1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX360 i RRoD :(

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez przemek_sbs2k, Czerwiec 3, 2014.

  1. przemek_sbs2k

    przemek_sbs2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witajcie,

    Dostałem od znajomego dwa Xboxy 360. Obie niestety posiadają RRoD. Są to te pierwsze wersje jeszcze bez HDMI oraz z dyskiem 20GB. Z testu wynika że w obu X-ach padł procesor graficzny. Pytanie do Was :) Chciałbym jednego z nich zrobić ze względu iż zbieram stare konsole :) Ile to mogłoby kosztować, gdzie w Polsce znajdę najtańszy serwis :)

    Proszę o pomoc :)

    Przemek.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Tzn chcesz to zrobić żeby położyć na półkę i sobie leżało i na pokaz odpalać, czy chcesz na tym grać? Bo jak to drugie to zapomnij :)
     
  4. Rolex

    Rolex Banned

    Dołączył:
    Maj 7, 2014
    Posty:
    106
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    kup sobie slimka za 500zł będzie lepiej
     
  5. trudneto

    trudneto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2012
    Posty:
    264
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gela
    Ja miałem takiego 150 zł reperacja i możliwość że padnie po 3 miesiącach
    Bawiłem się w te reperacje domowe i nic nie pomogło
     
  6. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    To jest Xenon takze nie warto w to ladowac kasy, zreszta watpie zeby jakikolwiek serwis sie za to wzial, moze ktos zrobi ale gwarancji zadnej nie dostaniesz. Konsola moze juz pasc po tygodniu od naprawy ;/
     
  7. Master50

    Master50 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2014
    Posty:
    234
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Pogrzej trochę szuszarką lub hot air szansa ,że się włączy wogule. A tak nie ładuj w ani grosza lub na części sprzedaj.
     
  8. przemek_sbs2k

    przemek_sbs2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie chce na tym grać :) chce to położyc na półke żeby stało ale chciałbym żeby było to sprawne :) Mam świadomość że to może za chwile paść przez spartolone chłodzenie ale nie ma żadnej możliwości aby je poprawić ??
     
  9. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Tutaj nie chodzi tylko o chlodzenie, rowniez o to w jakiej technologii jest wykonane CPU i GPU.

    Ja bym w to kasy nie ladowal, mozesz sprobowac sam naprawic domowym sposobem lub sprzedac obie i kupic sprawnego falcona v2 (dyski oczywiscie sobie zostaw, bo sie przydadza)
     
  10. Master50

    Master50 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2014
    Posty:
    234
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    wygrzać gpu hot air bo pewnie luty pod gpu. I będziesz miał świadomość ,że sprawne bo z tydz podziała:)
     
  11. przemek_sbs2k

    przemek_sbs2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Powiedzcie mi z której strony mam podgrzać ? od strony GPU czy od dołu od lutów ? przez ile powinienem to grzać oraz najlepiej czym? bo suszarka chyba będzie za słaba a opalarką się troche boje bo wysoka temp.
     
  12. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ja Ci powiem jak postawilem uklad na BGA w PSP, owinalem folia metalowa plyte glowna w miejscu ukladu i wyzlobilem kwadracik zebym wiedzial gdzie grzac. Folie staralem sie w miejscu ukladu jak najlepiej owinac zeby mocno dolegala, bo ja grzalem uklad "do gory nogami" co wiazalo sie z mozliwoscia odpadniecia ukladu od plyty glownej. Plyta byla tak dobrze owinieta folia w miejscu ukladu ze nic nie odpadlo i PSP powrocilo do zycia :). Plyte grzalem swieczka (te takie malutkie w metalowej blaszce), a plyte z PSP polozylem ukladem do dolu na szklankach. Plyte grzalem 2-3 min, co jakis czas przemieszczalem lekko swieczke zeby z kazdej strony dobrze wygrzalo ten uklad (w twoim przypadku GPU), po operacji grzania swieczke wysunalem tak zeby nie poruszyc plyty glownej, zgasilem ja i zostawilem plyte glowna owinieta w tej folii na jakies 15-20 min. do ostygniecia do temp. pokojowej.

    Jak zrobisz taka naprawe to w xboxie musisz nalozyc nowa paste termoprzewodzaca na uklad, wyczyscic dobrze radiator ze starej pasty, zlozyc konsole i sprawdzic czy dziala.

    Oczywiscie jak podejmiesz sie takiej hardcorowej operacji jak ja na PSP to robisz to na wlasna odpowiedzialnosc i ja nie ponosze konsekwencji. Tez nie daje gwarancji ze po takiej naprawie konsola sie uruchomi, masz 50% szans ze bd dzialac ok.


    NIE POLECAM TAKICH NAPRAW, JA TO ZROBILEM BO I TAK NIE MIALEM NIC DO STRACENIA A PLYTA GLOWNA BYLA USZKODZONA I NADAL JEST W JAKIMS STOPNIU BO JESZCZE CO JAKIS CZAS GASNIE MI LCD (powoli znikajace piskele).
     
Wczytywanie...

Poleć forum