1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox360 arcade problem czerwone diody

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez piter krk, Grudzień 17, 2009.

  1. piter krk

    piter krk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gram sobie w forze3 a tu nagle znika obraz konsola zaczela glosno szumiec i 2 czerwone paski sie zapaliły na około włacznika...
    Po odłączeniu z pradu i ponownym podłaczeniu to samo,zostawiam do jutra ogłączona....
    Czy to oznacza przegrzanie i tylko serwis??:confused:
    Podobno model był juz z tym poprawionym chłodzeniem....
    Konsola kupiona od kumpla jako używana,bez gwarancji juz...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. HunterPL

    HunterPL Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  4. adrionoPL

    adrionoPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    Jeśli to "Red Ring of Dead" to albo ci konsolka padła albo nie masz podłączonego kabla do TV. Choć zaznaczam że się moge mylić bo osobiście tego nie przechodziłem(trudno żeby mi konsola padła po 2 tyg. grania .).
     
  5. piter krk

    piter krk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kabel hdmi jest podłaczony bo grałem....
    No to jeszcze pytanie,jak ja stawiać,na lezaca czy stac ma??
    Odłaczonaaa konsola zobacze co rano....
     
  6. adrionoPL

    adrionoPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    No to o ile się oriętuje z różnych FAQ to ci się konsola przegrzała.
    Obrazek(<-Klik)
    Jeśli masz takie coś oczywiście...
     
  7. emil1237

    emil1237 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chełm
    mialem roda ostygniecie nic nie da 3 czerwone diody = serwis
     
  8. piter krk

    piter krk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No i odpalam i działa,zobaczymy co bedzie jak pochodzi...może przez to sie przegrzał że stał w sroku stolika szklanego kolo amplitunera....
    Mam pytanie czy lepiej żeby stał czy leżał???
     
  9. TomalasPL

    TomalasPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2009
    Posty:
    624
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wwa
    re

    Ja radze Ci żeby leżał wtedy będą sie mniej płytki rysowały, no chyba że dokupiłeś dysk i na niego instalujesz gry to wtedy bez znaczenia bo i tak napęd jest wyłączany podczas grania. A pozatym niech nieleży jakoś ściśnięty że np. z lewej jakieś książki z prawej cośtam jeszcze i z tyłu blisko ściany tylko niech ma przewiew dobry, na jakiejś półce go połóż czy coś w tym stylu.
     
  10. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    sprawdz jakie powietrze wieje ci z tylu. powinno ci leciec letnie w dashboardzie i cieplawe podczas gry. jezeli podczas gry masz letnie lub zimnawe to sprawdz chlodzenie i sprawdz/wymien pastę termoprzewodzaca pod radiatorami.
     
  11. piter krk

    piter krk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No i znowu to samo,tylko teraz sie ekran czarny zrobił a konsola zamikła nagle...
    Tylko jak sie przygladałem to mi sie swieca dwa paski po lewej stronie.....
    Co w taki razie dalej i na jakie koszta sie przygotować...
    Jest na forum gdzies info o tym problemie??
     
  12. Konrad360

    Konrad360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    o ile mi wiadomo powinieneś rozebrać konsole i wymienić chłodzenie
     
  13. HunterPL

    HunterPL Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    toi źle ci się wydaje jak ma gwarancje niech odsyła jak nie niech na allegro szuka serwisu który robi reballing xboxsa

    PS
    Piszesz nie wyraźnie palą ci się 2 czerwone diody czy 3 ?
     
  14. piter krk

    piter krk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ''HunterPL" Własnie to nie red rings off dead,bo mi sie świeca 2 diody po lewej stronie,dzis było to samo jede tor na forzie 3 i koniec....ale jak sprawdzalem gdy konsola chodziła jakieś 20 min to na poczatku i podczas grania leciało chłodne powietrze...
    Więc co oznaczaja 2 diody??
    W krk mam dwa serwisy pod nosem,konsola niema juz gwarancji bo to arcade z 2007 roku na falconie(sprawdzalem w poradniku,niewidzialem tez w srodku zadnej miedzianej rurki,na zasilaczu jest 175w,a na konsoli 14,1v cos takiego) wiec powinien miec poprawione juz chłodzenie....
    Kupiona była jako nowa odrazy z przeróbką...
    Wiec na jakie koszty sie przygotować i co jest do zrobienie żeby mi kitu specjalnie niewciskali...
     
  15. Hunter12

    Hunter12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A sprawdzałeś jak już wywaliło te 2 czerwone diody?

    Oznaczają przegrzanie konsoli.

    I tak lepsze chłodzenie ma wersja Jasper :F

    Może stąd problem...?

    Jak daleko jest tylni wylot konsoli od ściany? No i czy jest on zasłonięty jakimiś innymi gratami czy czymś? Sprawdź, to ważne.
     
  16. MaciekPRO

    MaciekPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    230
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    Nie wiem jaki jest sens kupowania Arcade nie lepiej dołożyć parę groszy i kupić sobie elite. Każdy wie że Arcade się psują. Lepiej oddaj konsole do serwisu bo jeśli panel albo coś zdejmiesz i będziesz grzebał sam to stracisz gwarancje i będziesz musiał wydawać niepotrzebnie kasę na serwis lepiej za to kupić sobie jakąś grę. Życzę ci żeby ci się udało naprawić konsolkę.
     
  17. FireBall

    FireBall Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ty to nie kazdy
    arcade i elite roznia sie jedynie zestawem i kolorem obudowy znawco :p
    on juz nie ma gwarancji
     
  18. Hunter12

    Hunter12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    "Parę groszy" = ~400zł w górę? No, super. Arcade to bardzo dobry wybór dla tych, którzy nie mają zbyt wiele pieniędzy, a chcą sobie kupić porządną konsolę.

    Fail. Elite = Arcade, tylko że z dodatkowymi bajerami i czarną obudową.
     
  19. MaciekPRO

    MaciekPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    230
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
  20. Hunter12

    Hunter12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Bzdura. Fabrycznie niczym się nie różnią od Arcade, ewentualne usprawnienia to już osobista robota.

    Tyle że to w sklepach internetowych. W tró sklepach (typu Euro, Media Markt, Saturn) cena Elite nie schodzi poniżej 1200zł.
     
  21. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    Nie ważne czy elite czy arcade jak masz jaspera to masz najbardziej niezawodna wersje z najlepszym chlodzeniem! A arcade od Elite jak juz ktoś wcześniej wspomniał różnią się jedynie kolorem i wyposażeniem (Elite- dysk,headset) !!

    Jak się nie znasz to nie pierdziel głupot!!
     
Wczytywanie...

Poleć forum