1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox360 falcon2008 benq ix1.6 ZAJECHANY LASER " ODTWORZ DVD "

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez daad71, Listopad 19, 2011.

  1. daad71

    daad71 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    siemanko ! mam iksa jak w tytule od pewnego czasu coraz slabiej czytal plytki az pewnego dnia gdy gralem na nim upadl mi na bok ;o plyta po wyjeciu z napedu byla zajechala prawie 100pro. od tej pory nie czyta mi zadnej plyty . probowalem podkrecic laser co jednak nie pomoglo dzisiaj probowalem wyczyscic laser i to tez nie pomoglo. wydaje mi sie ze musze wymienic laser . i stąd moje pytanie czy jak wymienie sam laser to bedzie to oplacalne czy lepiej wymienic caly naped? dodam ze i tak chce zmieniać przerobke na 2.0 . Proszę o odpowiedź o !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ferdekkiepski

    ferdekkiepski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wymiana lasera to najlepsze wyjście bo najtańsze.
     
  4. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Sam laser tanszy od napedu wiec sie oplaca.

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  5. daad71

    daad71 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli porostu kupuje laser do benq/liteona montuje go i wszystko gra?sama wymiana lasera nie ma wplywu na przerobke ?
     
  6. domingta

    domingta Banned

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak właśnie.
     
  7. daad71

    daad71 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jesli podkrecalem stary laser to po zalozeniu nowego bede musial przekrecic spowrotem do punktu wyjscia tak ?
     
  8. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Nie, nowy montujesz i ma dzialac.

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  9. daad71

    daad71 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wymiana lasera w xbox 360

    Tutaj jest napisane że przy wymianie lasera trzeba powrocic do poprzednich ustawień jeżeli stary laser był podkręcany. hmm też mnie to zastanawia bo przecież te "śrubki" którymi się go podkręca są częścią lasera więc jeżeli zamontuje nowy powinno być to ustawione standartowo ;o więc jak to jest ? proszę o pomoc bo nie chce nic popsuć
     
  10. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    powino ale nie musi. zmierzyć w starym jakie są ustawienia ustawić nowy tak samo i powino działać
     
  11. daad71

    daad71 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    i o co chodzi z tą blokadą ładunków elektrostatycznych bo też nie rozumiem co mam konkretnie rozłączyć
    przygladalem się uważnie obu laserom nowemu i staremu i nie zauważyłem żadnej różnicy w budowie hmm możecie pomóc?
     
  12. elektroxpc

    elektroxpc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Musisz mieć specjalne rękawiczki ESD antystatyczne, lub opaskę i podłączyć się do uziemienia.
    A chodzi o to aby Twoje ciało nie wydawało ładunków na elektronikę, ponieważ jest bardzo czuła i może to ją uszkodzić.
     
  13. daad71

    daad71 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dZIwna sprawa . zamontowalem nowy laser i teraz gdy wlaczal x i wkladam plyte laser nie chce "jeździć" po tych szynach dół lasera zachacza o zieloną płytkę :eek: nie wiem o co chodzi
     
  14. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Nie zalozyles plastikowej ochronki na 1 srubke :)

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  15. daad71

    daad71 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  16. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Nagraj to jak pracuje laser. Bo u mnie sie tak zachowywal jak tego plastiku nie zalozylem.

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  17. daad71

    daad71 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok zaraz wrzuce filmik,
     
  18. daad71

    daad71 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  19. daad71

    daad71 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hmmm kiedy wkładam płytę do napędu kręci ją tylko raz i pisze otwórz napęd , wydaje mi się że może to być wina tego "docisku" w obudowie napędu który dociska płytę do tacki
    xbox360 grinding noise & unplayable disc error fixed - YouTube w tym filmiku pokazany jest właśnie taki mankament
    ja mam napęd benq i nie mogę wyjąć tego "docisku" jakieś sugestie? proszę o pomoc
     
  20. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Wrzuc na youtube.

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  21. daad71

    daad71 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    co wrzucic na yutube?
     
Wczytywanie...

Poleć forum