1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

...:: XboX360 Elite - POMOCY ::...

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez PonczeQ, Grudzień 10, 2008.

  1. PonczeQ

    PonczeQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sky-NET :D
    Witam. Mniej więcej w styczniu 2009 będę posiadaczem tej świetnej konsolki, ale mam wiele problemów. Po pierwsze, na allegro.pl ogłaszają się, że Elite wersja Falcon przerobiona ok. 1200 zł, a na innych forum mi piszą, że jeszcze nie jest przerobiona i jak się podłącze z netem to bede miał bana. Ja jak widać jestem początkowym USER'em tego forum i w ogóle nie miałem styczności z XboX'ami. Proszę Was, o PEWNE linki najlepiej z allegro.pl, gdzie konsola Elite z ulepszonych chłodzeniem(czyli Falcon), jest odrazu przerobiona na iXtreme 1.4 i jest gwarancja. Wiem, że jesteście profesjonalistami na tym forum, więc proszę... P.O.M.O.C.Y

    PS: Z góry wielkie dzięki za pomoc... Czekam...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Vookash

    Vookash Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce
    Gdy przerabiasz nigdy nie masz pewności co do gwarancji. Możesz spróbować wysłać ale jest szansa że M$ odeśle nienaprawioną konsolę z bardzo wysokim rachunkiem. Przerabiając konsolę musisz liczyć się z utratą gwarancji. Tyle. To nie Elity są nieprzerabialne tylko napędy montowane w konsolach z datą po kwietniu tego roku. Ale i na to znajdzie się sposób.....
     
  4. MTTy2k

    MTTy2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2008
    Posty:
    260
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Warto się wstrzymać i zaczekać, ponieważ niedługo będzie flash napędu LiteOn, który jest montowany we wszystkich nowych konsolach. Wtedy kupując Elite w sklepie za 1000 zł, przerabiasz za 80, i masz o wiele mniejsze koszty i więcej pewności co do towaru.
     
  5. suchy69

    suchy69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeśli jesteś zainteresowany to na allegro jest jeden Pan, który sprzedaje przerobione konsole z własną gwarancją na 2 lata, dotyczy ona wszelkiech uszkodzeń typu przegrzewanie, nie dotyczy uszkodzeń mechanicznych. Kupiłem u niego wersje z dyskiem 60gb ale może ma też 120gb.
     
  6. PonczeQ

    PonczeQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sky-NET :D
    Owszem, możesz dać namiary na aukcję?? Albo chociaż USER'a allegro.pl??
     
  7. suchy69

    suchy69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  8. PonczeQ

    PonczeQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sky-NET :D
  9. suchy69

    suchy69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm ja bym chyba żadnego z nich nie wybrał, jeśli kupujesz wersję elite to już szukaj tv ze złączem hdmi tu widzę, że tylko samsung takowe posiada, druga sprawa, wydaje mi się że obraz w rozdzielczości 1366x768 może być zniekształcony bo nie jest to rozdzielczość ani 720p ani 1080p, lepiej poszukaj czegoś z taką rozdzielczością i hdmi, czasy reakcji też nie powalają, gdzie czytałem że minimum do x360 to 5ms, jest jeszcze opcja monitor z tunerem tv, ja posiadam samsunga t220hd 22'' i jestem zadowolony ale wiem że produkują też większe wersje może warto rzucić okiem.
     
  10. Vookash

    Vookash Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce
  11. PonczeQ

    PonczeQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sky-NET :D
    Ja już kupiłem Samsunga 32" A330, bo forum mi nie chciało się włączyc, więc nie mogłem spojrzeć, co mi doradzacie. Reakcja Samsunga to 6ms, ale efekt smużenia jest na maxa widoczny, ale filmy, ogólnie obraz jest ładny. Czy zagram na nim dobrze w XboX360 Elite przez HDMI czy będę zawiedziony?? Czekam na pomoc, a przy okazji, ten Samsung obłusuje też rozdziałki FULL-HD, więc nie będzie z tym problemu... Czekam na szybką odpowiedź dopuki forum działa...
     
  12. suchy69

    suchy69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie bardzo rozumiem czemu piszesz że samsung obsługuje full hd skoro na stronie z linkiem do niego pisze że ma roździelczość 1366 x 768, wyraźnie pisze że nie obsługuje full hd, ja mam czas reakcji 5ms i wcale smużenia nie widzę więc chyba przy 6ms dużej różnicy nie będzie, jak już wszystko podłączysz to pisz jak się x360 sprawuje na tej roździałce i ogólnie jak wrażenia.
     
  13. PonczeQ

    PonczeQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sky-NET :D
    Rozdzielczość mogę ustawić w sterownikach do grafiki nawet 1080p, więc obsługuje inne... :) Ale to smużenie mnie denerwuje, może tylko ja to widzę, ale ja jestem wyczulony na nawet spadek jednej klatki w grach, to tym bardziej widzę smużenie... Czekam na pomoc...
     
  14. MTTy2k

    MTTy2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2008
    Posty:
    260
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Nikt Ci nie powie czy będziesz zadowolony czy zawiedziony bo to zależy od Ciebie. Niektórym będzie się grało lepiej innym gorzej. Imho na takim ekranie będzie się grało b.dobrze.
     
  15. suchy69

    suchy69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może faktycznie masz wzrok supermana:), chociaż ciężko uwierzyć, ale niestety nie masz wpływu już na to, ja bym zobaczył jeszcze jak ten monitor sprawuje się przy grach na PC, bo jest chyba możliwość podpięcia go do komputera, wtedy będzie wiadomo czy to rzeczywiście TV czy może kwestia ustawień, a jeśli rzeczywiście nie da się na tym grać to jako klient zawsze masz prawo do zwrotu towaru w ciągu 14 dni bez podania przyczyny. Nie bardzo rozumiem, o co chodzi z tą rozdzielczością w sterownikach grafiki i jak to się ma do konsoli, bo z poziomu konsoli to ja i na swoim TV bez full hd mogę ustawic 1080p co nie znaczy że będzie wtedy najlepszy obraz.
     
  16. PonczeQ

    PonczeQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    214
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sky-NET :D
    Nie wiem czy zwracać produkt, bo za 1400 zł nie kupię raczej nic lepszego z 32". LG 32" jest w podobnej cenie, ale też ma reakcję 6 czy 8 ms, więc pewnie jest to samo. Jak myślicie?? Bo widać np. w grze z PC Pro Evolution Soccer 2009 przez HDMI za 79 zł, jak biegnę gościem, to nie jest on wtedy ostry, tylko ciut rozmazany biegne... Czaicie o co chodzi.. Czekam na poradę...
     
  17. Domanos

    Domanos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2008
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    osobiscie posiadam 32LG3000 i gra mi sie na nim pięknie, kolory żywe wyraźne przy 1080i kolega wyżej napisał że nie posiada wejsc HDMI otóż posiada aż trzy takie. Co do efektu smuzenia jakoś specjalnie nie zauważyłem a ponoć najbardziej sie uwidacznia w grach i filmach z duzą dynamiką i efektami w ktore najczęsciej gram ;)
     
  18. dolomatusc

    dolomatusc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kup plazmę a nie LCD nie będziesz miał smużenia, Polecam Panasonic TH-42PY80P. http://www.ceneo.pl/1454841
     
Wczytywanie...

Poleć forum