1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox1 nie widzi wszystkich nagranych filmów na DVD+R VERBATIM

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez delosk8, Maj 10, 2013.

  1. delosk8

    delosk8 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 15, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    kątem u rodziców
    x-box1 v1.6 przerobiony softmod by gangst3r, napęd inny niż samsung, ale nie jestem w stanie dokładnie teraz powiedzieć jaki. Nie ma problemu z odczytem płyt z grami wypalonych na DVD+R, a nagrywam tylko na verbatimach metal azo. Nie czyta żadnych CD (oryginalnych, nagrywanych, videocd i innych CD - nie przeszkadza mi to). Problem pojawia się przy nagrywany filmów w formacie Divx, Xvid na DVD+R. W niektórych przypadkach konsola widzi tylko 1-2 pliki z 7, a w przypadku innych plików wszystkie lub nie widzi tylko jednego. Kombinowałem już nie używać polskich znaków, nagrywaćtylko XVID, tylko DIVX, wszystkie filmy DVD-Rip, a nie żaden BR-rip itp
    Nie mogę znaleźć żadnej zależności :/

    Czy może mnie ktoś nakierować jak bezproblemowo (jaki format video itp) nagrywać filmy ? Używam profilu do XBOX w nero wg opisu kol. gangst3r
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Po co się bawić z napędem dvd. Masz softmoda to wrzucaj wszystkie filmy na twardziela a do odtwarzania użyj wspaniałego kombajnu Xbox Media Center.
     
  4. delosk8

    delosk8 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 15, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    kątem u rodziców
    hdd mały i zapchany innym stuffem (nie moim), którego do powrotu poprzedniego właściciela z za granicy nie mogę usuwać. Dlatego takie pytanie. Czy ktoś mi pomoże ?
     
  5. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    To skołuj jakiś dysk ata 3,5 np. Seagate Barracuda 120 gb 7200 - są tanie. ściągnij jakiś Autoinstaller i nagraj na płytę. Następnie otwórz konsolę,podmień dysk. Sformatuj go programem z Autoinstallera,nastepnie zainstaluj jakiś dash też z Autoinstallera np.Evolution X,Unleash X i zacznij zabawę z tą wspaniałą maszyną jaką jest pierwszy Xbox.
     
  6. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    nic dodać, nic ująć.
    sam tak robiłem - najpierw z 40, potem z 80 a na samym końcu z 120GB i całość to 5 minut roboty.
    problemem może być tylko znalezienie dysku 5400 bo dysk do xboxa musi być wolnoobrotowy.
     
  7. delosk8

    delosk8 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 15, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    kątem u rodziców
    to widzę, że nikt nie wie i nie pooglądam sobie nic w weekend. Trudno. Pozdrawiam
     
  8. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Nie Zonk nie musi. Ja u siebie mam Barracude z obrotami 7200 i spisuje się bezbłędnie.
     
  9. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    hmmm...
    robiłem to ze 4 lata temu i powiedziano mi że musi być wolnoobrotowy.
    jak dla mnie to było lepiej bo dyski takie były tańsze więc wziąłem od razu a że działają też 7200 to tylko dobra informacja :]
     
Wczytywanie...

Poleć forum