1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox360 i nagrywanie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Gonzo321, Luty 1, 2011.

  1. Gonzo321

    Gonzo321 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    xbox360, warto ?

    Witam,

    Po pierwsze: chciałbym się zapytać czy opłaca się kupić xboxa360 z listopada 2008 ( czy to już jasper ?), z 2 padami w tym jeden bezprzewodowy oraz 5 oryginalnych gier (tekken 6, jakiś NFS, Lara Croft, Pekin i PES 2009), i do tego karta 64 MB chyba czy 32 za 520 zł.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kozaznosa

    kozaznosa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    kuj-pom
    1.raczej to jeszcze falcon moim zdaniem oplaca sie
    2. z predkoscia x4
     
  4. Gonzo321

    Gonzo321 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dzięki za odpowiedź. Kurde szkoda, ze Falcon, chociaż sprzedawca wspomniał mi, że to Jasper. Tylko zdjęcia mogą to potwierdzić, nie ?

    A co jeśli byłby to Falcon, a zasilacz miał 150W ? Dało by radę czy by nie uciągnął wtedy X-a i wszystko byłoby jasne ?
     
  5. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Do Falcona nie podepniesz zasilacza od Jaspera , więc jeśli posiada zasilacz 150W to jest to Jasper.
     
  6. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Nie zasilacz pasuje tylko np: z falcona do jaspera ( większy watowo do mniejszego ) zasilacz od jaspera pasuje tylko do jaspera i koniec. Za tą kase i takimi grami to raczej falcon na jaspera za tanio. Karta jaka tam jest to raczej 256 albo 512mb nie przypominam sobie żeby były inne a w jasperze były wbudowane więc to już nie jasper . Gry po przeróbce wypalać najlepiej 2,4 a nie 4x
     
  7. pepe8.8

    pepe8.8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Falcony z końca ich produkcji nie są takie złe ponieważ od pierwszych falconów różnią się tym że nie mają pamięci ram od spodu płyty głównej.
    sam mam falcona z lipca 2008 a mam go od października 2008 i nie było z nim nigdy żadnych problemów.
     
  8. Gonzo321

    Gonzo321 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czyli nawet jeśli to falcon to brać ? Szczerze już jestem zmęczony tymi poszukiwaniami Jaspera i czy te Falcony od razu tak padają ?! Mówie, sprzedający mówi mi, że to jasper jutro poczekam na zdjęcia i zobaczę. A chciałbym się wyrobić przed 11 lutym tak aby zrobić sobie prezent na urodziny :D
     
  9. pepe8.8

    pepe8.8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jak już pisałem ja na swoim falconie gram ponad 2 lata i nic się nie dzieje, nie grzeje się nic a nic a brak ramu pod płytą główną w falkonach v2 robi sporą różnice. szczerze mówiąc to swojego falcona nie zamienił bym na jaspera.
     
  10. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Tutaj muszę kolegę poprzeć. Też mam falcona ponad 2 lata i nic mu nie jest. Nawet najmniejszej usterki.
    Trzeba tylko go dobrze ustawić (przewiewnie :)) i po jakimś czasie paste zmienić pod radiatorami, ale to się tyczy wszytskich xbox'ów fat.
    No i też bym nie oddał swego kloca za innego, ale może temu że mam jtag'a zrobionego :D
     
  11. HerrOs

    HerrOs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dokładnie tak samo u mnie ;d Mam falcona z lipca i też nie ma problemów, nic się nie grzeje ;)
     
  12. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Ja mam też ponad 2 lata falcona i nic zero problemów polecam jak nie masz dużej kwoty na jaspera to możesz dać mniej a będzie równie dobry
     
  13. Gonzo321

    Gonzo321 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To dobrze, wezmę go. Czekam na zdjęcia jeszcze aby zweryfikować i dam znać.
     
  14. hools35

    hools35 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jaspery są nie do zaje.... a to na pewno nie jest Jasper
     
  15. Gonzo321

    Gonzo321 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Cytuję z FAQ: "4) Data produkcji.
    Produkcja JASPER'ów rozpoczęła się na przełomie wrzesień-październik 2008. Mając konsolę po takiej dacie na 99% mamy JASPER'a."
    A to jest listopad 2008.

    Kurde to falcon :/ przynajmniej wszystko wskazuję na to. Zasilacz 175W, amperaż na konsoli to 14,2A, data 2008-10-17. I co z tym zrobić ? Proszę o pomoc.
    Przeczytałem, że niektóre jaspery mają 14,2 i wtedy można ? się wesprzeć linią 5V i u mnie wynosi 1A.
    Podam linka do zdjęć i proszę o werdykt: http://wyslijto.pl/files/download/prd4i99wni
     
  16. stefan91

    stefan91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja mam falcona z sierpnia i wszystko w porzadalu :D
     
  17. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Ja bym się jednak skłaniał do tego , że to Jasper. Po dacie produkcji tak mi to wygląda , ale głowy nie dam.
     
  18. Gonzo321

    Gonzo321 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Data swoją drogą, a amperaż i zasilacz swoją. Podałem link do zdjęć.
     
  19. x-sauber

    x-sauber Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    269
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko Biała
    To jest falcon na 100% Gwarancja na roda jeszcze jest :) Wiecej na pw
     
Wczytywanie...

Poleć forum