1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox360 - kilka pytań odnośnie zakupu,przeróbek i użytkowania konsoli?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pk_14, Grudzień 26, 2012.

  1. pk_14

    pk_14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam kilka pytań odnośnie konsoli xbox360 ,a mianowicie przeglądałem ostatnio oferty na allegro i zauważyłem ,że nowe konsole są w cenie od ok. 600 zł w zawyż ,a niektóre używane modele nawet także powyżej 600 zł. Zastanawiam się nad zakupem konsoli w związku z czym mam kilka pytań. Czy na nowej konsoli będę mógł zainstalować jakieś przeróbki?(1) Nie bardzo wiem jakie są obecnie stosowane przeróbki na rynku ,może ktoś mi je podać oraz to co dają np. LT+ 3.0 to przeróbka napędu itd?(2) Lepiej przerobić sobie napęd czy zastosować jakąś przeróbkę pod dysk, czy gry działają szybciej z napędu ,czy jak są zainstalowane na dysku?(3)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. arekkobylo

    arekkobylo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zabrze
    Nowych slimów nie da się przerobić.Maksymalnie do sierpnia 2011 (data produkcji)
    Obecnie są dwie przeróbki:
    LT-Jest to flash napędu pozwalający na odpalanie kopi zapasowych z nagranych płyt.Dzięki LT nie tracisz xbox live czyli gry przez sieć.

    RGH-Tu ci nie pomogę bo se na tym nie znam.Wiem tylko że za pomocą tego można grać z dysku.

    RGH czy LT ? To już twó wybór poczytaj na czym polega Rgh a na czym lt i sam zdecyduj.

    Gry działają szybciej z dysku.

    PS: posiadając rgh nie możesz połączyć się z xbox live bo poleci ban.
     
  4. kamil126

    kamil126 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2012
    Posty:
    81
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radomyśl Wielki
    W RGH duzym plusem jest takze to ze nie trzeba kupowac plytek i bawic sie z nagrywaniem i mozna grac w gry Arcade. Ja jednak osobiscie wole LT poniewaz mozna grac live
     
  5. pk_14

    pk_14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Słyszałem też kiedyś coś o emulatorach tj. Wasabi ,xkey i jakiś 3 (nie pamiętam nazwy),wtedy też prawdopodobnie można grać na xbox live ,ale urządzenie kosztowało kiedyś ok. 300-400 zł. i trzeba było rozebrać konsolę i podpiąć ten emulator do konsoli kabelkami.
     
  6. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    lt jak chcesz xbox live jak nie chcesz to rgh. Gry dziają lepiej z dyskiem. Niektóre dosyć katują laser mogą być lagi kwestia lasera(według mnie dysku jest zalecany) konsola jest cicha i się mniej grzeje i laser pochodzi dłużej.
     
  7. arekkobylo

    arekkobylo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zabrze
    Są emulatory tak jak podałeś wasabi,x360key ale są mało popularne szczególnie u nas z powodu wysokiej ceny.
     
  8. pk_14

    pk_14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co sądzicie o tej konsoli:
    XBOX 360 60GB Z HDMI + PAD + ZASILACZ KINECT REDY (2894747523) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    Czy rzeczywiście jest tam wgrany najnowszy dashboard??(1)
    Jaki jest koszt wymiany lasera w konsoli??(2)
    ______________________
    Szukałem różnych przeróbek na allegro i znalazłem coś takiego:
    http://allegro.pl/rgh-corona-coolrunner-rev-d-i2887423818.html
    http://allegro.pl/najnowszy-chip-rgh-2-0-coolrunner-rev-c-krakow-i2852382950.html
    http://allegro.pl/przerobka-x360-corona-15574-rgh-lt-3-0-wiry-poznan-i2902299235.html
    _+_+_+_+_+_+_+_
    W związku z ty mam pytanie do jakiegoś eksperta od przeróbek ,czy podane przykłady nadają się na przeróbki i ,czy (ci co to wystawiają nie próbują kogoś zrobić w balona sprzedając bubel) tzn.czy są odpowiednie na przeróbkę konsoli??(3)
    Czy łatwo jest zrobić flashowanie napędu LT+ 3.0 czy lepiej oddać to do fachowca??(4)
    W temacie:
    http://xboxforum.pl/jtag-rgh-194/jtag-rgh-pytania-i-odpowiedzi-105780/
    Znalazłem inne nazwy chipów do przeróbek tj. Xeno360, X360Glitchip, Matrix Glitcher 360, 360 Squirt, Edge 360 GX, Xecuter Cool Runner, Xilink ,które z nich są lepsze oraz czy te z allegro będą działać tak samo jak te poniżej??(5)
     
  9. Pawel9215

    Pawel9215 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2008
    Posty:
    84
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    czasami nie leć na nowy dashboard,
    bo to możesz zrobić sam podłączając konsolę pod neta,
    zrobić LT 3.0 możesz na każdym slimie do daty produkcji 07.2011r, a rgh idzie już właściwie zrobić na każdym slimie obojętnie czy z 2010r czy z 2012r, będą się tylko różnic ceną bo najnowsza corona z najnowszym dashem to gdzieś koszt zrobienia rgh 200-250zł (zależy od osoby robiącej rgh)
    dwie zasady:
    LT 3.0 = granie z płyty ale granie też przez NETA
    RGH = granie z dysku / pendrive lecz prawie bez możliwości grania na necie (istnieje xlink kai ale jest tak okrojony i "biedny", że mówię iż multiplayer na rgh nie istnieje)
    także możesz wybrać czy kupić nówkę i zrobić rgh za ~250zł i grać bez multiplayera,
    czy kupić starszą najlepiej z wgranym już lt 3.0 i grać przez neta, (słyszałeś pewnie, że dodatkowo na lt 3 trzeba inaczej gry nagrywać - wszystko w dziale LT jest)
    najważniejsze pytanie to czy będziesz grać przez neta czy nie,
    i oczywiście czasami nie patrz na tą konsolę z 1 linku bo ona padnie po miesiącu,
    najlepiej kupić teraz slima, w najgorszym wypadku jaspera (ta starsza wersja lecz z datą produkcji 2009r, oznaczeniem 12.1A z tyłu obudowy + hdmi)
    jeszcze coś ;d ?


    edit:
    obojętnie czy rgh będzie na coolrunner C czy na matrixie, ważne jest kto to robi,
    polecam Ci: ESLORD / AKIR / MSFORMAT / ANKOHOLIK i wielu innych z tego forum ;D (wiem, że na pewno o kimś zapomniałem, ale brak czasu żeby wymieniać), ogólnie wgranie lt 3.0 to jest tylko zmiana oprogramowania napędu czyli za bardzo w konsolę się nie ingeruje, a zrobienie rgh to montaż chipa, przez co konsola bootuje dłużej (nie zawsze odpali za 1 razem, albo czasami może się włączać ~10 minut)

    edit:
    są poradniki nawet na forum jak zrobić lt 3.0 i jak zrobić rgh,
    lecz jak nigdy tego nie robiłeś to możesz łatwo uwalić napęd lub całą konsolę, więc lepiej oddaj to fachowcowi,
    lub kup konsolę już przerobioną (mogę Ci polecić moje konsolki :D )
     
  10. marstyle

    marstyle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2012
    Posty:
    29
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śląsk
    btw. majac lt 3.0 predzej czy pozniej tak czy siak tez dostaniesz bana - o tym tu chyba nikt nie wspomnial
     
  11. pk_14

    pk_14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki Pawel9215 ,czy "ESLORD / AKIR / MSFORMAT / ANKOHOLIK" zajmują się przeróbkami i mogą zrobić mi tą przeróbkę jeśli ich o to poproszę??(1)
    Ja jak zakupię konsolę będę chciał przerobić ją RGH i LT+ 3.0 z tego co piszesz RGH mogę zrobić na każdej ,a LT tylko do daty 07.2011 ,tak?? Czy jest możliwość ,że np. za rok wejdą przeróbki dla konsol LT+ 3.0 z 2012 roku??(2)
     
  12. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Tak, poszukaj w dziale usługi, jest pełno fachowców na forum :)
    Nie rozumiem po co chcesz mieć RGH i LT ? i tak napewno będziesz grał tylko z dysku, a na lt po co, skoro można nagrać gre w .xex i tez odpali, bez lt na samym rgh.
    Przeróbka napędu na konsole po sierpień 2011, niedługo się pojawią.. Są już w testach, ale cena nie będzie wynosić ok. 100 zł tylko ok. 300zł, bo trzeba wymieniać całe PCB
     
  13. pk_14

    pk_14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może mi ktoś jeszcze podać wady i zalety emulatorów oraz jak się ich używa tzn. Czy wystarczy obraz ISO(nie patchowany),łatwość montażu (tzn. czy trzeba otwierać obudowę ,tam coś lutować czy podłączać) i tego typu sprawy:
    -(1)Wasabi 360
    -(2) X360key
    -(3) XDock
    Czy są jeszcze jakieś nowsze niż te ,które wymieniłem??(4)
    Wiem ,że koszty emulatora to nawet powyżej 400 zł ,ale chcę wiedzieć jak te sprawy wyglądają.
     
  14. PatrykosBoss3

    PatrykosBoss3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Posluchaj! Jesli kupujesz konsole to najlepiej kup do lipca 2011 roku ! Potem sa takie zabezpieczenia ze szkoda gadac , jestem w tym temacie . Zrob na niej rgh dokup dysk i lataj ..
     
  15. pk_14

    pk_14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja chciałem właśnie kupić konsolę i zrobić na neij RGH i LT+ 3.0 ,gry normalnie uruchamiał bym z dysku ,a w razie czego to dzięki LT z płyty także miałbym możliwość.
    Słyszałem ,że wszystkie modele da się przerobić RGH także te najnowsze S??(1)
    _+_+_+_
    Mój kolega też ma przerobionego x-boxa samym LT jego konsola ma już kilka lat i jest przerobiona samym LT ,ostatnio włożył do niej orygiała ,by zagrać i konsola mu się przestawiła ,tak że teraz nie czyta kopii zapasowych. Czy jest to możliwe??(2)
     
Wczytywanie...

Poleć forum