1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox1 - jak z napędem po przeróbce

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Yoshiv, Lipiec 29, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Yoshiv

    Yoshiv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2011
    Posty:
    94
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Włocławek
    Witam!
    Mam takie pytanie, czy jeżeli mam (jeszcze nie mam :D) konsolę XBOX1 z softmood'em, czy będzie wszystko działało jeżeli wymontuję napęd? (tzn. czy konsola będzie wywalała jakiś błąd i będzie klops). Chciałbym wymontować napęd, ponieważ raz, że byłby mi zbędny - tworzę M.A.M.E Cabinet :D i wszystko szło by z dysku.

    PS. Czy konsola Xbox1 bez dodatkowych modyfikacji z RAMem (czyli to rozszerzenie do 128mb) daje radę z emulatorem M.A.M.E (Taka Contra to raczej odpali, ale Tekken 3 da radę ;]?)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kamisanlublin

    kamisanlublin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wita,po wymontowaniu napędu nie powinno być kłopotu,wydaje mi się że nawet mniej płyta główna była by dzięki temu "grzana",sam miałem tak zrobić bo mam porcik usb (swojacka robota:p ) ale często oglądam filmy na dvd i akurat napęd do tego celu jest mi potrzebny hehe a co do emulacji takiego tekkena to jest emulatorek do psx'a, działa wporząsiu bez dodatkowego ramu ale czasami trzeba pobawić się z ustawieniami tegoż to programu w celu uzyskania odpowiedniej płynności,ale tak ogólnie jak do tej pory (to już 5 lat z iksem) nie trafiłem na taką grę którą musiałem przez mulenie opuścić także bez problemu w tekkena łupałem:D pozdro
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Niestety konsola wyrzuci błąd i się nie włącza bez napędu, chyba że będziesz miał zamontowany chip i bios który pozwala na działanie bez napędu. Ewentualnie możesz wywalić napęd a zostawić tylko podpieta elektronikę od niego.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  5. elgato

    elgato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Leszno
    Potwierdzam wersję DEXTERA.
    Każdy XBOX startując robi tzw DVD CHECK. Jeżeli nie znajdzie napędu otrzymamy kod błędu.
    Ominięciem tego kłopotu [ o czym także DEXTER wspomniał] jest przeróbka ze zmodyfikowanym biosem.
    EVOXy i executory mają dodawane dodatkowe softy odpalane na PC , które pozwalają modyfikować bios tak, by konsola ie sprawdzała napędu- wówczas błąd nie wyskoczy.
    Dodatkowo excecutor ma możliwość umieszczenia na dysku [ z reg. partycja E] pliku *.ini gdzie edytując ten plik nawet na samej konsoli bez rycia w biosie- wyłączasz sprawdzanie napędu :)

    pozdrawiam
    elgato
     
  6. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Co by nie mówić napęd w pierwszym Xboxie bardzo się przydaje. Kiedyś coś namieszałem i tylko Puchaty Installer nagrany na płycie mi pomógł. Bez napędu nic bym nie zrobił.
     
    1 osoba to lubi.
  7. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    złote kilofy dla was panowie, odkop sprzed 3 lat, pięknie.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum