1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[Xbox360] Jak sprawdzić czy jest przerobiony? (jakikolwiek trop, konsola z zagranicy)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Woocash Van Den Wu, Wrzesień 8, 2014.

  1. Woocash Van Den Wu

    Woocash Van Den Wu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wabrzezno, Poland
    Witam. Dostałem za darmo od brata konsolę xbox360 "grubego" kupionego za kilka drobnych € na "pchlim targu". Konsola jest prawdopodobnie zbanowana, ma jakiś napęd Philips czy Benq (podobno przełożony z innej konsoli i z dyskiem 14GB). Jak sprawdzić czy ta konsola jest(lub nie jest) przerobiona? Widać, że była rozkręcana, plomb brak, nie wiem jaką ma płytę główną, ale rozkręcić nie problem(jeśli ma jtag/rgh to jak to wygląda). Pożyczyłem kilka oryginalnych gier no i nawet te się nie włączają, po prostu odpala się "xboxowy odtwarzacz filmów dvd" i tyle.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kizo

    Kizo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    393
    Polubienia:
    146
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zary, Poland
    złom .
     
  4. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie wiem czy dobrze mysle ale chyba nie masz wgranego dobrego klucza napedu i dlatego nawet oryginalne gry nie odpalaja :) Szkoda bylo pieniedzy inwestowac przez brata w ta konsole :p

    Wysłane z mojego HTC Vision
     
  5. dijemex

    dijemex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2014
    Posty:
    206
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubaczów
    jeżeli masz rgh to uruchom konsolę przyciskiem eject (wysunięcie tacki) i pokaże Ci się specyficzny obraz od rgh.
     
  6. Woocash Van Den Wu

    Woocash Van Den Wu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wabrzezno, Poland
    Ogółem to nie był zbyt wielki wydatek :p A to jest jakiś sens cokolwiek z tym robić i czy się cokolwiek da z nim zrobić? No bo jeśli ma JTAG/RGH to chyba napęd zbyteczny?
     
  7. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ta konsola w ogole posiada wyjscie HDMI z tylu ?? Jaki jest MFR Date ? No chyba ze naklejki tez masz zerwane, to zrob zdjecie wtyczki od zasilania w konsoli i zasilaczu oraz jak znajdziesz to podaj moc zasilacza :)

    Wysłane z mojego HTC Vision
     
  8. Woocash Van Den Wu

    Woocash Van Den Wu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wabrzezno, Poland
    HDMI jest, MFR Date 2008-08-10, fotki niestety słabe, na zasilaczu na nalepce: 200-240V~2.7A, 47-63Hz ; Otuput DC:203W ; 12V-16.5, 5Vsb-1A (dałem tak, bo nie wiem o którą wartość chodzi)
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  9. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Po dacie wychodzi ze to Falcon v2 czyli prawie jak Jasper, zas zasilacz jest z konsoli Xenon.
    Falcony mialy zasilacz o mocy 175W.

    Jezeli na 100% jest to Falcon v2 to warto naprawic, bo ten model juz nie jest tak bardzo awaryjny jak poprzedni. Jezeli konsola ma bana to chyba najlepszym wyjsciem bylo by zamontowanie RGH, przy zamontowaniu RGH prawdopodobnie byla by mozliwosc wpisania prawidlowego klucza do napedu tak ze naped znow by odczytywal plytki z grami :)

    Zapytaj Dextera lub Akira oni montuja RGH takze sa w temacie obeznani.

    Wysłane z mojego HTC Vision
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dokladnie tak treba rgh lub przynajmniej odzyskac dvdkey przez rgh
     
  11. Woocash Van Den Wu

    Woocash Van Den Wu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wabrzezno, Poland
    Raczej RGH w niej nie ma. Po włączeniu przyciskiem tacki (niezależnie czy się przytrzyma czy tylko wciśnie ) wyświetla logo xbox. No, przynajmniej jakiś konkretny trop, myślałem że może coś się da domowymi sposobami (coś jak w konsolach typu playstation2 :p).No nic, skoro już jestem zorientowany w " iluśtam % " o co chodzi to temat można zamknąć.
     
Wczytywanie...

Poleć forum