1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox360 a pliki .mkv

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez busek, Styczeń 31, 2010.

  1. busek

    busek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Białystok
    Czesc



    czy Xbox360 odtworzy filmy 720p w formacie .mkv? Mam go podlaczonago kablem HDMI pod plazme i się zastawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie.
     
  4. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Bez kodeków nie, a nawet nie wiem czy z kodekami sobie poradzi. Nie lepiej przekonwertować do wmv?
     
  5. busek

    busek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Białystok
    I tracić na jakości?


    Ta najnowsza wersja dashboardu zawiera w sobie kodeki do odtwarzania .avi?
    I jeżeli nie, to po podlaczaniu konsoli gdzie są do pobrania te kodeki, bo chce zrobić to jak najszybciej aby bana nie wylapac? ( mam przerobioną wersję konsoli )
     
  6. fiedzio

    fiedzio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zajęczniki
    Kodeki tylko przez Live! Inaczej się nie da...

    @Metoda zrzucenia ręcznie na dysk konsoli nie działa u wszystkich, więc teoretycznie nie da się w inny sposób niż przez Live.
     
  7. x_kamil

    x_kamil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    212
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wkładasz płytę z filmem lub z pena i on ci mowi że brakuje mu koneka i czy ma go pobrać, klikasz OK i Ci je wgrywa.
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    konsola nie czyta mkv. zostaje ci konwersja do avi lub wmv.
     
  9. busek

    busek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Białystok
    I wtedy pobiera wszystkie kodeki, czy tylko ten, któy potrzebuje?
     
  10. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  11. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ale MKV i tak nie pobierze
     
  12. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
    Nie lepiej filmy BRRip albo BDRip one są skompresowane do XviD film waży około 2,5GB ale za to jest 420p lub 720p i DD5.1 od koloru do wyboru :)
    Ja tak oglądam na klocku.
     
  13. busek

    busek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Białystok
    Mam problem


    podlaczylem sie do Live, utworzylem konto, wszystko cacy


    ale jak wkladam plyte CD z filmem .avi to nie odtwraza się, za to jest napisane " plyta z różnymi materiałami" czy cos w tym stylu.

    Co mam mam zrobić? :)




    DJ. Bart, trafna uwaga :) Dzięki.
     
  14. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Wejdź w moje filmy i tam będzie odtwórz z płyty
     
  15. busek

    busek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Białystok
    Ok dobra juz zrobilem :)


    btw. czy XBoX odtworzy filmy w formacie MP4?
     
  16. Folga360

    Folga360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zabrze
    Avi , wmv musisz do tych rozszerzeń to skonwertować :)
     
  17. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    MP4 też odczyta, ale tak jak w przypadku AVI potrzebne są kodeki
     
Wczytywanie...

Poleć forum