1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox1 błąd! error czerowny napis przy włączaniu konsoli

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez widzku, Luty 29, 2012.

  1. widzku

    widzku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam problem z xboxem. Mianowicie gdy włączam xboxa i wyskakuje animacja xbox za chwile pojawia sie czerowny napis error i cos tam ze kabel od internetu odłaczony itd a nigdy net nie byl podłączany jak zresetowac to czy to wina oprogramowania czy czego? oczywiscie wszystko pisze po ang. wgrane oprogramowanie xbmc xbox odblokowany a nie da sie w menu wejsc tylko z płyty odczytuje:frown-new:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    kopiowales cos z dysku albo usuwales cos ?
    jaka miales przerobke, alladinem czy softem ?
     
  4. widzku

    widzku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jaką przeróbke miałem do nie wiem, bo był przerobiony jak juz kupiłem, a gdy kupowałem byłem calkowicie zielony w tym temacie i interesowało mnie byle by przerobiony był. Jeszcze raz przypominam ze problem dotyczy XBOXa1, nie 360. Mam fotografie błędu: SAM_1107.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl i tak jak mowiłeś kolego duzo rzeczy było przenoszonych kopiowanych itd ale jedynie gry. Płyte jak włoże to normalnie mi ją czyta nawet ,,kopie zapasowe,, tylko najpierw musze ją włożyć wyłączyc konsole i dopiero włączyc od nowa i wtedy płyta sie załaduje. Ale sęk w tym że chce odzyskac dysk miałem na nim pare fajnych gier i denerwujące jest podwójne włączanie konsoli zeby pograc w gre na płycie których za wiele nie mam. Prosze o pomoc:apologetic:

    Edit:
    rozkręciłem xboxa odpiąłem dysk i błąd nie wyskakuje no ale xbmc nie ma nic nie ma wszystko na dysku. jezeli ktos wie jak moge zlikwidować ten błąd bez utradty danych prosze niech pisze a jezeli nie to prosze o pomoc w sformatowaniu dysku i nagraniu xbmc i auto installer od nowa

    -=SETH=- //Nie pisz post pod postem używaj opcji edytuj. Warn
     
  5. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    uzyj autoinstallera...
     
  6. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    ściągnij sobie autoinstallera i na nowo postaw system ALE tylko i wyłącznie jeśli masz wlutowanego chipa - jeśli nie masz tylko masz przerobionego softem to usuniesz całkowicie przeróbkę i będziesz musiał flashować konsole od nowa.

    miałeś ustawione połączenie sieciowe ?
    mogłeś wrzucać gierki z poziomu tottal commandera czy jakoś tak ? bo jeśli masz możliwość to zrób screena jak wygląda struktura folderów, może przez przypadek przeniosłeś/usunąłeś jakiś systemowy folder.
     
  7. widzku

    widzku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie włącza mi sie dashboard wogóle nic sie nie odpala jedynie jak płyte włoze sciagam autoinstaler i bede walczył o tą konsole nie wiem co tu zrobic juz :apologetic: zalezy mi na tej konsoli bo to stary dobry przyjaciel :love_heart: postaram się pocudowac cos z tym autoinstallerem najwyzej będe flashował chociaż nie wiem jak a jak sprawdzic jaka przeróbke mam ? dysk xboxa pod pc nie podłączałem jesli o to chodzi połączenie sieciowe nie wiem czy bylo ustawione ale raczej nie bo poprzedni wlasciciel wstawil cos ze nie dzialal xbox live wogóle bo przeróbka była
     
  8. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    na tym obrazku jest napisane że cabel is unplugged. podłącz kabel sieciowy do konsoli i sprawdź
     
  9. widzku

    widzku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok ale nic nie uszkodze ani nie zablokuje przez to ze przerobionego xboxa podpinam ?
     
  10. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  11. widzku

    widzku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a wrazie jakby udało się to co następnie zrobic zebym nie musiał kabla podłączać?
     
  12. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    ech, słabo mi się robi.
    Kabel ma zostać podpięty żeby móc połączyć się z konsolą połączeniem sieciowym i żebyś mógł sprawdzić strukturę folderów.
    co ty się tak boisz podpinać tego kabla, po podłączeniu nic się nie stanie ani komputerowi ani konsoli ani kablowi...........
     
  13. widzku

    widzku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no dobra ide podpinać kabel :) napisałem inny post nawet jak z tym autoinstallerem zrobic bo watpiłem czy wszystko wypali z kablem no ale podepne i napisze co wyszło z tego wszystkiego :) 20 postów juz mam bede musiał w dziale dla uzytkowników pisać takze jak cos to na pw sie odezwe do Cb :)
     
  14. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    kabel musi być scrossowany. jeśli takiego nie masz może Cię rozłączać po 3 minutach lub po wysłaniu 1gb informacji (nie będziesz mógł wysłać pliku powyżej 1GB i/lub jak wyślesz 1GB danych).

    tak się zastanawiam:
    jeśli nigdy nie podłączałeś konsoli (a z Twojego braku informacji wydaje mi się że nigdy tego nie robiłeś) to nie podłączysz konsoli bo nie masz skonfigurowanego adresu w dashboardzie ;/
     
  15. widzku

    widzku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  16. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    gościu, jest napisane wyraźnie na tym zdjęciu:

    starting FTP

    połącz się z wyświetlanym adresem ip który masz na obrazku, wpisz login xbox i hasło xbox i kliknij połącz.

    //Edit

    Teraz się dokładniej przyjrzałem i jestem prawie pewny ze usunąłeś plik bootojący MENU xbmc z folderu systemowego więc jeśli dobrze to zrobisz to z autoinstallera skopiujesz plik na dysk konsoli i może odpali bez formatowania konsoli

    //Edit 2

    sprawdź czy trzymając duży okrągły klawisz od wysuwania napędu (albo wciśnij go 2x szybko) czy uruchomi się inny dashboard.

    i jeszcze jedno

    wsadź płytę z grą, poczekaj jak ci się załaduje i w momencie, gdy już gra się załaduje całkowicie naciśnij na padzie (JEDNOCZEŚNIE!) Lewy trigger + prawy trigger + START + BACK + WHITE + Black (różne knfiguracje są ale 4 klawisze powinny być ustawione).
    jeśli konsola się zresetuje jest szansa że wyjdzie Ci do innego dashboardu
     
  17. widzku

    widzku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    na xboxie gdy wyskoczą mi te napisy nic wcisnąc nie moge bo sie restartuje. Gdy trzymam przycisk od napędu lub naciskam 2 razy tez nic. A gdy wciskam start back i oba spusty konsola sie resetuje ale dashboard inny sie nie włącza. To resetowanie konsoli miałem w instrukcji jak to robic z tad wiedziałem jaka kombinacja a instrukcje poprzedni wlasciciel mi drukował xboxa na allegro kupiłem dość długo chodził. Nie ma opcji. Musze uruchomic autoinstaller
     
  18. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    autoinstaller zformatuje Ci dysk a właśnie staramy się uratować zawartość.
    jeśli nie jesteś w stanie połączyć się z konsolą to wsuń płytę autoinstallera i zanim zrobisz cokolwiek poszukaj opcji systemowych - tam sprawdź IP, ewentualnie zmień, zresetuj konsolę i połącz się z konsolą
     
  19. widzku

    widzku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    najpierw musze ściągnąć tego autoinstalera z torrentow nie idzie wogole i nie wiem z kad pobrac poszukam cos jesli macie prosze o link tylko nie jakis rapid czy cos bo znalazłem tu na dorum ale z rapida i nie szlo
     
Wczytywanie...

Poleć forum