1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox360 i Głośniki USB

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez tomix710, Kwiecień 15, 2014.

  1. tomix710

    tomix710 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    217
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witajcie ;)

    Mam dość nietypowy problem, ponieważ dostałem na 18-stkę monitor (Samsung S24C300) do komputera. Jako że moja karta graficzną nie ma podpięcia HDMI postanowiłem włączyć moją 360 na wcześniej wymienionym monitorze i jakość była na tyle dobra że postanowiłem sprzedać telewizor na którym grałem i wykorzystać monitor oprócz serfowania po internecie również do grania na x360 lecz pojawia się problem ponieważ Samsung nie posiada głośników i nie bardzo wiem co mogę zrobić aby uzyskać dźwięk z gier w które gram. Głośniki podpięte są do zielonego gniazdka w komputerze (Nie znam profesjonalnej nazwy).
    Czy istnieje jakiś kabelek przejściowy aby przewód z komputera podpiąć pod port USB w Moim Xbox360?

    Z Góry Dziękuję za wszelaką pomoc.
    Xbox Slim (Nie przerabiany)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1122
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jaka to slimka ?? S ?? czy nowy stigray ?

    Jeśli S to możesz światłowodem podłączyć pod głośniki 5.1 z wejściem optycznym.
    Możesz też użyć kabel: composite wyprowadzić z niego audio przez przejściówkę ....

    [​IMG]

    Biały i czerwony to dźwięk (lewy i prawy kanał)

    [​IMG]



    Przez USB nie dychnie w żaden sposób.
     
    1 osoba to lubi.
  4. tomix710

    tomix710 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    217
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dzięki za szybką odpowiedź :)

    Posiadam model S.
    Czy mógłbyś coś więcej powiedzieć o "światłowodem" ?
    Bo kompletnie nie wiem o czym piszesz ;)


    Edit:
    Zależy mi na tym aby jeden z tych kabelków który podpina się do komputera można było podpiąć jakimś cudem do xbox'a 360 po przez jakiś kabelek/rozłączkę na inne wejście ;)
    [​IMG]

    (Zdjęcie z internetu)
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1122
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    [​IMG]

    Kabel optyczny, jeśli masz głośniki z dekoderem Dolby Digital 5.1 to uzyskasz dźwięk przestrzenny w grach..

    http://pl.wikipedia.org/wiki/D%C5%BAwi%C4%99k_wielokana%C5%82owy

    EDIT UP ^^

    No to jeśli chcesz stereo to tak jak pisałem, kabel komponent i przjściówka jak pisałem w drugim poście i do przejściówki ten minijack co zapodałeś.
    Do obrazu HDMI
     
    1 osoba to lubi.
  6. tomix710

    tomix710 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    217
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nigdy nie wiedziałem do czego służy kabel komponenty ale jakimś cudem miałem go w domu :)
    Czy jeśli podepnę jedną końcówkę do xbox360 a kabel białe i czerwone do głośników to czy uzyskam po przez ten sposób dźwięk? Jeśli tak to czy jakość obrazu coś na tym ucierpi?
    Wolę zapytać niż kopać pół pokoju aby podpinać i sprawdzać :)
     
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1122
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Obraz zostawiasz na HDMI, na tym kablu obraz będzie porażka

    Dźwięk z czerwonego i białego przez przelotkę z postu #2 i kabel ,który masz (minijack-minijack) i tyle.
     
    1 osoba to lubi.
  8. tomix710

    tomix710 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    217
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie bardzo umiem to wytłumaczyć lecz do urządzenia które przekazuje dźwięk są podpięte dwie kolumny i są dwa wejścia białe i czerwone do których jest podpięty kabel który z drugiej części podpina się do komputera. Tak zwane 2 na 1, czy mógłbym bezpośrednio kable podpiąć pod urządzenie czy potrzebuje urządzenia z drugiego postu?

    Urządzenie o którym mówię służyło kiedyś jako wieża muzyczna ale po przez zakup kabla wyszedł zestaw komputerowy do słuchania muzyki ;)
     
  9. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1122
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Taki ?? :

    [​IMG]

    Zapodaj jakieś foty tego sprzętu najlepiej.
     
    1 osoba to lubi.
  10. tomix710

    tomix710 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    217
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Fotki zaraz podeślę lecz zauważyłem problem że gdy podepnę cały ten kabel composite nie mogę wpiąć kabla HDMI i koło się zamyka bo zostanę bez obrazu :D

    Edit:
    http://www59.zippyshare.com/v/40257179/file.html

    Do dwóch czarnych-czerwonych wejść podpinam głośniki a do wejścia aux kabel który idzie do komputera (2-1)
     
  11. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1122
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Trzeba rozbebeszyć oprawkę wtyczki z composite w takim razie.
     
    1 osoba to lubi.
  12. tomix710

    tomix710 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    217
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kabel posiadam taki jak zapodałeś dwa posty wyżej (Inne kolory).
    W jaki sposób "rozbebeszyć oprawkę wtyczki z composite" ?
    Na jakiej opcji ma być ustawione: TV czy HDTV?
    I czy mogę kable podpiąć bezpośrednio do urządzenia które posiadam?
     
  13. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1122
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    ehhh... Podłącz composita , te chinche (biały i czerwony) spróbuj w ten sprzęt wpiąć i sprawdź czy będzie dźwięk, jeśli nie to ta przejściówka - albo zapodaj w końcu jakieś foty.. bo czuję się jak niewidomy :D heh
    Jeśli uzyskasz w końcu dźwięk to rozbierz wtyczkę - tę trapezową i wepnij, a do obrazu zapodaj kabel HDMI....

    Jaśniej nie potrafię:D
     
    1 osoba to lubi.
  14. tomix710

    tomix710 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    217
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zaglądnij do moich dwóch ostatnich postów które zostały edytowane ;)
     
  15. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1122
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ok :D

    Podłącz composita do konsoli i czerwony oraz biały chinch do tego Twojego wzmacniacza - powinno ruszyć.

    Jeśli masz w jakimś TV wejście wideo na chinch, to podłacz ten żółty od composita a będziesz miał słabej jakości obraz.
    Jeśli dźwięk będzie to później kombinuj z rozłożeniem wtyczki .... ja tego nie robiłem bo mam światłowodem do kina podłączone.
     
    1 osoba to lubi.
  16. tomix710

    tomix710 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    217
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Temat jest do zamknięcia.

    Spróbowałem podpiąć kable bezpośrednio do urządzenia i dźwięk poszedł bez problemu ;)
    Teraz muszę rozbroić na części oprawkę aby wszystko śmigało jak trzeba :)
    Dzięki Wielkie za Pomoc i widzę że nie bez powodu dostałeś Nagrodę dla Moda Roku :)
    Jeśli będę miał jakiś problem to pozwolę sobie bezpośrednio napisać do Ciebie.
    Pozdrawiam.
     
Wczytywanie...

Poleć forum