1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX - Zielono zółty pierścień?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mjab, Marzec 30, 2011.

  1. mjab

    mjab Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rypin
    Witam,

    Posiadam starego XBOXa. Niestety nie wiem jakie ma oprogramowanie itd. wiem tylko że był przerobiony na pirata bez chipa. Aktualnie nie uruchamia się, po włączeniu natychmiast miga pierścień na zielono żółty kolor (na przemian). Oczyściłem konsolę w środku i nic to nie dało. Zauważyłem że nawet bez HDD i DVD konsola reaguje identycznie.

    Na ekranie jest tylko znak Xbox i pisze coś po chińsku.

    Czy da się to reanimować, a jeśli tak to w jaki sposób?


    Dla ułatwienia dodam że jestem właścicielem serwisu komputerowego tak wiec posiadam dyski, napędy a nawet sprzęt do lutowania elektroniki technologią Hot-Air.

    Bardzo proszę o pomoc :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wojtuśface

    wojtuśface Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Pewnie wyskakuje Ci błąd konsoli, E71 itp. przeczytaj co ci wyskakuje.
     
  4. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Hot airem nie naprawisz e74 i 3rod. Tam trzeba REBALLING. A co do błędu: w kilku jezykach powinno pisać coś o błędzie (sprawdz w translatorze) a na samym dole np. E74 itp
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    nie wiem czy wy normalni jestescie? Przeciez ma x1

    Numer bledu masz na ekraie, np 16, 07 itd. Podaj go to ci powiem co sie stalo.
     
  6. mjab

    mjab Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rypin
    W górnym lewym rogu jest 16. Reszta to po chińsku na zielono jakieś literki.
     
  7. wojtuśface

    wojtuśface Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  8. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
  9. mjab

    mjab Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rypin
    Ok, ustaliłem co się stało w chwili usterki. Kolega instalował AID 3.1 i gdy po tej procedurze zrestartował konsole wyskoczył ekran błędu. Konsola stała bez prądu prawie 2 mc. co wyzerowało dodatkowo zegar. Teraz jest kod błędu 16, ale na 100% jest też coś pochrzanione na dysku. Konsola była przerobiona soft-mode.
     
Wczytywanie...

Poleć forum