1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox360+Komputer+Internet(bez routera)

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez mpelson, Marzec 9, 2009.

  1. mpelson

    mpelson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Darłowo
    Witam, mam internet na modem podpięty do PC przez usb. Podłączyłem też do kompa kablem sieciowym xboxa, ale za chiny nie wiem jak zrobić, żeby internet był tu i tu ;/ Mógł by ktoś pomóc? Z góry wielkie dzięki :) pzdr
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blackhat156

    blackhat156 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    ja moge.
    kablem sieciowy musi byc po pierwsze skrosobany. dalej musz w panelu sterowania utworzyc nowa siec gdzie zaznaczysz ze wszyskie komputery lacza sie z Internetem za pomoca tego PC oraz ze udostepniasz pliki i drukarki (przydatne przy media center i media playerze) i gotowe.
    Jeszcze tylko prosta konfiguracja xboxa z ktora napewno sobie poradzisz.
     
  4. mpelson

    mpelson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Darłowo
    Tak tak wiem, ze crossowany. Zrobiłem tak jak powiedziałeś i wyskoczyło mi, że "Wystąpił błąd podczas konfigurowania sieci na tym komputerze" ;/ Jak możesz to wytłumacz wszystko krok po kroku pls ;/
     
  5. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    może poradniki by pomogły? w 'O konsoli'
     
  6. mpelson

    mpelson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Darłowo
    Zaraz oblukam :) Kurde już się męcze z tym od wczoraj i nic ;/
    edit:
    Dupa nie działa ;/ Robię tak jak piszą w tych poradnikach i nic, z tą różnicą że w poradniku jest napisane że trzeba zaznaczyć opcję "Zezwalaj innym użytkownikom sieci na łączenie się poprzez połączenie internetowe tego komputera" i wpisać nazwę połączenia któremu to udostępnić, a ja nei mam takiej opcji, żeby coś wpisać;/ help
    edit:
    Ok dzięki wielkie, już(nareszcie) rozgryzłem ;D Pzdr!
     
  7. blackhat156

    blackhat156 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    oki wlaczasz pc
    nastempnie w panel sterowania i ustawienia sieci, nastepnie utworz nowa siec i klikasz dalej w kreatorze wybierasz ze ten pc laczy sie bezposrenio z internetem a inne przez niego
    potem wybierasz polaczenie internetowe twoje(nie te od xboxa) i klikasz dalej
    potem konfigyruje przy tym xbox musi byc wlaczony caly czas
    jesli nie wyjdzie to przeindtaluj winde bo czasami tak bywa
     
  8. mpelson

    mpelson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Darłowo
    Już sobie poradziłem :) dzięki jeszcze raz pzdr!
     
  9. jablo3

    jablo3 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    Mógłbyś wytłumaczyć jak sobie poradziłeś?
     
  10. mpelson

    mpelson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Darłowo
    Szczerze to nie pamiętam, bo to było pół roku temu . pzdr
     
  11. Afro20

    Afro20 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    konfiguracja pod Windowsa Viste

    Suchajcie pobawiłem się zdeczka na kompie i znalazłem zastosowanie dla Windows visty Bez rutera ustawiacie w xboxie Automatyczne ustawienia
    i wyłańczacie konsole ... Na kompie Centrum sieci i udostępnień wchodzicie
    siec publiczna musi być ustawiona na internecie i na sieci .... I teraz tak naciskacie wyświetl stan, Właściwości udostępnienie zaznaczacie wszystko w tym samym miejscu naciskacie ustawienia i tam wszystko zaznaczacie o oczywiście pamiętajcie ze to musi być zrobione przy internecie i przy sieci i wyłączacie protokół internetowy w wersji 6 przy internecie i na sieci xboxa uruchamiacie kompa ponownie i włączacie xboxa i dajecie mu połączenie z Xbox live i się cieszycie munie to działa......
    NAROŚCIE ..........................


    zapomniałem wam napisać ze trzeba wyłączyć zaporę w Windowsie bo inaczej nie da rady bo ona blokuje połączenie z xboxem bawcie się i miłego grania
     
  12. Afro20

    Afro20 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    oczywiście te ustawienia mam zrobione pod Tele 2 czyli Netię....
     
  13. Matt94Xbox

    Matt94Xbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    B-stok
    mam pytanie,czy ten kabel co się nim podłącza PC do Xboxa musi być koniecznie internetowy? bo ja na przykład mam siedmio letniego kompa w którym niema wyjścia internetowego tylko telefoniczne
     
  14. mck82

    mck82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ....Tu i teraz....
    A widziales kolego wyjscie telefoniczne w xbox'e??
     
  15. maciekalisz

    maciekalisz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kalisz
    Karta sieciowa na PCI kosztuje 15 PLN włożyć i do kompa i po problemie.
    I ten kabel nazywa się ethernetowy z wtyczkami RJ-45 - dokładnie skrętka kat. 5 :)
    Pomiędzy kompem a konsolą koniecznie krosowany.
     
  16. Afro20

    Afro20 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Albo

    Albo jeszcze inacze ruter kupic i sie tak podłaczyc
     
Wczytywanie...

Poleć forum