziwny okres jest tej gw.
     
  10. aerO^

    aerO^ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    258
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jest to stary Xenon , nie żaden 16.07.2009 , M$ po gwarancji nakleja swoje głupie naklejki , z tego okresu musiałby to być jakiś ostatni falcon , a raczej już Jasper. M$ naprawił konsolę i dał naklejkę , a w środku nie wiadomo z kiedy jest konsola.
     
  11. xHefpioTx

    xHefpioTx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Na twoim miejscu trochę bym pozbierał i kupił przynajmniej Falcona. Poprzednie wersje są zbyt awaryjne żeby teraz się w nie pakować ( np. Zephyr ).
     
  12. matysking

    matysking Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2008
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    To nie są głupie naklejki tylko poprostu M$ produkuje do serwisów jeszcze konsolę na wymianę ze starymi płytami. Wychodzą z założenia, że skoro ktoś przesyła im na gwarancje starego Xenona to nie mogą mu go wymienić na Jaspera, tylko na taką samą płytę jaka miał dotychczas. Ja mam nowego Xenona z 2010 roku, przyszedł do mnie wczoraj, na infolini powiedzieli jak zadzwoniłem, że jest to nowa konsola. Chyba, że poprostu mnie okłamali...
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    nie, sa to nowe konsole. Przeciez nigdzie nie wymieniaja ci sprzetu na nowszy niz masz.
     
  14. matysking

    matysking Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2008
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    A to troche dziwne jak dla mnie bo wydaje mi się, że taki Jasper jest tańszy w produkcji niż Xenon. Chociaż mogę się mylić.
     
  15. aerO^

    aerO^ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    258
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wymienią coś co się zepsuło , nie wymienią w 100% całej konsoli , obudowa GPU i te inne "pierdoły" zostają stare , a jak się znowu zepsują to znowu dojdzie jeszcze nowsza naklejka a płyta główna nie będzie już taka nowa jak ta naklejka... dlatego uważam , że te naklejki to nie ważne pierdoły.Jak wymienią sam GPU to już można powiedzieć , że konsola jest już nowa ? i jest z 2010 roku ? Według mnie nie można...
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    przeciez oni konsol nie naprawiaja. Te co dostajesz z gwarancji sa w 100% nowe. Nieoplacalne dla nich jest wlasnie naprawianie, taniej wykonac nowa konsole.
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tu nikt żadnego gpu nie wymienia :D.
    Wymiana jest całej płyty głównej, to jest najważniejszy element konsoli więc można powiedzieć, że jest nowa:) Data serwisowania jest 2010 więc wszystko jak powinno. Co za różnica z jakiego miesiąca jest płyta? jest wolna od wad i taka ma być.
    Rozpoznaje się model płyty po A które tam 16,5A 14... 12,1
     
  18. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    jak ostatnio kumpel odsyłał falcona na gwarancję to dostał jaspera nowego sam nie mogłem w to uwierzyć ale sprawdziłem od a do z czy to jasper no i on .
     
  19. xRazor

    xRazor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    170
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łomża
    mam 4-letniego x360 bez HDMI i smiga jak nowy ;)
     
  20. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    cieszymy sie razem z Toba. A co to ma do tematu?
     
  21. rafalbork

    rafalbork Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wiocha, nie znasz ;)
    SPAM pod SPAMem, proszę o zamknięcie tego tematu, bo naprawdę nie ma sensu nic więcej w nim pisać.

    Swoją drogą ja też Ci gratuluje i życzę jak najdłuższego życia konsoli, a Ciebie Dexter wyjątkowo szanuję, ale proszę ludzię nie róbcie burdelu!!
     
Wczytywanie...

Poleć forum