1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox + zewnetrzna karta dzwiekowa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dish, Czerwiec 7, 2010.

  1. dish

    dish Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    lodz
    Przeczytalem juz chyba wszystko na temat podlaczenia glosnikow do xboxa i mam takie pytanko. Mam glosniki Logitech x540 5.1 jak wiadomo nie da rady podlaczyc tych glosnikow do xboxa zeby dzialaly w 5.1. Znalazlem na jakiejs stronie ze mozna podlaczyc przez zewnetrzna karte dzwiekowa CREATIVE SOUND BLASTER Extigy 5.1 USB DEKODER 5.1 (1068046397) - Aukcje internetowe Allegro ktora posiada dekoder dolby. Czy ktos juz probowal takiego polaczenia i moze powiedziec jak to dziala i czy jest oplacalne? Czy moze jest jakis tanszy sposob podlaczenia glosnikow 5.1 niz ta karta dzwiekowa. Z gory dzieki za odpowiedz
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    xbox takiej karty na pewno Ci nie wykryje ponieważ nie posiada sterowników a takowych nie wgrasz.
     
  4. dish

    dish Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    lodz
    na tej aukcji jest napisane cos takiego
    nie podlacza sie w ogole tej karty do xboxa przez usb tylko przez optyka i karta wtedy powinna dzialac jako samodzielny dekoder dolby jesli dobrze zrozumialem
    chyba ze jest to moja zla interpretacja tego tekstu ;p
     
  5. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    a no tak teraz zauważyłem ze posiada dwa złącza optyczne wiec działa jako dekoder. Aby podłączyć konsolę musisz miec kabel av z wyjsciem optycznym, dosc drogie rozwiązanie wliczając koszt urządzenia.

    Inny dekoder niz ten co podałeś lub amplituner (choc pewnie bedzie problem z podłączeniem głośników od Logitech'a)
     
  6. dish

    dish Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    lodz
    Kabel kupilem kupujac konsole potrzebowalem do podlaczenia do monitora gdzie nie mialem ani hdmi ani glosnikow a tam sa tylko chinche od dzwieku wiec stereo... jak mowiles jest to dosc drogi wydatek...
    Ale chyba warto? I czy ktos juz tego probowal
    Mam niby optyka na swojej dzwiekowce w pc ale szkoda pradu zeby chodzilo i komp i xbox
     
  7. Sniko

    Sniko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Siedlce
    no jest to chyba jedyny sposób podłączenia 5.1, możesz jedynie szukać tańszej karty, w oryginalnym kablu component jest wejście optyczne więc wystarczy abyś miał kabel optyczny

    a pytasz się czy warto, dla jednego warto dla drugiego nie, dla mnie nie warto, ja bym podłączył pod zwykłe chinche i też będzie grało, ale kto co woli ;)
     
  8. dish

    dish Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    lodz
    Kupilem w koncu te karte i jest ok dziwek 5.1 ekstra itd. Tylko pojawia sie problem w druga strone, podlaczam karte pod usb do kompa ktory stoi na win7 64bit i niestety sterowniki ktore podane sa na stronie allegro niestety nie za bardzo chca dzialac pod tym stystemem. "google" tez nie ma za wiele do powiedzenie w tej sprawie. Moze ktos znalazl sposob zeby odpalic ta karte na win7?
     
Wczytywanie...

Poleć forum