1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox360+ixtreme+HDD+nowy dashboard nie czyta org z xbox1

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez adam.turek, Styczeń 28, 2009.

  1. adam.turek

    adam.turek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    witam jak w temacie mam problem
    mam xbox360 arcade kupilem dysk twardy
    zainstalowalem emulator
    na 2 sposoby sam saciagnol aktualizacje albo wgrywalem przez plyte backcompact 2007
    kupilem gre tru crime org xbox1 jest na liscie dzialajacych z xbox360
    i nie moge jej uruchomic
    pojawia sie komunikat
    błąd gry,nie można uruchomić gry, sciągnij ją ponownie
    Xbox Support Home
    to samo z gra san andreas i shenmue2
    wszystkie kopie zapasowe dla xbox360 dzialaja
    ale chcialem pograc w gry z xbox1
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam.turek

    adam.turek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    czy nikt nie potrafi mi pomoc?
     
  4. Kazner

    Kazner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    iXtreme 1.5 obsługuje gry na x360 oraz na x1 wypalane/tłoczone tylko na płytkach dwu-warstwowych, tak więc oryginał gry na xboxa1 wytłoczony na płytce jednowarstwowej nie będzie niestety jak widać działał :/ .
     
  5. adam.turek

    adam.turek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    ok, domyśliłem się tego poszukując na forum.dziękuję za odpowiedź.Problem polega na tym,że wypalałem grę z X1 zgodnie z poradnikami na DVD+R DL i miałem ten sam komunikat.zastanawiam się czy mój przypadek to nie wina złej przeróbki mam chyba ixtreme 1.4 albo 1.4.1
     
  6. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Dysk oryginał ? Po drugie pamietam ze kopie z X1 chodziły dopiero 0d 1.41
     
  7. magiks33pl

    magiks33pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam jak masz ixtreme to gry muszą mieć stealth patcha i być nagrane na DVD-DL druga sprawa to dysk bo jak kupiłeś przerabianą 120 GB to brakuje mu partycji na której jest zapisywany emulator-trzeba zrobić backup partycji z 20 gb która ma emulator xplorerem i wgrać na nowy dysk i będzie ok
     
  8. adam.turek

    adam.turek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    posiadam dysk wd bevs120GB kupiłem go przerobionego, po formacie ma 107GB, gry z xbox360 można wgrać save itp.Więc jak wgram emulator z cd albo przez XBL to konsola nie zapisze mi go poprawnie na dysku?
     
  9. fake45

    fake45 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Ruda
    Ja mam tak samo tylko że mi nie chodzą specjanlne przerabiane a orginałów nie próbowałem.Robiłem chyba milion sposobów czyściłem cache.a dysk mam 120gb oryginalny aktualizacja wgrana.Jak mi by ktoś pomógł to w nagrodę dostanie gre na xbox'a 360.
    I czy jak bym kupił orginała to by mi normalnie chodził na iXtreme 1.4 i Benq.?
     
  10. pawelkrak

    pawelkrak V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków/Wieliczka
    Gre przed wypaleniem z Xa 1 nalezy sprawdzic w XDVD MULETER. Musi to byc gra przygotwana pod IXTREME 1.41 tak ma wyswietlic i byc REGION FREE albo EUROPA i posiadac wszystkie latki jak zwykla gra na X360. Bez tego zadna gra wam nie pojdzie.
     
  11. fake45

    fake45 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Ruda
    Ale wszyściótko jest pozaznaczane!! Padding i iXtreme Compatible!!Nie chodzą mi nawet gry juz przerobione pod x360 pobrane z neta.
     
  12. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    napewno macie na dyskach partcje 2??? bo xplorer360 stadartowo jej nie tworzy
     
  13. adam.turek

    adam.turek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    kto ma backup partycji 2 z oryginalnego dysku pilnie potrzebuję
     
  14. adam.turek

    adam.turek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Witam, już jest wszystko ok.
    Udało mi się ręcznie dopisać 2 partycję i znalazłem w sieci backup partition 2.
    wreszcie mój x360 czyta gry z xbox1.
    Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum