1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox360 falcon v2 przeróbka

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez jochny62, Październik 25, 2015.

  1. jochny62

    jochny62 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam wiec tak przejdę od razu do tematu posiadam xbox360 falcom v2 rok produkcij 2008 09 30 napęd benq wiec tak czy jest możliwość przeróbki tej konsoli domu to znaczy bez udziału serwisu proszę odp wiadomo koszt przeróbki to około 50zł plus wysyłka konsoli 2 strony to dodatkowy koszt jak jest jakiś sposób na przerobienie tej konsoli w domu to prosił bym o jakiś poradnik
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    A jesteś pewien ze to benq? Według rocznika powinien być liteon.
     
  4. raider0

    raider0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Też posiadam Falcona z roku 2008 a na napędzie pisze Philips&Benqu i akurat też szukam na tym forum informacji jak przerobić ten napęd
     
  5. jochny62

    jochny62 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak jak kolega niżej napisał to jest napęd Philips&Benqu
     
  6. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    W dziale LT jest jest poradnik jak przerobic benq. Jak wasz kontroler w PC bedzie widzial naped w jf to da rade zrobic samemu.
     
  7. jochny62

    jochny62 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no i w tym jest problem bo posiadam pc ale mam adapter 2.0 do dysków i napędów dvd z wejściem na kabel stata i moje pytanie jak bym podłączył napęd bo wiadomo nie trzeba rozbierać napędu benq i czy jak bym taki adapter podpiął to czy jest możliwe zę program jungleflasher będzie widział port napędu proszę o odp

    sorry za błąd nie posiadam pc tylko netbooka

    witam wraz mój błąd po dalszych oględzinach konsoli okazało się ze posiadam napęd liteon a nie benq i czy ten liteon jest możliwy w domowych warunkach czy trzeba z wielki bólem d... wysyłać konsole do serwisu i szykować 90zł

    oczywiście chodzi mi o przeróbkę

    http://komputery.spryciarze.pl/zobacz/jak-wykonac-flashowanie-napedu-liteon-w-xbox-360



    znalazłem takie coś czy ktoś próbował kiedyś tego tryku
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Październik 30, 2015
  8. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Moze probowac ale szanse urypania napedu są spore i wtedy z wielkim bólem d.... bedziesz szykował 150 za napęd + przesylka. A jak jeszcze nie odczytasz poprawnie kluczy to dodatkowo na wyjecie dvd key z płyty.
     
  9. jochny62

    jochny62 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    może i masz racje lepiej się nie czepiać a ile taka przeróbka może kosztować i czy sam napęd mogę wysłać do przeróbki czy konsole bo pisałem do jednego serwisu to z wysyłko zaśpiewali mi 90zł
     
  10. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    No przeróbka 50zl + wysylka okolo 15zł w jedna strone kurier.
     
  11. jochny62

    jochny62 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale całą konsole miał bym wysyłać czy tylko napęd jak napęd wolał bym poczto wiadomo taniej
     
  12. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    lepiej cala konsole zeby mozna bylo sprawdzic, a roznica kosztow to okolo 5zl na przesylce wiec nie ma chyba co przesadzac
     
  13. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    722
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Żeby zrobić sam, to musiałbyś kupić Probe. Teraz już to się nie opłaca, bo nigdy już LT nie będziesz aktualizować.

    Spytaj sprzedającego usługę jak woli, sam napęd mógłby tańszy, bo np. nie trzeba rozkręcać konsoli.
    Wysłano z Lumia 920
     
  14. jochny62

    jochny62 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam tak się składa ze taki koleś przerabia napędy kiedyś sprzedałem mu wii i tak trzymam z nim kontakt poprzez gg no wiec koleś chce mi wgrać lt3.0 za 20zł plus obie strony wysyłki to znaczy musiałbym mu przelać na konto 30zł plus ja wysyłam napęd i on bierze z 30zł 20zł za robociznę i 10zł na wysyłkę wiec tak co do tego kolesia nie jestem pewny co w 100% i moje pytanie czy jak bym mu wysłał napęd czy ten napęd może się nadawać do innej konsoli jak by przerobił np bo mam co do niego obawy ze możliwe chce żebym mu wysłał napęd i kasę a później do widzenia będzie i sobie gdzie weżnie ten napęd do swojej konsoli
     
Wczytywanie...

Poleć forum