1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox zniszczył mi dragon age 2 !

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez woj250, Czerwiec 27, 2011.

  1. woj250

    woj250 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    siema. mam problem. no wiec jak codziennie rano lubie zaczac dzien z xboxem :cool: . wlaczam xa, wsuwam plytke ( oczywiscie orginal ) i odpalam gre . wychodze z pokoju po browara bo mialem sucho w gardle :eek: . przychodze i narazie all dziala wbijam w menu wczytywania , wybieram save , i wczytuje . wczytuje... i wczytuje tak z 5 min ( niewiadomo dlaczego ? :S) a ze xbox troche buczal przestawilem go na bok . i teraz zaczyna sie problem. jak go przestawialem to zaczal buczec z 3x glosniej niz normalnie wiec go wylaczylem . ( slychac bylo jak naped niewiadomo co wyprawia )
    wlaczam go odnowa i wyskakuje okienko : 'przestrzyj plytke szmatka bo jest z gowna itp' . juz ******ony ja wyjmuje i co widze? w pol zgienta z ogromnymi rysami. i teraz mam pytanie czy moglbym jakos zareklamowac xboxa czy cus? bo jednak juz mialem te 32 godzinki na liczniku i z checia bym sobie skonczyl ta gre :p nie mowiac juz o tym ze zabulilem za ta gre 200 zl.
    Co mam robic? za wszystkie komenty thx :confused:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. arekkobylo

    arekkobylo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zabrze
    Niestety ale to nie wina konsoli.Wszędzie było już pisane że jak płyta znajduje się w środku Xbox gdy jest włączony to nie wolno go OBRACAĆ ! bo porysuje płytę
     
  4. woj250

    woj250 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ehh czyli nie mam co liczyc na dokonczenie fabuly <placze> a jzu tak dobrze mi szlo :(
    PS
    tak apropo to wg mnie powinna byc jakas naklejka na xie typu " NIE RUSZAC KONSOLI " czy cos dla innych takich jak ja :cool:
     
  5. xAmpeGx

    xAmpeGx Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    195
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dom Billa Gates'a
    no to jest trochę chore jak dla mnie ja przez to też straciłem oryginalną grę ale mam za to nauczkę i nie ruszam xbox'a jak gram :) ale i tak gram teraz z HDD tylko to płyty nie czyta ale i tak wole nie ruszać, btw mi się nigdy nic nie zacięło ale na przyszłość dla wszystkich jak się wam zatnie to nie róbcie jak kolega i nieszczęśliwcy (ja) tylko wyłączcie i włączcie ;)
     
  6. fobis33

    fobis33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2011
    Posty:
    136
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    przeciez save'y z gry nie zapisuja sie na plycie <zong> tylko po to masz dysk czy karte pamieci aby to wszystko sie tam zapisywalo Oo! ..
    ale glupio kupic 2x gre i bulic kase.
    ja takze przestawilem konsole z poziomu do pionu - rysy 3milimetrowe jakby cyrklem po plycie jezdzil ktos -.- ... powinien byc wykrzyknik jak chu* narysowany aby konsoli nie tykac ... ale ze plyte Ci w pol zgielo? hah ; D takich jaj nie doswiadczylem .
     
  7. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    na nowej konsoli jest nalepka na tacce od napędu gdzie pisze że nie wolno obracać xbox-a gdy płyta znajduje się w napędzie
     
  8. DaMned

    DaMned Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a jak ma sie wylaczony xbox mozna go ruszac? znaczy przewracac?
     
  9. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5421
    Polubienia:
    1665
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    woj250 lekko przyjąłeś do wiadomości, że po płycie i gry nie dokończysz :D. Jakbym nie wiedział, że nie wolno ruszać xboxa i go ruszył i miał po płycie na pewno bym z taką łatwością tego nie odebrał :)

    Człowiek uczy się na błędach, czemu błędy zawsze kosztują :D

    A na poważnie jakby dali na górę xboxa jakaś taką maleńką folię z napisem nie ruszać xbox'a podczas pracy itp itd. To na pewno nie jednemu uratowało by to płytę :)


    PS. Zarejestrowany jesteś od Dec 2008 i teraz Ci się takie coś stało? Przez ten czas nie przeczytałeś podobnych przypadków tu na forum?



    @UP
    Teoretycznie jak nie ma płyty to można, ale praktycznie lepiej robić to na wyłączonym. Ma się 101% pewności, że na pewno nic się nie stanie.
     
  10. woj250

    woj250 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ta ********** lekko tylko ze zanim to napisalem wy*****em z 10 pudelek po korsarzach (takie petardy jakby ktos nie widzial -.- tylko ********** duze ) i bylem spisany przez policje za zaklocanie spokoju . TAKZE ********** LEKKO TO ZNIOSLEM .--

    i co z tego ze jestem zarejestrowany od 3 lat ? wchodze tylko jak mam problem tak juz mam i nic z tym nie zrobie. a i tak nie mam za duzo czasu na czytanie info o xboxie.
     
  11. BogdanROX

    BogdanROX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    159
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    W instrukcji obsługi jest wzmianka "widoczna" o tym, że nie można obracać konsoli podczas pracy. Nie wiem jak w starszych wersjach ale w slimie tak mam.
     
  12. Nexx

    Nexx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gniezno
    Jak już na górze było napisane, jak się kupuje nowego Xboxa (slima i starsze modele) to na wieczku od tacki jest naklejka w kilkunastu językach żeby nie ruszać konsolą z płytą w środku...
     
  13. mlekodaj

    mlekodaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    zadzwon do dystybutora i powiedz ze xbox cie uszkodzil gre karza ci wyslac pozniej odesla nowa gierke
     
  14. woj250

    woj250 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ta ********** tylko mam starego xa arcade z 2008 roku nawet konto mam zalozone w ten pamietny dzien
     
  15. key

    key Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja bym nie odpuścił mojej ciężko zarobionej kasy. Wal do dystrybutora.
     
  16. woj250

    woj250 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    do dystrybutora tzn do billa geja ? bo bylem w mm tam gdzie kupilem xa i powiedzieli mi cos typu ' wez sie pan ********* pana xbox nie jest na gwarancji i nic nie mozemy zrobic'
     
  17. ostrymiglanc

    ostrymiglanc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ELBLĄG
    a plytki nie mozesz wyslac do regeneracji? zaplacisz kilka zlotych i plytke ci zrobia jak nowa. chyba ze jest rak zniszczona ze bedzie miala jakies znaki ale wtedy nagrasz ja ja dysk i potem bedzie gotarra
     
  18. mlozio

    mlozio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Racja, ale to wszystko zależy od głębokości rysy, jak jest płytka to da radę ją uratować, jak jest głębsza to niestety.
     
  19. woj250

    woj250 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    lol ? pierwsze slysze o czyms takim :D a moglbys podac namiar do kogos takiego? zawsze warto sprobowac
     
  20. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5421
    Polubienia:
    1665
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
  21. ostrymiglanc

    ostrymiglanc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ELBLĄG
    a czy Ty nie posiadasz google w wsiom komputrze? na allegro tego jest pelno... Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy ot taki przyklad
     
Wczytywanie...

Poleć forum